به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، یک منبع اروپایی در گزارشی نوشت مسأله بازداشتشدگان سیاسی در بحرین بالاتر از آن است که اتحادیه اروپا بتواند درباره آن سکوت کند.
بر اساس گزارش روزنامه لبنانی البناء، تعداد زندانیان سیاسی در بحرین سه هزار نفر است، بیش از صد نفر آنها به کرونا مبتلا شدهاند و یک زندانی بر اثر این بیماری فوت کرده است. رهبران بازداشتشدگان سیاسی از نظر جسمی مشکلات جدی دارند و این باعث شده برخی نمایندگان پارلمان اروپا خواستار اعمال تحریم علیه بحرین شوند.
در همین زمینه، ۱۶ نماینده پارلمان فرانسه نامهای در این باره به سفیر فرانسه در بحرین فرستادند و شرایط تأسف بار بازداشتشدگان در بحرین بویژه زندانیان آزادی اندیشه را بیان کردند. در نامه مذکور به قانون موسوم به «مجازاتهای جایگزین» اشاره شده و آمده است قانون مذکور به آلخلیفه این امکان را میدهد که معارضان سیاسی را بیشتر سرکوب کند.
طبق این قانون افرادی که بیش از نیمی از مدت حبس خود را گذرانده باشند می توانند با اشتغال در مراکز تعیین شدهای مدت باقی مانده حبس خود را بطور مشروط در خارج از زندان سپری کنند اما کماکان زندانی محسوب خواهند شد و حق خروج از بحرین را نیز ندارند.
در ادامه نامه مذکور به شکنجه زندانیان بحرین و رفتار نامناسب با آنها بویژه در زندان «جو» اشاره شده و آمده است، فرانسه باید گفتوگوی صادقانه اما قاطعی با مقامات بحرینی در این باره داشته باشد.
در ماه گذشته میلادی نیز تعدادی از اعضای پارلمان ایتالیا در نامهای به «حمد بن عیسی آل خلیفه» شاه بحرین درخصوص سرنوشت زندانیان آزادی اندیشه ابراز نگرانی عمیق کردند. آنها در ادامه این نامه خواستار آزادی تمام زندانیان سیاسی شدند . 9 گروه حقوق بشری نیز از فرانسه خواستند که مشارکت شورای زنان بحرین در سمینار «نسل برابری» را که از ۳۰ ژوئن تا ۲ ژوئیه توسط هیات زنان سازمان ملل در پاریس برگزار میشود، لغو کند.
چندی پیش، نهادهای حقوقی بینالمللی تأکید کردند که زندانیان بحرینی وضعیت بسیار نامساعدی دارند و نمیتوانند با خانوادههای خود تماس داشته باشند.