X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 03 دی 1398

نیازی: مداخله و تحریک آشوبگران به قانون شکنی، نقض حاکمیت ایران است

معاون بین الملل موسسه صلح زیبا با اشاره به حوادث پس از افزایش نرخ بنزین در کشورمان ، گفت: مداخله آشکار آمریکا و عربستان و تحریک آشوبگران به قانون شکنی، نقض حاکمیت ایران است.



به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، سامان نیازی معاون امور بین الملل موسسه بین المللی صلح زیبا جمهوری اسلامی ایران و کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرگزاری قدس ، در خصوص دلایل اعتراض مردم به افزایش قیمت بنزین و حوادث پس از آن، اظهار داشت : در خصوص دلایل اعتراض مردم بر هیچ کس پوشیده نیست ، تصمیم قانونی که در غیر زمان مناسب اتخاذ گردید با توجه به  سختی معیشت مردم بازخورد طبیعی در پی داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در راستای حق مردم در مشارکت واقعی، اصل ۸ قانون اساسی را تعبیه کرده و بستر آن هم در اصل ۲۷ دیده شده است، افزود: پس از اعلام افزایش قیمت بنزین توسط دولت بدون اقناع سازی مردم مثل تمام مردم دنیا که ممکن است با بعضی تصمیمات دولتمردانشان مخالف باشند و یا نسبت به سوءمدیریت آنها نقد داشته باشند؛ بنابراین اعتراض مسالمت آمیز برپا کردند لیکن به یک باره افرادی خلاف قانون و ضوابط برگزاری محافل اعتراضی که به نص صریح اصل ۲۷ قانون اساسی آزاد است مگر اینکه توام با حمل سلاح باشد، وارد تجمعات میشوند و اتفاقا با در دست داشتن اسلحه های پیشرفته خارجی مردم را کشتند ، اموال آنها را تخریب و غارت کردند و خودشان هم فیلم برای جناب پمپئو و شبکه سعودی فرستادند و با موج سواری و تحریک احساسات نوع دوستی مردم سعی کردند حق واقعی و انتقام واقعی خود را ابتدا از مردم و بعد نظام بگیرند.

نیازی تصریح کرد: مداخله صریح آمریکا و عربستان و تشویق آشوبگران به هنجارشکنی ضمن نقض تمامیت و استقلال سیاسی و حاکمیتی ایران به نقض صریح حقوق بنیادین مردم اعم از حق حیات و نیز حقوق خصوصی و مالکیت آنها در پرتو تخریب و غارت منجر گردید. اقدامات دولتهای بیگانه در این خصوص مجرمانه می باشد. مگر می شود مردمی که به عینه شاهدند حتی عزیزان بیمارآنها در سایه تحریم های دارویی کشور این آقا جان خود را از دست میدهند،باورکنند، دوست دار آنهاست؟!

وی خاطرنشان کرد: مگر مردم میتوانند باور کنند آمریکایی که رنگین پوستان آن با اولین ایست گفتن پلیس به قتل می رسند و حقوق_شهروندی برای آنها در حکم شهروند درجه دو هم نیست چرا که رئیس جمهور آمریکا آنها را شهروند آمریکایی نمیداند و در اظهارات نژادپرستانه میخواهد که به کشورهای خودشان بروند و نیز کودکان مهاجر را از والدین خود جدا می کنند و علم و ورزش را نیز ذیل سیاست تعریف می کنند و به همه نظامات بین المللی پشت پا میزنند اکنون از حقوق اقلیت های ایرانی دم بزنند!

معاون بین الملل موسسه صلح زیبا ، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن اینکه کرامت انسانی و برخورداری از حقوق انسانی و شهروندی را متعلق به همه ایرانیان می داند ، آن را اصولی و مبنایی دانسته لذا در بالاترین سند حقوقی خود یعنی قانون اساسی هم حقوق  اقلیتها را در اصل ۱۳ تضمین کرده و هم حقوق همه ایرانیان حتی خارج از اقلیتهای رسمی در اصل ۱۴ به رسمیت شناخته است، لذا کشوری که رئیس جمهورش با شعارهای نژادپرستانه حتی اصول ظاهری آمریکایی را هتک می کند صلاحیت اظهار نظر درخصوص ملت واحد ایرانی ندارد.

وی ادامه داد: کشورهای اروپایی که به تعهدات چندجانبه بین المللی خود تحت تاثیر رفتارهای غیرقانونی و غیر منطقی آمریکا عمل نمی کنند و در قبال تحریمهای یک جانبه و ظالمانه آمریکا هیج اقدام مثبتی انجام نمی دهند و در واقع در حوزه نقض حقوق اولیه و بشری مردم ایران با آمریکا هم داستان و هم دستند از نقض حقوق بشر کدام مردم ایران نگرانند که بیانیه می دهند و محکوم میکنند ؟؟ از نظر بنده به عنوان یک فعال حوزه حقوق بشر و عضو یک موسسه مردم نهاد ، اگر سیستم مبتنی بر هنجارهای واقعی حقوق بشری بر سازمانها و نهادهای بین المللی حاکم بود همین کشورها خودشان می بایست به عنوان ناقضان سیستماتیک حقوق ملت ایران محکوم شوند و می بایست مکانیسمی شبیه گزارشگر ویژه حقوق بشر برای خود سازمان ملل در نظر گرفت که بررسی کند به چه میزان با عوام فریبی و عدم صداقت دولتهای استکباری حقوق ملت ایران را تحت این محکومیتهای صرفا سیاسی نقض می کنند.

نیازی در پایان اظهاراتش گفت: سوال اساسی ما اینست آیا مکانیسم محکومیت در موضوعات حقوق بشر تبدیل به ابزاری برای استعمار و استثمار استقلال ملتها و کشورها شده است ؟