X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: دوشنبه 08 اردیبهشت 1399

وقتی یک اسلام هراس مدیر بررسی تبعیض نژادی درباره مسلمان انگلیس می شود!

انتخاب تروور فیلیپس برای تحقیق در مورد اینکه چرا آمار مرگ ناشی از کووید 19 در میان سیاهان، آسیایی‌ها و اقلیت‌های نژادی بیشتر است، باعث بروز اختلافاتی شده است؛ عده‌ای از مسلمانان برجسته انتخاب وی را برای این کار «بی‌ملاحظگی» دانسته و از آن انتقاد کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، روزنامه گاردین با عنوان «چه کسی تبعیض نژادی انگلیس در دوران کرونا را بررسی می کند؛ گاردین: یک اسلام هراس!» به مدیر بررسی تبعیض نژادی در انگلیس در زمان شیوع کرونا پرداخت و نوشت که با انتخاب او به عنوان مدیر رسما به مسلمانان توهین شده است.

سازمان بهداشت عمومی  انگلیس از فیلیپس که رییس پیشین کمیسیون برابری و حقوق بشر بود خواست تا با حمایت کارشناسی خود در تحقیقی در مورد علت تعداد فزاینده قربانیان ویروس کرونا از میان اقلیت‌های نژادی، مشارکت کند.

شواهد اولیه نشان می دهد که درصد فوت سیاه‌پوستان اثر این ویروس دو برابر بیشتر از درصد جمعیت آن‌ها نسبت به کل جمعیت است؛ این حقیقت بر اساس اطلاعاتی است که از 12600مورد از نخستین موارد مرگ ناشی از ویروس در بیمارستان‌های انگلیس بدست آمده است. با آن که سیاه پوستان 3.4 درصد از جمعیت را تشکیل می‌دهند،‌ اما آن‌ها 6.4 درصد از موارد فوت را تا کنون به خود اختصاص داده‌اند.

شورای مسلمانان بریتانیا که هدایت مساجد و دیگر نهادهای اسلامی را شامل می‌شود، گفت که بررسی این مرگ‌ها به سرعت مورد نیاز است اما این شورا با انتخاب فیلیپس مخالفت کرد.

آن‌ها گفتند مردی که اخیرا از حزب کار به اتهام اسلام‌هراسی تعلیق شده است و سابقه اظهارنظرهای جنجالی در مورد مسلمانان را دارد  شایسته نیست بخشی از تیم هدایت‌کننده این تحقیق باشد.

هارون خان، دبیرکل شورای مسلمانان بریتانیا گفت: «این کاملا ناشایست است که ما آن مسئولیت را به کسی بدهیم که خود تحت بازجویی است...  این تصمیم یک بی‌ملاحظگی است؛ بویژه با در نظر گرفتن اینکه اکثریت قاطع مسلمانان بریتانیایی از جوامع اقلیت‌ها هستند و بسیاری از پزشکان مسلمان در خط مقدم این پاندمی جان خود را از دست داده‌اند.»

خان ادعا کرد که فیلیپس «در ترویج گفتمان تفرقه برانگیزی که مسلمانان را جدای از باقی جامعه بریتانیایی می‌داند سابقه طولانی دارد. »

وی گفت: «تاثیر شدید و نامتناسب این پاندمی روی جوامع اقلیت‌های نژادی مسئله مهمی است که در اثر آن بسیاری از مسلمانان عزیزانشان را از دست داده اند. این یک نشانه برای مسلمانان بریتانیایی است که معلوم می کند سازمان بهداشت عمومی انگلیس این مسئله را جدی نگرفته است.»

انتخاب فیلیپس مورد انتقاد ناز شاه، نماینده حزب کارگر در پارلمان، واقع شد. او در توئیتی نوشت: «این توهینی به خاطره  مسلمانان زیادی است که جان خود را از دست داده‌اند،‌و نیز توهینی به مسلمانانی است که در خط مقدم همچنان به خدمت می‌پردازند.»

حزب کارگر تحقیقات خودش را شروع کرد و از دورین لارنس، مادر نوجوانی به نام استفن لارنس که کشته شد ، درخواست کرد تا تحقیق کند که چرا به نظر می‌رسد که این ویروس بیشتر افرادی با پیشینه‌های اقلیت نژادی خاص را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

فیلیپس که از مبارزان ضد-نژادپرستی است، درحالی که بخاطر نظرات قبلی خود در مورد مسلمانان مورد بازجویی قرار داشت از حزب کارگر تعلیق شد. وی در یکی از این اظهارات، مسلمانان انگلیس را «ملتی درون یک ملت»  دانست.

وی این تعلیق را محکوم کرد و ادعا کرد که آن کار نوعی گانگستربازی سیاسی است که در این حزب به رهبری جرمی کوربین  رخ می‌دهد. او کوربین را مورد انتقاد قرار داده بود.

خالد محمود، از اعضای اصلی حزب کارگر و نماینده مسلمانی که بیشترین زمان را در پارلمان خدمت کرده است تعلیق فیلیپس را مورد انتقاد قرار داد.

قبلتر زمانی که از فیلیپس در مورد علت بیشتر بودن ابتلای اقلیت‌های نژادی به این ویروس پرسیده شده بود او جواب داده بود که «زود قضاوت نکنید».

پروفسور کوین فنتون،‌ مدیر منطقه‌ای سازمان بهداشت عمومی انگلیس در لندن گفت که: «از تروور فیلیپس و پروفسور ریچاد وبر خواسته شده است که از این کار مهم حمایت کنند، چرا که تخصص آن‌ها مهارت و تجربه مناسب را دارد. ما باید به سرعت دلیل این مسئله را بفهمیم و مشخص کنیم که چه کاری باید برای آن انجام بدهیم.»

زمانی که با فیلیپس تماس گرفته شد وی اعلام کرد که هیچ نظری در این مورد ندارد.