مدیر بهزیستی شهر تهران جزئیات طرح شناسایی، جذب و حمایت کودکان کار را تشریح کرد و گفت تدوین آییننامه برای منع بهکارگیری کودکان در کارگاهها در دستور کار قرار دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، سعید آرام در نشست خبری روز جهانی مبارزه با کار کودکان با اشاره به ساماندهی کودکان کار ، اظهار داشت: اواسط مردادماه سال ۹۹ طرح حمایت اجتماعی از کودکان کار به صورت جدی آغاز شد ودو تا سه هفته تمام نیروهای اورژانس اجتماعی در مناطق مختلف تهران مشغول آگاهسازی کودکان و جلب اعتماد آنها بودند و از اوایل شهریور ماه جذب کودکان آغاز شد. کودکان پس از جذب به مراکز غربالگری انتقال و پس از احراز هویت و ارزیابی اولیه سلامت جسمانی، ساماندهی آنها آغاز و مداخلات روانشناسی و مددکاری برای آنها صورت میگیرد.
وی افزود:کودکانی که طی این مدت جذب شدهاند، ۱۶ درصد ایرانی، یک تا دو درصد پاکستانی و بقیه افغانستانی هستند که کودکان اتباع برای بررسی مدارک اقامتی به استانداری معرفی شدند. کودکان کار ایرانی به خانوادههای خود تحویل داده شده و تعهدات لازم برای عدم بازگشت بچهها به خیابان گرفته و توانمندسازی خانوادهها آغاز میشود.
مدیرکل بهزیستی شهر تهران تصریح کرد : اتباع نیز در صورتی که مدارک قانونی اقامت داشته باشند مثل بچههای ایرانی مورد حمایت قرار میگیرند و بچههای اتباعی که غیر قانونی در ایران هستند در مراکز اسکان موقت تا ۲۱ روز نگهداری میشوند تا تعیین تکلیف شوند.
آرام ادامه داد: ۲۱ کودک از مجموع کودکان شناسایی شده فاقد هرگونه خانوادهای بودند. این کودکان در مراکزی مانند مرکز یاسر مورد حمایت قرار میگیرند.
مدیر کل بهزیستی شهر تهران با بیان اینکه ۹۰ درصد این کودکان نیازهای اقتصادی خانواده خود را مرتفع میکنند، اظهار داشت: اگر خانواده این کودکان توانمند نشوند، ساماندهی موفقیتآمیز نخواهد بود. از میان کودکان شناسایی شده ۴۰ کودک سرپرست معلول، ۱۰۰ کودک خانواده دچار بیماری خاص، ۹۰ کودک مادرسرپرست و ۷۵ کودک دارای سرپرست معتاد بودند. این خانوادهها تحت حمایت بهزیستی قرار گرفتهاند و به آنان یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان کمک معیشتی تأمین مسکن پرداخت شده است.
وی تاکید کرد: ساماندهی کودکان کار ممکن است منجر به بردن کودکان به کارگاههای زیرزمینی و بهرهکشی از آنها شود البته تدوین آییننامه برای منع کار کودک در کارگاهها در دستور کار است تا کودکان از خیابان به داخل کارگاهها گسیل نشوند. حضور در ایستگاههای مترو را نیز در دستور کار داریم زیرا این کودکان برای کار به مترو میروند.
آرام گفت: ۹۰ درصد کودکان کار در جهان پسر هستند و از میان کودکان جمعآوری شده ۵۴ نفر دختر بودند که عمدتاً ایرانی هستند. ۸۰ درصد این کودکان حداقل یک نوع آزار جسمی و روحی را تجربه کردهاند و مهمترین مشکل این کودکان سوء تغذیه است.