X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: یکشنبه 24 فروردین 1399

یک قاضی خواستار توبیخ خود در جهت احقاق حقوق متهمین کارگر شد

یک دادیار دادسرا، از دادستان تهران تقاضا کرده به خاطر صدور حکم خطا برای متهمین یک پرونده که اعلام کردند کاگر هستند، علاوه بر پرداخت خسارت از محل حقوق ماه آینده اش و معرفی به دادسرای انتظامی قضات، یک روز نیز در بازداشتگاه بگذراند تا شرایط آنجا را درک کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، قضاوت از جهت مسئولیت یکی از خطیرترین مناصب محسوب می شود. اصل در قضاوت اجرای عدالت و احقاق حق و رفع خصومت است و قاضی صرفاً برای صدور حکم قضاوت نمی‌کند، بلکه وظیفة او تحقق غرض حکم یعنی حق و عدالت است.

بر این اساس، اصل یکصد و هفتاد و یکم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در این زمینه مقرر می‌دارد:

هرگاه در اثر تقصیر یا اشتباه قاضی در موضوع یا در حکم یا در تطبیق حکم بر مورد خاص، ضرر مادی یا معنوی متوجه کسی گردد، در صورت تقصیر، مقصّر طبق موازین اسلامی ضامن است و در غیر این صورت خسارت به وسیلة دولت جبران می‌شود و در موارد ضرر معنوی چنانچه تقصیر یا اشتباه قاضی موجب هتک حیثیت از کسی گردد، باید نسبت به اعاده حیثیت او اقدام شود.

در این راستا، یک دادیار دادسرای ناحیه ۳۴ تهران از دادستان تهران خواسته است به خاطر صدور حکم خطا برای متهم یک پرونده، علاوه بر پرداخت خسارت از محل حقوق ماه آینده اش و معرفی به دادسرای انتظامی قضات، یک روز نیز در بازداشتگاه بگذراند تا شرایط آنجا را درک کند.

این دادیار شعبه دوم دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۴ تهران ( سرقت مسلحانه و مقرون به آزار) در پایان رسیدگی به پرونده‌ای ضمن صدور کیفرخواست، آورده است: در پایان از معاون دادستان تقاضا دارم با توجه به اینکه بنده نتوانستم عمل به آیه « ان الله یامرو بالعدل و الاحسان» کنم و استقلال و عدالت قضایی ام با دستگیری متهم بدون دلیل مخدوش شد، رونوشتی از پرونده را به دادسرای انتظامی قضات ارسال تا به تخلفات بنده رسیدگی کنند. 

دادیار این شعبه ادامه داده است: همچنین تقاضا دارم رونوشتی جهت اعلام جرم و تخلفات ضابطین به مراجع نظارتی خود ارسال شود و مقدمات رفتن اینجانب به بازداشتگاه پلیس آگاهی را فراهم نمایید تا به مدت ۲۴ ساعت در آنجا باشم تا شرایط بازداشتگاه را درک و من بعد در صدور دستوراتم دقت بیشتری کنم.  با توجه به اینکه متهمین اعلام کردند که کارگر هستند و نتوانسته اند حقوق بگیرند، متهمین را به دفتر معاونت دعوت نمایید و یک روز از حقوق ماه آینده بنده به آنها داده تا خسارت وارده جبران شود.

امیر مؤمنان حضرت علی علیه السلام در عهدنامه جاوید خود به مالک اشتر ویژگی‌های یک قاضی خوب را چنین بیان می‌فرماید: برای قضاوت در میان مردم بهترین را برگزین؛ کسی که از عهده قضاوت برآید و اصحاب دعوا نتوانند نظر خود را بر او تحمیل کنند و چون به خطای خود آگاه شود از آن بازگردد، نه آنکه بر اشتباه خود پافشاری نماید.

اقدام دادیار دادسرای ناحیه ۳۴ تهران شاید در وهله اول کمی عجیب به نظر برسد اما با توجه به نگاه عادلانه به حفظ حقوق تک تک انسان‌ها در دین مبین اسلام، تقاضای این دادیار عادل در جهت و در راستای حفظ حقوق بشر صورت گرفته است .