اشتباه نکنید تنها ایالات متحده نیست! در انگلیس نیز سیاهپوستان با احتمال بسیار بیشتری بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست میدهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، وب سایت خبری وایس در گزارشی معتقد است که وضعیت انگلیس در مواجه با سیاهپوستان و جلوگیری از بالا رفتن نرخ مرگ و میر آنها روی دست ایالات متحده زده است. در ادامه میخوانیم:
نمودارهای حیرتآور جدید نشان میدهند که احتمال مرگ سیاهپوستان در انگلیس و ویلز بیش از چهار برابر بیشتر از همتایان سفیدپوستشان است.
نمودارهای حیرتآوری که صبح روز پنجشنبه منتشر شد نشان میدهند که که احتمال مرگ سیاهپوستان در انگلیس و ویلز بیش از چهار برابر بیشتر از همتایان سفیدپوستشان است.
نمودارهایی که توسط مرکز ملی آمار (ONS) منتشر شدهاند، نشان میدهند که خطر مرگ بر اثر ویروس کرونا برای سیاهپوستان، آسیاییها و اقلیتهای قومی (BAME) در مقایسه با سفیدپوستان بهطور نامتناسبی بسیار بزرگتر است.
پس از لحاظ کردن سن، دادهها نشان میدهند که احتمال مرگ مردان سیاهپوست بر اثر کووید-۱۹، ۴.۲ برابر بیشتر از مردان سفیدپوست است. برای زنان سیاهپوست این رقم به ۴.۳ افزایش مییابد.
حتی وقتی این نمودارها با در نظر گرفتن تفاوتهای از پیش موجود در ثروت، سلامت، آموزش و ترتیبات زندگی اجتماعات تعدیل شدند باز همچنان تمایز عظیمی میان این دو دسته وجود داشت. با لحاظ کردن همة این مؤلفهها، احتمال مرگ سیاهپوستان بر اثر کووید-۱۹ همچنان حدود دو برابر بیشتر است.
گزارش مرکز ملی آمار (ONS) میگوید: «این نتایج نشان میدهند که بخشی از تفاوت میان گروههای قومیتی در مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ حاصل کمبودهای اقتصادی-اجتماعی و دیگر شرایط است، اما مابقی این تفاوت هنوز تبیین نشده است.»
وضعیت در انگلیس و ویلز دادههای ایالات متحده را بازتاب میدهد. با توجه به دادههای مرکزهای کنترل بیماری، سیاهپوستان آمریکایی حدود یک سوم آمار کل مبتلایان را شامل میشوند، در حالی که آنها تنها ۱۳درصد کل جمعیت را تشکیل میدهند. همچنین دادههای تحلیلشده توسط آسوشیتد پرس اعلام میکند که حدود یک سوم افرادی که در سرتاسر جهان بر اثر ابتلا به ویروس جانشان را از دست دادهاند سیاه بودهاند.
اما در انگلستان تنها سیاهپوستان نیستند که بسیار بیشتر در معرض خطرند.
دادههای مرکز ملی آمار (ONS) نشان میدهد که مردان بنگلادشی و پاکستانی ۱.۸ برابر بیشتر از مردان سفیدپوست احتمال دارد که از کووید-۱۹ جانشان را از دست بدهند – حتی وقتی باقی مؤلفههای از پیش موجود در نظر گرفته شوند. برای زنان در همان گروهها این رقم با کمی کاهش به ۱.۶ میرسد.
در حالی که احتمال مرگ مردان و زنان هندی بهنظر کمتر از بنگلادشیها و پاکستانیها است، آنها هنوز ۱.۳ برابر و ۱.۴ برابر سفیدپوستان در معرض خطر بودند.
تنها گروه سیاهپوست، آسیایی و اقلیت قومی (BAME) که احتمال مرگشان کمتر از همتایان سفیدشان بوده است زنان چینی هستند، هرچند احتمال مرگ مردان چینی ۱.۲ برابر بیشتر از مردان سفیدپوست بوده است.
درحالی که مرکز ملی آمار (ONS) میگوید که برخی از تمایزات میان قومیتها در نمودارها نیاز به تبیین کاملتری دارند، اما به مؤلفههای اقتصادی-اجتماعی به عنوان یکی از علتهایی اشاره میکند که گروههای اقلیت در معرض خطر بالایی قرار دارند.
ازدحام جمعیت یکی از مؤلفههایی است که میتواند منجر به نرخ بالاتری از ابتلا به کووید-۱۹ شود و مرکز ملی آمار (ONS) به این نکته اشاره میکند که بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ حدود ۶۷۹ هزار خانوار انگلیسی (از بین ۲۳میلیون خانوار در کل) ازدحام جمعیت داشتهاند.
اما تنها ۲۶ درصد این خانوارها بریتانیاییهای سفیدپوست بودهاند، در حالی که ۳۰ درصد خانوارهای بنگلادشی، در مقایسه با ۱۶ درصد خانوارهای پاکستانی و ۱۲ درصد خانوارهای سیاهپوست تجربة ازدحام جمعیت را داشتهاند.
یکی دیگر از مؤلفههایی که گروههای بنگلادشی و پاکستانی را تحت تأثیر قرار میدهد این مسأله است که آنها با اختلاف زیادی بیشترین درصد رانندههای اتوبوس و تاکسی را تشکیل میدهد، که بسیاری از آنها هنوز در حین شیوع ویروس نیز همچنان کار میکنند.
در حالی که این نمودارها حیرتآور هستند، اما غیرقابل انتظار نبودهاند. ماه گذشته، مدیر نیروی کار، نژاد و برابری خدمات سلامت همگانی (NHS) اعلام کرد که ۷۲ درصد تمام مرگهای کارکنان خط مقدم مراقب بهداشتی از اجتماعات سیاهپوست، آسیایی یا اقلیتهای قومی (BAME) بودهاند، حتی با وجود آنکه این اجتماعات ۴۴ درصد کل نیروی کار خدمات سلامت همگانی را تشکیل میدهند.
چند ساعت پیش از آنکه دادههای مرکز ملی آمار منتشر شود، تحلیل پژوهشگران دانشگاه کالج لندن (UCL) دریافت که سیاهپوستان، آسیاییها و اقلیتهای قومی (BAME) «دو الی سه» برابر بیشتر از کل جمعیت محتمل است که بر اثر ویروس کرونا جانشان را از دست بدهند.
دیوید لمی، وزیر دادگستری دولت در سایه، در تویی میگوید این نمودارها «هولناکاند»: «میبایست علل این عدم تناسب مورد تحقیق و بررسی قرار بگیرد. میبایست برای محافظت از زنان و مردان سیاهپوست –و همچنین افراد از هر پسزمینهای- در مواجهه با ویروس اقداماتی صورت گیرد.»
گروههای حقوقی میگویند که نابرابری نژادی در انگلستان مسألهای دیرپاست، و علل این تمایز خاص لازم است سریعتر آشکار و مشخص شود.
ربکا هیلسنرات، مدیر ارشد کمیسیون برابری و حقوق بشر در بیانیهای گفت: «این آمارها اثر واقعیای که ویروس کرونا بر گروههای اقلیت قومیتی میگذارد را نشان میدهد. پشت هر عدد یک انسان قرار دارد، با خانوادهای ویرانشده و در جستوجوی پاسخ... در حالی که مرکز ملی آمار این اعداد را منتشر کرده است، دلیلهای این اعداد چندان واضح نیستند.»