نشست بررسی و یادآوری ابعاد مختلف وقایع اخیر آمریکا و سرکوب اعتراضات علیه نژادپرستی در وبیناری با تعدادی از استادان دانشگاههای این کشور در تهران برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، این وبینار عصر امروز (شنبه) به مناسبت هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکا با سخنرانی پروفسور مسعود سلیمانی از دانشگاه تربیت مدرس، پروفسور امینه مک کلاد از دانشگاه دیپال شیکاگو، پروفسور جو فیگین از دانشگاه تگزاس، پروفسور لوئیس گوردن از دانشگاه کنتیگت، دکتر عجمو باراکا از موسسه شبکه حقوق بشر آمریکایی، دکتر لاکیتا بیلی از دانشگاه جورجیا و و دکتر استنلی جیمز از دانشگاه آرویزونا، با مدیریت مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاهها برگزار شد.
پروفسور مسعود سلیمانی، استاد دانشگاه تربیت مدرس که بیش از یک سال به اتهامات واهی دربند آمریکاییها بود و اخیرا به وطن بازگشت، با تأکید بر اینکه عدالت آمریکایی صرفأ منحصر به فیلم های هالیوودی است ، اظهار داشت: وقایع اخیر این کشور نشان داد، تبعیض نژادی در آمریکا بیداد میکند.
استاد ایرانی آزاد شده از زندانهای آمریکا دراین وبینار ضمن تقبیح حقوق بشر آمریکایی، به تبیین نقض حقوق بشر علیه خود در مدت ۱۴ ماه حضور در زندانهای آمریکا بر اساس اتهامات واهی پرداخت و افزود: قاضی پرونده من در آمریکا صرفا ادعا میکرد که تحریمها را دور زده ام ولی هیچ سند و مدرکی دال بر این اتهام از سوی آنها ارائه نشد!
وی تصریح کرد: طبق قانون داخلی آمریکا حداکثر پس از شش ماه جرم من مشخص و اعلام میشد، اما پس از ۱۴ ماه حتی جرم مرا اعلام نکردند. آنان حتی اجازه نمیدادند که موضوع من رسانهای شود و پس از آنکه برخی رسانههای داخلی آمریکا متوجه بی گناهی من شدند، برای هر گونه انعکاس موضوع، آنان را تهدید کردند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، گفت: آنان مرا در بدترین شرایط زندانی کردند و حتی اجازه مصرف داروهای خودم را نمیدادند و داروهایی را در اختیار من قرار میدادند که حتی برچسب نداشت و تاکید میکردند که باید مصرف کنم.
وی بیان کرد: افراد دیگری هم که در کنار من بازداشت بودند صرفا به جرم سیاه پوست بودن و با اتهامات واهی از چهار تا سیزده سال زندانی شده بودند، جرم برخی از آنان فقط نداشتن مجوز برای حمل سلاح بود در حالی که مجازات چنین جرمی حداکثر یک سال است.
پروفسور سلیمانی ادامه داد: در یکی از موارد، پلیسی که یک سیاه پوست را به شدت مضروب کرده بود تبرئه شد، اما همان سیاه پوست را به جرم این که صرفا قصد کتک زدن همان سفید پوست را داشته زندانی کرده بودند.
وی افزود: آنان پس از ۱۴ ماه حضور در زندان حکم تبرئه مرا صادر کردند در حالی که در این پرونده هیچ مدرکی دال بر جرم من ارائه نکردند. در آمریکا رعایت حقوق بشر در حد شعار است و هیچ اعتقادی به آن ندارند و حق حیات را فقط برای سفید پوستان آمریکایی میدانند.
این استاد دانشگاه تربیت مدرس، افزود: در مواردی که شهروند سفید پوست آمریکایی مرتکب جرم میشد، میگفتند، چون به هنگام ارتکاب جرم تعادل روانی نداشته است، قابل تبرئه است و باید با حضور در خانه درمان یابد برای موارد مشابه در خصوص سیاه پوستان آنان را برای مدت طولانی زندانی میکردند.
وی یادآور شد: هشت ماه پس از حضورم در زندانهای آمریکا وقتی دانستند که مدرکی علیه من ندارند از من خواستند که به شرطی که من جرمم را بپذیرم، مرا آزاد میکنند و با ارائه پروندهای ۵۰ صفحهای از من میخواستند که آن را امضا کنم که اگر حتی یک بند از اتهامات مندرج از پرونده را میپذیرفتم، مشکلات بسیاری را برای من به همراه داشت.
سلیمانی در پاسخ به سؤالی درباره روشنگری برای شهروندانی که تاثیر روشنی از وضع حقوق بشر در آمریکا ندارند، گفت: کسانی که از آمریکا میآیند باید حقایق را به درستی بیان کنند. من به دانشجویانم میگویم آمریکا برای تحصیلکردههای ما محلی برای برده داری علمی و پیشرفته است به نحوی که اگر یک ایرانی بخواهد در آنجا به استقلال برسد، بیست سال طول میکشد. اگر نخبگان ایرانی در آمریکا کوچکترین خطایی کنند به اشد مجازات میرسند و به بهانههای مختلف کل اموالشان را مصادره میکنند.
وی در پایان گفت: واقعیات جامعه آمریکا باید به مردم ایران گفته شود، تا چهره واقعی آنان پنهان نماند؛ اتفاقات اخیر در آمریکا چهره واقعی این کشور را نمایان کرد.