X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: شنبه 16 فروردین 1399

هشدار گزارشگر ویژه درباره آثار منفی اقدامات قهری یک‌جانبه در دوران شیوع کرونا

گزارشگر ویژه جدید سازمان ملل ضمن هشدار درباره آثار منفی اقدامات قهری یک‌جانبه، خواستار لغو یا تعلیق تمامی تحریم‌های یک‌سویه‌‌ در راستای مقابله با بیماری همه‌گیر کووید – ۱۹ شد.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، روز جمعه ۱۵ فروردین ماه، آلنا دوهان، گزارشگر ویژه جدید این سازمان با اشاره به آثار منفی اقدامات قهری یک‌جانبه، خواستار لغو یا تعلیق تمامی تحریم‌های یک‌سویه‌‌ای شد که از اقدامات بشردوستانه کشورهای تحریم‌شده در راستای مقابله نظام‌های درمانی‌شان با بیماری همه‌گیر کووید – ۱۹ و نجات جان انسان‌ها ممانعت به عمل می‌آورند.

طبق گزارش دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، آلنا دوهان در ادامه افزود: غلبه بر این دشمن تنها از طریق تلاش مشترک تمامی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی و در سایه چندجانبه‌گرایی، همکاری و همبستگی امکان‌پذیر بوده و در قبال این چالش جهانی، نباید مراقبت‌های پزشکی ضروری را از هیچ یک از مردم جهان دریغ کرد.

وی از تمامی دولت‌هایی که از تحریم، به عنوان ابزار سیاست خارجی بهره می‌برند، درخواست نمود تا بی‌درنگ تمامی تدابیر منتهی به اعمال محدودیت‌های اقتصادی و تجاری که از تأمین مالی خرید دارو، تجهیزات پزشکی، مواد غذایی و دیگر کالاهای ضروری ممانعت به عمل می‌آورند را متوقف نمایند.

دوهان در ادامه تأکید کرد: بیماری همه‌گیر کنونی نظام حقوق بشر جهان، از جمله حقوق بنیادینی چون، حق زندگی و حق سلامت را به چالش کشیده و از این رو الزامی است تا با تکیه بر رویکردی بشردوستانه، مشتمل بر لغو تمامی تدابیر خصمانه در میان کشورها، به مقابله با آن پرداخت.

گزارشگر ویژه سازمان ملل ضمن استقبال از تمامی تلاش‌های صورت گرفته در راستای فراهم آوردن کمک‌های بشردوستانه به کشورهای درگیر این بیماری، خاطرنشان کرد: برخی از دولت‌ها و سازمان های بین‌المللی غالباً ناتوان از تأمین ابتدایی‌ترین کمک‌ها برای مردم کشورهای تحت تحریم هستند، چرا که تحریم‌های یک‌جانبه با استفاده از نظام مالی جهانی، سایر کشورها، شرکت‌ها و نهادهای مالی را از انجام هر گونه معامله با آن کشورها باز‌می‌دارد.

وی همچنین بر این امر مهم و اضطراری تأکید کرد که بیماری کووید – ۱۹ گزینشی عمل نکرده، به سهولت از مرزها گذر کرده و همه مردم جهان، صرف‌نظر از ملیت، نژاد، رویکردهای سیاسی، دین یا موقعیت اجتماعی مورد هدف قرار می‌دهد؛ این در حالی است که کشورهای تحت تحریم، به ویژه ایران، ونزوئلا، کوبا، سوریه و یمن با کمبود شدید تجهیزات پزشکی، دارو و وسائل محافظتی دست و پنجه نرم می‌کنند.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در پایان موضع مقام پیشین خود را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت که استفاده از تحریم‌های اقتصادی به منظور دستیابی به مقاصد سیاسی موجب نقض حقوق بشر و موازین رفتار بین‌المللی می‌شود.