به دلیل ابراز نگرانی عمیق جامعه بینالمللی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی این موضوع در دستور کار نشست شورای حقوق بشر قرار گرفت.
به گزارش ایرنا ،در جریان نشست چهاردهم شورای حقوق بشر و تحت ماده هفت دستور کار، وضعیت حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی فلسطین و سایر سرزمینهای اشغالی عربی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
محمد رضا غائبی نماینده جمهوری اسلامی ایران در نشست شورا، عدم همکاری مستمر رژیم اشغالگر قدس و عدم اجازه ورود به گزارشگر ویژه به سرزمینهای اشغالی را که موجب شده است شورای حقوق بشر در انجام مسوولیتش برای توقف نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی ناتوان گردد، بشدت محکوم کرد.
نماینده ایران با اشاره به میزان گسترده موارد نقض حقوق بشر در خصوص مردم فلسطین و رنجهای عمیقی که مردم بیگناه این کشور طی سالهای متمادی متحمل شدهاند و با در نظرگرفتن جمع بندی گروه حقیقت یاب و گزارش گزارشگر ویژه در خصوص غیرقانونی بودن شهرکسازی رژیم صهیونیستی براساس ماده ۴۹کنوانسیون چهارم ژنو خواستار اعمال تعقیب قضایی بینالمللی علیه مرتکبین جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت بخاطر حمله ددمنشانه به مردم بی گناه غیرنظامی بخصوص زنان و کودکان و مکانهای غیرنظامی شد.
غائبی با مورد اشاره قرار دادن اوضاع رو به وخامت انسانی در نوار غزه ، تداوم محاصره نوار غزه که منجر شده است طی سه سال گذشته یک و نیم میلیون نفر انسان بیگناه از شرایط وخیم جسمانی و روانی رنج ببرند را نمونه بارزی از نقض جدی حقوق بینالملل اعلام نمود.
نماینده جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد محاصره غیرانسانی و غیرقانونی غزه، منشا بسیاری از مشکلات طی سالهای گذشته بوده و بدون چنین محاصرهای نیازی به کشتیهای کمکهای بشردوستانه نبود.
وی اظهار داشت:حمله اخیر رژیم صهیونیستی به کشتی حامل کمکهای بشردوستانه بار دیگر وجدان انسانی را در سراسر دنیا متاثر ساخت و منجر به گسترش حس همبستگی نسبت به آرزوها و مبارزه مشروع مردم فلسطین برای حق تعیین سرنوشت خود نمود که متاسفانه حمایت بیدریغ و غیرقابل توجیه برخی کشورهای قدرتمند بخصوص دولت آمریکا منجر به تشدید چنین وضعیتی شده است.
نماینده ایران در پایان تاکید نمود: همچنان که جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام نموده است ریشه تمامی خشونتها ، ناامنی و بیثباتی در منطقه ، تداوم اشغال غیرمشروع و غیرقانونی سرزمین فلسطین و سایر سرزمینهای عربی توسط رژیم صهیونیستی است و اگر جامعه بینالمللی خواهان مقابله موثر به نقض گسترده حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی است تلاش هایش باید معطوف به چنین اشغالی باشد.
لازم به ذکر است که در اجلاسهای شورای حقوق بشر هر ساله موضوع بررسی وضعیت نقض حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی فلسطین تحت ماده هفت دستور کار شورای حقوق بشر مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
در این نشست تعداد قابل توجهای از نمایندگان کشورها با ایراد سخنرانیهای مختلف ،جنایات انجام گرفته توسط رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در سرزمینهای اشغالی را محکوم کردند.
نشست حقوق بشر از دو هفته پیش در ژنو آغاز شده و تا روز جمعه آینده ادامه خواهد داشت.
نشست شورای حقوق بشر سالی سه بار جلسه عادی دارد. زمان نشست بعدی شورای حقوق بشر سپتامبر آینده است.