معاون وزیر امور خارجه در نشست سالانه گروه دوستان بی طرفی برای صلح، امنیت و توسعه پایدار در عشق آباد گفت: تجاوزات رژیم صهیونیستی به فلسطین، لبنان و سوریه باید متوقف شود.
به گزارش مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بینالملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر، نشست سالانه گروه دوستان بی طرفی برای صلح، امنیت و توسعه پایدار طی روزهای ۲۰ و ۲۱ آذر ماه در عشق آباد ترکمنستان در حال برگزاری است. دکتر کاظم غریب آبادی، معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه، از سوی کشورمان در این نشست حضور دارد.
غریب آبادی در این نشست طی سخنانی با تقدیر از ابتکار ترکمنستان در نامگذاری روز بین المللی بی طرفی از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد، خواستار تداوم تلاش های جامعه جهانی جهت تقویت چندجانبه گرایی به منظور غلبه بر چالش های مشترک شد.
وی با اشاره به تجاوزات روزمره رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع فلسطین، لبنان و سوریه، بی عملی نهادهای بین المللی به ویژه شورای امنیت ملل متحد در توقف این تجاوزات را محکوم و بر تعهد اعضای ملل متحد در حمایت از مردم فلسطین جهت مقابله با اشغالگری و برخورداری آنان از حق تعیین سرنوشت تاکید نمود.
وی با اشاره به تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه و اشغال بخش های دیگری از سرزمین این کشور، این تجاوزات را نشانه دیگری از خوی تجاوزگری و توسعه طلبی این رژیم و بی توجهی کامل آن به هنجارها و قوانین بین المللی دانست و خواستار اقدام عملی جامعه جهانی به ویژه شورای امنیت ملل متحد جهت توقف این تجاوزات و پاسخگو نمودن رژیم صهیونیستی در قبال جنایات خود شد.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به موضع اصولی ایران مبنی بر احترام به وحدت، حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی سوریه، تاکید کرد که تعیین سرنوشت و تصمیمگیری در مورد آینده سوریه تنها بر عهده مردم این کشور است و تحقق این مهم مستلزم پایان هرچه سریعتر درگیریهای نظامی، ممانعت از اقدامات تروریستی و شروع گفتگوهای ملی با مشارکت همه طیفهای تشکیل دهنده جامعه سوریه جهت تشکیل حاکمیت فراگیر که نماینده همه مردم سوریه باشد، است.
وی در ادامه بر تعهد کشورمان در کمک به سوریه جهت برقراری صلح و ثبات در این کشور و تداوم مشورت ها با طرف های ذیربط در منطقه در این راستا، تاکید نمود.
غریب آبادی در بخش دیگری از سخنانش اعمال تحریم های یکجانبه از سوی برخی کشورهای مدعی حقوق بشر علیه کشورهای در حال توسعه را مغایر هنجارهای بین المللی و منشور ملل متحد دانست و تاکید نمود این اقدامات تاثیرات منفی بر روابط تجاری و اقتصادی کشورهای منطقه داشته و تلاش های این کشورها در تحقق اهداف توسعه پایدار را با مانع مواجه می سازد.
وی خواستار تعمیق همکاری و تعامل میان کشورهای منطقه به منظور خنثی سازی این تحریم ها شد.