معاون اول رییس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه امروز موضوع حقوق بشر یک موضوع کاملا سیاسی است، گفت: موضوع حقوق بشر برای فشار آوردن به کشورهای مستقل و جهان سوم محسوب میشود و یک مساله واقعی نیست.
به گزارش ایسنا،حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی در حاشیه همایش قوه قضاییه، در پاسخ به سوالی درباره ادعاهای مطرح شده در نشست G8 که در آن جمهوری اسلامی ایران متهم به نقض حقوق بشر شده است، اظهار کرد: اخیرا در شورای حقوق بشر سازمان ملل گزارش نمایندگان ستاد حقوق بشر قوهی قضاییه ارایه شد و علیرغم خواست نظام سلطه، آمریکا و صهیونیستها که تلاش میکردند محکومیتی علیه ایران مطرح شود، خوشبختانه گزارش جمهوری اسلامی ایران در شورای حقوق بشر مورد تایید قرار گرفت.
معاون اول قوهی قضاییه افزود: بر این اساس جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که کنوانسیونهای حقوق بشر را رعایت کرده است.
وی گفت: امروز بزرگترین ناقضین حقوق بشر، غربیها هستند و اگر لایهی پنهان حقوق بشر در کشورهای غربی رو شود خواهید دید بالاترین نقض حقوق بشر در اروپا، آمریکا و اسراییل ساختگی وجود دارد. این در لسان اسناد قطعی و غیر قابل انکار آمده است.
رییسی به ممنوعیت پخش برخوردهای پلیس با مردم و صحنههای شکنجه در کشورهای غربی اشاره کرد و گفت: ما فکر میکنیم اگر چهرهی واقعی ضدحقوق بشر غربیها بهویژه آمریکاییها رو شود میبینید مسالهی حقوق بشر یک ادعاست. آنکه واقعا حافظ حقوق بشر است به لحاظ نظری، دین اسلام است و امروز جمهوری اسلامی ایران خود را مقید به حفظ حقوق انسان میداند؛ زیرا به مبانی دینی، قانون اساسی و قوانین موضوعه عمیقا معتقد است و بر اساس آنها در این زمینه موظف شده است.
معاون اول قوهی قضاییه گفت: برای تحکیم مبانی حقوق بشر، ما پرچمدار حقوق بشر هستیم. امروز جمهوری اسلامی ایران در موضع مدعی و آنها در موضع متهم هستند.
وی در پاسخ به سوالی دربارهی ضرورت رابطهی رسانهها با دستگاه قضایی از طریق سخنگوی قوهی قضاییه اظهار کرد: ارتباط با رسانهها یک امر ضروری است. ما اطلاعرسانی را یک امر ضروری میدانیم و ریاست قوهی قضاییه نیز همین نظر را دارند و سعی شده است که در جلسات مسوولان عالی قضایی و در بخشهای دیگر قوهی قضاییه اطلاعرسانی صورت گیرد.
رییسی دربارهی تعیین سخنگوی دستگاه قضایی گفت: تا زمانی که سخنگو به صورت رسمی مشخص نشده، بخشهای قوهی قضاییه خود به صورت نظامیافته اطلاعسانی خواهند کرد و خبرهایی که لازم باشد از طریق جلسهی مسوولان قوهی قضاییه به سمع مردم خواهد رسید. ما پل ارتباطی رسانهها با مردم را بسیار ضروری میدانیم.
معاون اول قوهی قضاییه در پاسخ به این سوال که آیا سخنگو برای دستگاه قضایی تعیین شده است یا نه؟ عنوان کرد: نه هنوز.
وی در پاسخ به سوالی دربارهی اهداف و برنامههای همایش قوهی قضاییه اظهار کرد: در هفتهی قوهی قضاییه و در آستانهی هفتم تیر، همایش سالانهی قوهی قضاییه را داریم که با شرکت روسای کل دادگستری استانها، دادستانها و مجموعههای وابسته به قوهی قضاییه برگزار شد.
وی با بیان اینکه عمده بحثهای مورد تاکید روسای سه قوه با محوریت استقلال قوهی قضاییه و ضرورت توجه به قاضی، چه در جایگاه نظارتی و چه در جایگاه فصلالخطاب بود، افزود: برای اینکه قوهی قضاییه در همهی امور فصلالخطاب باشد، باید به این موضوع توجه کرد که آنچه میتواند برای قوهی قضاییه تعیینکننده باشد قانون و اجرای حق و عدالت است. به معنای دیگر، قاضی بر سر خود جز خدا و در جلوی چشمش جز قانون نبیند و تحت نفوذ هیچ قدرتی حتی حب و بغضهای شخصی خود نباشد.
رییسی با اشاره به اینکه کارگروههای دهگانه در ادامهی همایش، گزارشهای خود را ارایه خواهند کرد، افزود: فعالیت 10 کمیسیون کاری از ویژگیهای همایش امسال بود که موضوع کار این کمیسیونها دغدغهها و مشکلات قوهی قضاییه و یا ماموریتهایی است که قوهی قضاییه در رابطه با مسائل امنیتی، شوراهای حل اختلاف، پیشگیری از وقوع جرم و نظارت و راهکارهای تقویت آن دارد.
معاون اول قوهی قضاییه با بیان اینکه بعد از ارایهی گزارش کارگروهها میزگرد پاسخ به سوالات برگزار میشود، آن را یکی از ویژگیهای متمایز کنندهی همایش امسال دانست و گفت: این میزگرد برای آن است که تمام مسوولان قضایی بتوانند سوالات و نکات خود را مطرح کنند و پاسخها و توضیحات لازم از سوی مسوولان ارایه شود.
رییسی اشاره کرد: فردا مسوولان عالی قضایی دیداری با مقام معظم رهبری خواهند داشت و با آرمانهای امام (ره) و شهیدان تجدید میثاق خواهند کرد.