X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: چهارشنبه 07 مهر 1389

رژیم صهیونیستی برنده صلح نوبل را بازداشت کرد

رژیم صهیونیستی، برنده جایزه صلح نوبل را که قصد داشت برای همکاری با فعالان صلح به سرزمین‌های اشغال‌شده وارد شود، بازداشت کرده است.

به گزارش پرس تی وی به نقل از خبرگزاری فرانسه، خانم مایرید کوریگان مگوایر برنده ایرلندی جایزه صلح نوبل و فعال صلح، سه‌شنبه در فرودگاه بن‌گورین در نزدیکی تل‌آویو با نیروهای امنیتی اسرائیل روبرو شد.

مقامات امنیتی اسرائیلی برای توجیه جلوگیری از ورود او به فلسطین اشغالی گفتند، به دلیل همراهی وی با کاروان آزادی غزه و اخراجش از اسرائیل در ماه ژوئن ، تا 10 سال دیگر نمی‌تواند وارد اسرائیل شود.

خانم مگوایر که یکی از 19 سرنشین صلح‌طلب کشتی راشل کوری بود، شب گذشته را در بازداشتگاه فرودگاه بن‌گورین گذراند.

کشتی راشل کوری اوایل ژوئن 2010 و یک هفته پس از حمله مرگ‌بار کماندوهای اسرائیل به کاروان آزادی، تلاش کرد به آ‌ب‌های غزه وارد شود اما با مداخله اسرائیل از ادامه حرکت بازماند.

کماندوهای اسرائیلی دهم خرداد (31 ماه مه) در آب‌های بین‌الملل به کاروان کمک‌های بشردوستانه آزادی که قصد داشت محاصره غزه را بشکند، حمله کردند و با تیراندازی به همراهان آن، 9 فعال ترک‌تبار را کشتند.

این فعال صلح 66 ساله که در راس هیأتی از فعالان برای دیدار یک هفته‌ای از روند فعالیت زنان صلح‌طلب در ‌اسرائیل و سرزمین‌های فلسطینی به این منطقه سفر کرده بود، قصد ورود به تل‌آویو را داشت.

بازداشت خانم مگوایر در حالی صورت گرفته است که نظامیان اسرائیلی سه‌شنبه (6 مهر) از رسیدن کاروان کمک‌های بشردوستانه یهودیان به غزه جلوگیری کرده و چند تن از آنان را بازداشت کردند.

این درحالی است که شورای حقوق بشر سازمان ملل در گزارش اخیر خود که چهارشنبه (31 شهریور) منتشر شد، حمله کماندوهای نیروی دریایی ارتش اسرائیل را به کاروان آزادی غزه که به کشته شدن 9 تن از شهروندان ترکیه انجامید، محکوم کرده است.

در گزارش جدید سازمان ملل آمده است، کماندوهای اسرائیل در حمله وحشیانه خود به کاروان آزادی غزه، جنایاتی چون "قتل عمد، شکنجه و رفتارهای غیرانسانی" مرتکب شده‌اند.

رژیم اسرائیل از ژوئن 2007 گذرگاه‌‌های نوار غزه را بسته و 1.5 (یک و نیم) میلیون فلسطینی ساکن این منطقه را از زمین و دریا در محاصره خود درآورده است.

این رژیم با وجود انتقادهای بین‌المللی ‌هنوز حتی از ورود مایحتاج اولیه زندگی برای ساکنان این منطقه بحران‌زده جلوگیری می‌کند.