X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: یکشنبه 07 اردیبهشت 1399

گزارشی از پویش های مردمی و همدلی مؤمنانه در جهت کمک به نیازمندان در ماه رمضان

پویش های مؤمنانه و کمک های مردمی برای مقابله با کرونا، در ماه مبارک رمضان دو چندان شده تا خانواده های نیازمند و افراد کم برخوردار نیز در این ماه مهربانی سفره هایی پربرکت تر داشته باشند .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، با فرارسیدن ماه مبارک رمضان و با توجه به اینکه ویروس کرونا همچنان نیازمند عزم ملی و رعایت اصول بهداشتی و توجه به توصیه های مسؤولان حوزه بهداشت و درمان است تا بتوان از این مرحله عبورکرد، گروه های جهادی در سرسار کشور دست به دست هم داده اند تا نگذارند سختی شرایط حاصل از بحران کرونا بر دوش خانواده های نیازمند سنگینی کند .

هر گروه، سازمان و نهادی که توانسته چه دولتی و چه مردمی عزم را جزم کرده اند تا گامی هر چند کوچک برای کمک به نیازمندان بردارند .

این گزارش به گوشه ای از این تلاش‎ها پرداخته است .

توزیع 3 میلیون و 500 هزار بسته غذایی در رزمایش مومنانه

بر این اساس، رئیس بسیج سازندگی کشور از توزیع 3 میلیون و 500 هزار بسته غذایی در 14 استان در رزمایش مومنانه توسط سپاه خبر داد و گفت: تاکنون 805 هزار بسته غذایی در بین اقشار شناسایی شده توزیع شده است.

سرهنگ محمد زهرایی درباره چرایی و چگونگی این اقدامات، گفت: پس از فرمایشات مقام معظم رهبری درباره رزمایش کمک مومنانه، قرارگاه امام حسن توسط سپاه و بسیج شکل گرفت و در ادامه اقداماتی در تمام استان‌ها آغاز شد و 179 هزار و 678 بار اماکن مذهبی و مساجد ضدعفونی شده‌اند. همچنین 25 میلیون و 676 هزار  ماسک و دستکش به صورت رایگان در اختیار افراد قرار گرفت. همچنین اقداماتی نیز برای توزیع مواد ضدعفونی انجام شد که بر اساس آمار 16 میلیون و 572 هزار لیتر مواد ضدعفونی توزیع شده است. اقلام و بسته های بهداشتی از طریق گروه‌های جهادی ، پایگاه‌‌های بسیج و همراهی مردم و خیرین در اختیار نیازمندان قرار گرفته است.

تولید یکهزار ماسک روزانه توسط اولیاء دانش‌آموزان مدارس کهریزک

محمد رضا افضلی رییس آموزش و پرورش کهریزک از توابع شهرستان ری با بیان اینکه روزانه ۷۰۰ تا یکهزار ماسک توسط اولیاء دانش آموزان مدارس کهریزک تولید و به صورت رایگان بین خانواده‌های نیازمند و بی سرپرست توزیع می‌شود، افزود: تولید و توزیع ماسک، توزیع مواد ضد عفونی کننده و ارزاق با شروع ماه مبارک رمضان در شهر کهریزک آغاز شده تا اقلام مورد نیاز خانواده های نیازمندان تامین شود.

وی در ادامه تصریح کرد: خیرین در منطقه کهریزک حضوری فعال داشته و نسبت به تهیه اقلام بهداشتی و مواد غذایی اقداماتی ارزشمند را انجام داده اند چرا که برخی از افراد به صورت روزمزد و کارگر هستند و فقدان کار موجب بروز مشکلاتی در تهیه نیازهای معیشتی و اقلام غذایی برای آنها می شود.

پویش کمک به نیازمندان در ماه رمضان

توزیع ۱۵۰۰ سبد کالا با نام شهدا در بین نیازمندان

در ادامه مسئول گروه‌های جهادی شهید محلاتی می گوید: گروه‌های جهادی شهید محلاتی با هدف کمک مومنانه، یکهزار و ۵۰۰ سبد کالا با نام شهدا را برای استفاده خانواده‌های نیازمندی که به خاطر ویروس کرونا خانه‌نشین شده‌اند آماده و توزیع کردند.

امیرحسین طاولی می افزاید: آماده سازی یکهزار و ۵۰۰  سبد کالا در قالب کمک مومنانه به نیت شهدای هر محله شامل اقلام اساسی همچون برنح، رب، روغن، ماکارانی، خرما، عدس و لوبیا به ارزش حدودی هر بسته پنج یلیون ریال توسط گروههای جهادی شهید محلاتی سپاه تهران بزرگ و نواحی مقاومت بسیج انجام گرفت. این اقدام مومنانه در کنار اقدامات قبلی از جمله توزیع ماسک، لوازم بهداشتی و مواد ضد عفونی کننده میان شهروندان و همچنین تست و غربالگری سلامت شهروندان در محلات توسط گروههای جهادی در سطح تهران بزرگ و محله محور صورت گرفت و آماده سازی و توزیع بسته های کمک مومنانه از روز گذشته ‌شروع شده و تا پایان ماه مبارک رمضان با تعداد وتنوع بیشتری ادامه دارد.

مشارکت جانبازان و خانواده شهدا در «رزمایش همدلی»

همچنین گروه‌های جهادی کریم اهل بیت (ع) و محبان المرتضی (ع) متشکل از جانبازان، خانواده شهدا و رزمندگان دفاع مقدس، سومین مرحله از اقدامات جهادی و دومین مرحله از "رزمایش همدلی" با نیازمندان کشور عزیزمان را با آماده‌سازی و توزیع کمک‌های مومنانه میان نیازمندان اجرا کردند.

حاج محمود ژولیده جانباز سرافراز دوران دفاع مقدس به عنوان سرپرست این گروه های جهادی می گوید:  توزیع ۳۷۰ بسته ارزاق ویژه ماه مبارک رمضان با ارسال ۵۰ بسته ارزاق به برخی روستاهای محروم شهرستان سواد کوه با همکاری سپاه منطقه ،‌ ارسال ۴۰ بسته ارزاق برای برخی خانوارهای نیازمند شهرک های شرق تهران، ارسال ۲۸۰ بسته ارزاق به برخی خانوارهای ایتام و بی سرپرست محله های جنوب و جنوب شرقی تهران با پشتیبانی کامل بنیاد مستضعفان، اجرا شده است. مبلغ پانصد هزار تومان جهت خرید نان در ماه مبارک رمضان با عنوان کفاره روزه،‌ اختصاص مبلغ ۱۰ میلیون تومان جهت ساخت سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه برای یک خانوار روستایی از توابع شهر سوادکوه، اختصاص مبلغ پنج میلیون تومان به برخی گروه های جهادیِ دانشجویی، طلاب و هیئت مذهبی،‌ همکاری و همیاری با یک خیریه، اختصاص داده شده است.

دوخت ماسک برای کادر درمان

خدمت‌رسانی ۴۳۱ موکب در پویش «کمک مومنانه» و «مقابله با کرونا»

معاون فرهنگی و مشارکت‌های مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات نیز از خدمات رسانی ۴۳۱ موکب در پویش‌های «کمک مومنانه» و «مقابله با کرونا» خبر داد و گفت: خیرین حرم‌ساز و خادمان موکب‌های اربعین حسینی از همان روزهای آغازین انتشار ویروس کووید ۱۹، با تشکیل گروه‌های جهادی و با پشتوانه اعتماد مردم به مجموعه ستاد بازسازی عتبات عالیات، به مقابله با کرونا پرداختند.

یوسف افضلی می افزاید: از ابتدای پویش مقابله با کرونا تاکنون موکب‌های اربعینی و جمع خیرین حرم‌ساز در ۲۴ استان در زمینه تولید اقلام بهداشتی و ضدعفونی مناطق و معابر فعالیت می‌کنند. ۲۳۰ کارگاه تولید ماسک و ۵۹ کارگاه در زمینه تولید مواد ضدعفونی و دستکش و...توسط موکب‌ها و خیرین حرم‌ساز راه‌اندازی و در حال فعالیت است که تا کنون موفق به تولید و توزیع نزدیک به ۱۴ میلیون ماسک، یک میلیون و ۸۰۰ هزار دستکش، دو میلیون و ۶۰۰ هزار البسه پزشکی و دو میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر ژل و مایع ضد عفونی شده‌اند.اکنون تلاش جهادی و مردمی موکب‌ها و خیرین حرم‌ساز زیر نظر ستاد بازسازی عتبات برای تهیه بسته‌های معیشتی و ارزاق برای خانواده‌های آسیب دیده از شرایط کرونا ادامه دارد تا در روزهای ماه مبارک رمضان نیز کار توزیع اقلام شامل برنج، مرغ، گوشت، ماکارونب، روغن، حبوبات و... متوقف نشود.

«به یادت هستم»، چتری برای آسیب‌دیدگان از کرونا

«به یادت هستم» عنوان پویشی برای حمایت از افراد نیازمند و آسسیب دیده در جامعه است. رضا عابدینی مؤسس گروه مردم نهاد «یکی هستیم» می در این زمینه می گوید: در قالب این پویش سعی داریم تجهیزات بهداشتی و حفاظتی در مقابل کرونا را با کمک های مردمی و خیرین تهیه، بسته بندی و در میان جامعه نیازمندان توزیع کنیم.

طبق گزارش ایرنا، عابدینی با بیان اینکه پیام این پویش قدم برداشتن  در رساتای کمک به آسیب دیدگان است، افزود: شما می توانید پاکبان باشید یا مدیرعامل یک شرکت بزرگ. فرقی نمی کند. مهم این است که هرکجا که هستیم برای بهبود آرزوهای خود و دیگران قدم مثبت برداریم و دست نیازمندی را بگیریم. پس از شیوع کرونا، کودکان کار، کودکان زباله گرد، کادر درمان و پزشکی، سالمندان و... نیاز به تجهیزات بهداشتی و حفاظتی از جمله ماسک، گان، شیلد، مواد ضدعفونی کننده و شوینده و... داشتند. با توجه به این نیاز جدید پویش را تشکیل دادیم و با کمک های مردمی و خیرین و... ملزومات مورد نیاز جامعه را شروع به بسته بندی کردیم و به دست افراد کم برخوردار رساندیم و اکنون هم فعالیت های ما ادامه دارد.

مواردی که ذکر شد تنها گوشه ای از همدلی های گسترده مردمی با نیازمندان و افراد کم برخوردار است که ماه مهربانی خدا سبب شده تا این هم افزایی ها و همدلی ها بیشتر از قبل شود.