X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: دوشنبه 24 خرداد 1389

اجماع، نشانه حضور موثر ایران درنشست شورای حقوق بشر است

حضور هیات عالی رتبه ایران به سرپرستی دکتر محمد جواد لاریجانی در نشست شورای حقوق بشر در ژنو، بازتاب گسترده ای در رسانه های داخلی و خارجی داشت. درهمین راستا، ستاد حقوق بشر در سلسله گفت‌وگوهایی با چند تن از کارشناسان حضور ایران دراین نشست را ارزیابی می کند.

فاطمه آلیا ، عضو کمیسیون امنیت ملی ویکی از اعضا ستاد حقوق بشر که درنشست دوره ای شورای حقوق بشر درژنوبه عنوان نماینده ایران حضور داشته است ، درخصوص تاثیر حضور ایران دراین نشست گفت : حضور جمهوری اسلامی ایران وهئیت ایرانی چه درجلسات وچه در پاسخگویی ها به جهات مختلف از اهمیت به سزایی برخورداربود وبه طور کلی حضور ایران درنشست بسیار موثر بود.

عضو کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد حضور ایران دراین نشست به جهات مختلف بسیار موثر است، یکی اصولا ایجاد همگرایی ودوم ایجاد اتفاق نظر درخور مفاهیم حقوق بشری است .

وی با اشاره به حاشیه اجلاس شورای دوره ای حقوق بشر ،ودر خصوص شفاف سازی حقوق بشر ایران تصریح کرد: دکترلاریجانی درحاشیه این نشست  ودر رایزنی های ترتیب داده با نمایندگان کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها (نم) ، نکات بسیار مهمی را بیان کردند که به افشاگری توطئه های غرب علیه ایران منجرشد.

آلیا همچنین درخصوص مفهوم حقوق بشرگفت : غرب جایگاهی رابرای حقوق بشر ایجاد کرده که خود، ان را جهان شمول می داند درحالی که برداشتی که کشورهای دیگراز حقوق بشر دارند کاملا با دیدگاه غرب متفاوت است ، تلقی آمریکا واسرائیل از بشر این است که هر کشوری که منافعشون را تامین کند از آن حمایت می کنند واین از دید آنها یعنی حقوق بشر.
 
وی همچنین با حمله اخیر رژیم صهیونیستی به کاروان آزادی غزه گفت: همان طور که نمونه بارز آن را دیدیم که تمامی کشورها از اقدامات اسرائیل به خشم آمده وآن را اقدامی متناقض با حقوق بشر دانستند ، اما آمریکا وحامیانش دربرابر این اقدام سکوت کردند .

عضو ستاد حقوق بشر درادامه اظهارتش درباره نظرات کشورهای حاضر درباره حضور ایران دراین نشست گفت: تمام کشورهای عضو این شورا به جز آمریکا وانگلیس ، با یکدیگر مسابقه گذاشته بودند درحمایت از جمهوری اسلامی وتحریم علیه ایران را محکوم می کردند ، اکثر موضع گیری ها درحمایت از حقوق بشر ایران بود به جز کشورهایی که همیشه با ایران مخالفت کرده اند.

وی درپایان حضور ایران را به عنوان محکی برای جمهوری اسلامی ایران دانست وتاکید کرد که با حضور فعالانه و پاسخ های هوشمندانه دکتر لاریجانی وهئیت همراه به برخی معاندان در این نشست ، رای کشورهای حاضردرخصوص حقوق بشر ایران به اجماع اعضا رسید واین نشان دهنده جایگاه خوب ایران دراین نشست بود.

سید سلمان ذاکر ، عضو کمیسیون حقوقی وقضایی مجلس نیز حضور ایران درنشست دوره ای شورای حقوق بشر را بسیار مثبت خواند وگفت : ایران همیشه دراین مجامع سعی دردفاع ازحقوق شهروندان وحقوق بشر داشته واین امری طبیعی است که مبانی جمهوری اسلامی را بیان کند چه درمسائل اجتماعی وچه دربحث های دیگر، اما آن گونه که باید این مبانی درجامعه جهانی  تاثیر گذار نبوده ، صهیونیست ها وآمریکا سعی دارند این مبانی را که فطرت بشربه آن نیازمند است را ازبین ببرند.

عضو کمیسیون حقوقی وقضایی مجلس با اشاره به نیازبشر به مبانی اسلامی تاکید کرد: حضور جمهوری اسلامی درنشست های دوره ای شورای حقوق بشردرطولانی مدت می تواند این مبانی اسلامی را به جهانیان ارائه کند.

محمد کرمی راد ، عضو کمیسیون امنیت ملی نیز درخصوص اهمیت حضور ایران دراین نشست گفت :یکی از مسائل مهمی که درفرهنگ جمهوری اسلامی اهمیت دارد حقوق بشری است که دراسلام حقوق بشر جایگاه بالایی دارد وآن چه که مربوط به بشر می شود دراسلام قوانینی نجات بخش  پیش روی کلیه جوامع بشری قرار داده است .

این عضو کمیسیون امنیت ملی درادامه با توجه به اینکه غرب سال های سال است قصد دارد به انقلاب اسلامی ضربه وارد کند، گفت : حضور دکتر لاریجانی وهئیت همراهش به نمایندگی از جمهوری اسلامی درنشست دوره ای شورای حقوق بشر ، به لحاظ دیپلماسی بسیار با اهمیت است ، به این دلیل که اجماع نشان می دهد که آقای لاریجانی تلاش های موثری درزمینه دیپلماسی ورایزنی با نمایندگان کشورهای عضو داشتند واجماع کشورها دراین نشست به نفع ایران تمام شد ، هرچند برخی کشورها کارشکنی کردند.