X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: دوشنبه 07 بهمن 1398

واگذاری فرزندخوانده از سوی بهزیستی به دختران و زنان بالای ۳۰ سال

سازمان بهزیستی اعلام کرد که زنان و دختران بالای ۳۰ سال می توانند با داشتن شرایط این سازمان فرزند خوانده بگیرند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، دختران و زنان مجرد که بالای ۳۰ سال سن دارند ، می توانند فرزندخوانده بگیرند.

چندی پیش حبیب‌الله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در این زمینه گفت : سال گذشته ۱۶۰ فرزندخوانده توسط بانوان بالای ۳۰ سال پذیرش شدند.

وی افزود: این اقدام بر مبنای چند اصل صورت گرفته است؛ یکی این که مُر قانون درست انجام شود، چرا که قانون مشخص کرده است در صورت اعلام داوطلبی برای اخذ فرزندخوانده، سازمان بهزیستی باید ظرف دو ماه این فرایند را به تکمیل برساند؛ یعنی باید صلاحیت خانواده را محرز یا رد کند. تمهید دیگر افزایش تنوع خانوارهایی است که می‌توانند فرزندخوانده اخذ کنند. یعی زوجین با فرزند، زوجین بدون فرزند، دختران بالای ۳۰ سال و خانواده‌های خارج و داخل ایران. همچنین سامانه فرزند خواندگی موجب افزایش تسهیل و افزایش انجام پذیرش فرزند شده است.

مسعودی فرید تصریح کرد: اقدام دیگر سازمان بهزیستی تنوع در شیوه‌های فرزندخواندگی است. قانون این امکان را فراهم ساخته که خانواده‌ها بتوانند برای مدت یک یا دو سال و حتی بطور موقت حضور در خانواده را برای کودکان ایجاب کند.

بر این اساس، شرایط واگذاری کودک به متقاضیان فرزند خواندگی به این صورت است که: اول اینکه باید پنج سال از ازدواج متقاضیانی که فرزند ندارند گذشته باشد و مدارکی مبنی بر بچه‌دار نشدن‌شان از سوی پزشک قانونی به سازمان بهزیستی ارائه کنند.

دوم اولویت با دختران و زنانی است که بیش از ۳۰ سال سن دارند و هنوز مجرد هستند، همچنین زنانی که ازدواج کرده‌اند و در حال حاضر تنها زندگی کنند جزو اولویت‌های بهزیستی برای سپردن کودک محسوب می‌شوند. در مرحله سوم نیز اولویت با والدینی است که فرزند دارند اما متقاضی فرزندخواندگی دیگری هستند که البته در این میان اولویت با زوجینی است که بچه‌دار نمی‌شوند. از سوی دیگر، پدر و مادرهایی که سن‌شان کمتر از ۵۰ سال است نسبت به مابقی افراد در اولویت هستند.