X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: جمعه 29 فروردین 1399

هشدار عفو بین‌الملل درباره نقض حقوق بشر در اروپا به بهانه کرونا

سازمان عفو بین‌الملل نسبت به نقض حقوق شهروندان در برخی کشورهای اروپایی در پوشش مقابله با کرونا هشدار داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، عفو بین الملل در گزارشی نسبت به محدودیت های زیادی که بر زندگی اجتماعی شهروندان در تمام کشورهای جهان برای مقابله با شیوع گسترده ویروس جدید کرونا تحمیل شده، هشدار داد و افزود: این محدودیت‌ها در برخی کشورهای اروپایی به نقض حقوق اساسی شهروندان منجر شده است.

این نهاد حقوق بشری در ادامه تاکید می کند: چنین مسائلی به خصوص در مجارستان و لهستان و ترکیه نگران‌کننده است.

عفو بین الملل در گزارش سالیانه خود در مورد وضعیت کشورهای اروپایی و آسیای مرکزی آورده است: گرایش به محدود کردن حقوق شهروندی که از سال گذشته در برخی کشورها مشاهده می‌شد، در سایه بحران کرونا شتاب گرفته است.

خبرگزاری آلمان پنجشنبه ۲۸ فروردین (۱۶ آوریل) به نقل از مارکوس بکو، رئیس بخش آلمانی سازمان عفو بین‌الملل نوشت: «حفاظت از حقوق بشر، به ویژه در بحران‌هایی نظیر همه‌گیری جهانی کرونا اهمیت بیشتری می‌یابد».

ضرورت حفاظت از قشرهای آسیب‌پذیر


وی می افزاید: در چنین شرایطی قشرهای آسیب‌پذیرتر، مانند بی‌خانمان‌ها و پناهجویان باید به همان اندازه که اصول بنیادین حکومت قانون مقرر کرده، حفاظت شوند.

طبق این گزارش بسیاری از تدبیرهایی که برای مقابله با گسترش ویروس کرونا در دستور کار قرار گرفته‌، برای محافظت از سلامت عمومی ضروری هستند.

این نهاد حقوق بشری اما در عین حال هشدار داده که برخی دولت‌ها از این بحران برای تضعیف پایه‌های حکومت قانون، اقدامات تبعیض‌آمیز، سرکوب و سانسور سوءاستفاده می‌کنند.

بر پایه ارزیابی این سازمان در بسیاری از موارد افرادی که در شرایط عادی نیز به حاشیه رانده شده و مورد تبعیض قرار گرفته‌اند، کسانی هستند که بیشتر در معرض آسیب قرار می‌گیرند.

مارکوس بکو تاکید می‌کند: این وظیفه تمام دولت‌ها است که تدبیرهایی که برای مقابله با بحران کرونا اتخاذ می‌کنند با پیمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای حفاظت از حقوق بشر هم‌خوانی داشته باشد.

تشدید "تهاجم به حقوق بشر" در مجارستان

یانینه اولمن‌زیک، کارشناس امور اروپای این نهاد در این زمینه می‌گوید: دولت مجارستان بحران کرونا را بهانه کرده تا "تهاجم علیه حقوق بشر و حکومت قانون" را تشدید کند.

سازمان عفو بین‌الملل در عین حال تدابیر برخی کشورهای اروپایی، نظیر آلمان برای مقابله با بحران کرونا را تائید کرده و می‌گوید: در این کشورها تاکنون میان ضرورت‌های مقابله با گسترش کرونا و محدودیت حقوق شهروندی "تعادل خوبی" برقرار شده است.


رئیس این سازمان در آلمان در عین حال تاکید کرده که با توجه به ادامه بحران کرونا ضرورت دارد آرام‌آرام تدابیری اتخاذ شود تا شهروندان بتوانند از حق خود برای برگزاری تجمع‌های اعتراضی و بیان آزاد و عمومی دیدگاه‌های سیاسی استفاده کنند.

در حال حاضر اغلب کشورهای اروپایی به شدت درگیر شیوع بیماری کووید ۱۹ هستند و در اغلب آنها تجمع بیش از دو نفر، مگر برای اعضای خانواده یا فعالیت‌های ضروری و مجاز ممنوع است.

مطابق آماری که دانشگاه آمریکایی جانز هاپکینز منتشر کرده است تا ظهر پنج‌شنبه ۲۸ فروردین آلمان با نزدیک ۱۳۷ هزار و ۸۰۰ مورد مبتلا شناسایی شده به ویروس کرونا پس از اسپانیا و ایتالیا قرار دارد و در این کشور تا کنون بیش از سه هزار و ۸۰۰ نفر بر اثر بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

در این آمار تعداد موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا در ۱۸۵ کشور جهان نزدیک به دو میلیون و ۸۰ هزار مورد و شمار قربانیان بیماری کووید ۱۹ تا ظهر پنج‌شنبه ۱۳۷ هزار و ۱۹۳ نفر ثبت شده است.