رئیس قوه قضائیه گفت: برخورد پلیس آمریکا با یک سیاهپوست همان آمریکای بی نقاب است؛ دنیا باید رفتار آمریکاییها با مردم را ببیند و به همین دلیل است که فریاد امام بزرگوار ما برای استکبار ستیزی به ویژه نسبت به آمریکا بلند شد و مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید دارند که باید روحیه استکبار ستیزی در جامعه وجود داشته باشد تا همگان چهره و حقیقت استکبار را ببینند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر،آیت الله سید ابراهیم رئیسی امروز(سه شنبه) در رزمایش برکت امام خمینی (ره) که از سوی ستاد اجرایی فرمان امام در حرم مطهر ایشان برگزار شد، اظهار داشت: امسال به دلیل وضعیت کرونایی کشور ، خیل عظیم دلداده به امام راحل نتوانستند در جوار مضجع نورانی امام (ره) حضور داشته باشند.
وی تصریح کرد: خیرات و برکاتی که تحت تعلیمات و آموزههای حضرت امام(ره) از جمله توجه به فقرا، مستمندان و نیازمندان انجام می شود، روح امام راحل را شادمان می کند.
آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه جامعه اسلامی جامعه مبتنی بر عدالت است، افزود: روابط اجتماعی و اقتصادی در جامعه باید مبتنی بر عدل باشد و در همین زمینه امام خمینی(ره) قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیز آموزه هایی داشتند که در صحیفه نور جمع آوری شد و همچنین در رهنمودهایشان در آغازین روزهای انقلاب اسلامی از اهداف مهم انقلاب اسلامی را اجرای عدالت در همه حوزهها بیان کردند .
وی بیان کرد: عدالت وسیع ترین و گسترده ترین مقولهای است که در همه حوزهها وجود دارد و مفهومی بسیار گسترده و فراگیر است که عدالت اجتماعی، اقتصادی ، انفسی و آفاقی از آن جمله است. جامعه باید مبتنی بر عدل باشد. یکی از محورهایی که مدنظر امام خمینی(ره) بود عدالت در جامعه و عقلانیت است. این موارد سنگ بنای جامعه اسلامی ما به شمار می رود که البته تلاشهای بسیاری نیز در طول انقلاب اسلامی برای تحقق آنها انجام شده؛ اما بازنگری به این موضوع ضروری است.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه فقر امر مذمومی است، گفت: فقر امری است که محصول بی عدالتیهای اجتماعی و اقتصادی جامعه است که این موضوع به هیچ عنوان زیبنده نظام اسلامی نیست و باید چهره زیبای جامعه اسلامی را از لکههای نازیبای فقر بزداییم. مأموریت نهادهای انقلاب اسلامی آن است که محرومان، فقرا و نیازمندان، احساس محرومیت، فقر و نیاز نکنند و این موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هست.
وی خاطرنشان کرد: دولت، ملت، نیروهای مسلح و مردم با هر چه که در اختیار داشتند، به میدان آمدند و این موضوع از جلوههای زیبایی است که باید در سالگرد رحلت امام راحل (ره) ثبت کرد و به رخ جهانیان کشید. این کار در پرتو آموزههای دین و رهبران دینی است؛ البته بسیاری از کشورها امروزه دچار استیصال شده اند و میبینید که چه شرایط و وضعیتی امروز در دنیا وجود دارد.
آیت الله رئیسی یادآور شد: امروز ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) این حرکت مردمی را انجام داده و ۴ میلیون بسته را به فقرا و نیازمندان اهدا میکند؛ اما در کشورهای غربی میبینید که با محرومین و مستضعفان چه میکنند. آنچه که شما در صحنه تلویزیون از حرکت پلیس آمریکا نسبت به یک رنگین پوست آمریکایی دیدید، عبارت از آمریکای بی نقاب است؛ بدان معنا که آمریکای بی نقاب همین جلوه برخورد پلیس آمریکا با یک سیاه پوست است.
وی تأکید کرد: دنیا باید رفتار آمریکاییها با حقوق مردم را ببیند و به همین دلیل است که فریاد امام بزرگوار ما برای استکبار ستیزی به ویژه نسبت به آمریکا بلند شد و همواره مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید دارند که باید روحیه استکبار ستیزی در جامعه وجود داشته باشد تا همگان چهره و حقیقت استکبار را ببینند.
رئیس قوه قضائیه یادآور شد: اگر بخواهیم فرهنگ و اندیشه امام (ره) بررسی را کنیم، دوگانه استکبار و استضعاف را در آموزههای ایشان متوجه خواهیم شد. امام فرمودند یک موی کوخ نشینان و محرومان را به کاخ نشینان ترجیح میدهند.
وی با بیان اینکه خدمتی که امروز به نام ستاد اجرایی فرمان امام و دولت انجام می شود، تمایز اساسی با سایر خدمات مشابه در سطح جهان دارد، افزود: معتقدیم سه قسم خدمت وجود دارد؛ نخست خدمت مادی گرایانه است. در بسیاری از کشورها موسسات خیریه فراوان است؛ اما محور این خدمت منفعت گرا است و حتی خودشان نیز عنوان می کنند که منافع ما ایجاب می کند تا این خدمت را داشته باشیم.
آیت الله رئیسی افزود: دومین قسم از خدمت، خدمتی است که مبنای اومانیستی دارد و در واقع انسان مدارانه است؛ یعنی برای انسجام اجتماعی معتقد هستند که باید به فقرا خدمت کرد که البته نوع بدی نیست . اما خدمتی که امام به ما یاد دادند، خدمتی است که درباره آن فرمودند خدمت به مردم، خدمت به خداست. حال باید دید کدام خدمت به مردم است که خدمت را به نام خدا رقم می زند؟ پاسخ، خدمتی است که به فقرا و نیازمندان بدون منت و در راه خدا انجام شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: امروز هم خدمتگزاری در کشور جمهوری اسلامی ایران و هم آنچه که در مغرب زمین به ویژه در آمریکا نسبت به مردم انجام میگیرد، پیش روی جهانیان است. همه میبینند که در آمریکا چگونه با مردم مبتلا به کرونا رفتار میشود. صد هزار نفر با سوء مدیریت آمریکاییها کشته شدند و همه به این قضیه واقف هستند. امروز حقوق اولیه انسان در آمریکا نابود میشود؛ اما حقوقدانان و داعیه داران حقوق بشر فریاد بر نمیآورند. چگونه است که حقوق اولیه انسان در آمریکا زیر پا گذاشته میشود؟ امروز آمریکا نه به عنوان یک مدعی حقوق بشر بلکه به عنوان یک متهم باید در مجامع بینالمللی دنیا محاکمه شود که چگونه حقوق اولیه انسان را زیر پا میگذارد و نابود میکند.
رئیس دستگاه قضا ادامه داد: امروز فقط بحث رنگین پوستان و سیاه پوستان آمریکا مطرح نیست؛ بلکه ما شاهد یک نژادپرستی نظاممند هستیم که در نظام سلطه و آمریکا حاکم است. امروز نژادپرستی در آمریکا نظاممند شده است؛ آن حرکت صرفاً حرکت یک نیروی پلیس نبود؛ بلکه تجلی خوی استکباری بود که در تمام زوایای نظام سلطه وجود دارد.
وی در ادامه درباره اقدامات جمهوری اسلامی ایران در زمینه مقابله با کرونا گفت: اولین علت موفقیت ما در مبارزه با کرونا بدون تردید، هدایت های رهبری در به خط کردن همه ظرفیتهای کشور بود. دولت، ملت، نهادها و نیروهای مسلح با تمام ظرفیت پای کار آمدند. همچنین آرامش دادن به مردم نیز در این قضیه بسیار نقش داشت.
رییس قوه قضاییه ادامه داد: در هر قضیه ای که ما، در آن موفق شدیم، نقش مردم برجسته بوده است. در مبارزه با کرونا هم مردم به میدان آمدند و این رمز موفقیت ما بود. اقناع افکار عمومی از سوی رسانه ملی و مجموعه رسانهها و نخبگان و خصوصاً کارشناسان بهداشت و درمان باعث شد که مردم در مبارزه با کرونا جدی باشند. اقناع افکار عمومی برای آنکه مردم در روز ۱۳ فروردین از خانه هایشان بیرون نیایند، بسیار نقش داشت و مردم قانع شدند که به توصیه ها عمل کنند.