X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: جمعه 06 تیر 1399

نقض حقوق «ملت ایران» توسط آمریکا؛ همیشه دشمن

با سقوط رژیم پهلوی، دولت ایالات متحده آمریکا که نتوانسته بود از پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگونی حکومت شاه جلوگیری کند، همه توان خود را به کار گرفت تا با طراحی انواع و اقسام توطئه‌ها، نظام جمهوری اسلامی ایران را تضعیف و نهایتا ساقط کند.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، پس از ماجرای کودتای ۲۸مرداد ۱۳۳۲ آمریکا به صحنه گردان اصلی رژیم پهلوی در ایران تبدیل شد و کلیه امور نظامی، اطلاعاتی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در زیر نظارت مستقیم عوامل جاسوس و مستشاران نظامی آنان قرار گرفت. طی ۲۵ سال نفوذ همه جانبه آمریکا، دخالت‌ها، غارتگری‌ها و جنایات بسیاری توسط آنان انجام گرفت و از تمامی جنایات رژیم سرکوبگر و دیکتاتور محمدرضا پهلوی نیز حمایت به عمل آوردند اما با سقوط رژیم پهلوی، دولت ایالات متحده آمریکا که نتوانسته بود از پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگونی حکومت شاه جلوگیری کند، همه توان خود را به کار گرفت تا با طراحی انواع و اقسام توطئه‌ها، نظام جمهوری اسلامی ایران را تضعیف و نهایتا ساقط کند.

آنچه در ادامه می‌خوانید، روایتی مختصر از اقدامات هر کدام از روسای جمهوری ایالات متحده علیه منافع ملی ایران و خیانت علیه مردم کشور است که به تفکیک رئیس‌جمهور و بازه زمانی پس از کودتای ۲۸ مرداد تهیه شده است.

بیشتر بخوانید:

قسمت دوم:
اشغال، جنایت، شکنجه، تاراج و دیگر هیچ!

قسمت سوم:  نقش حامی اصلی ائتلاف متجاوزان یمن بر کسی پوشیده نیست

دوایت آیزنهاور

کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲
راه اندازی ساواک توسط سازمان سیا

جان اف کندی

  کشتار مردم در ۱۸خرداد ۱۳۴۲ توسط شاه به دستور دولت آمریکا
  تصویب کاپیتولاسیون (طرح مصونیت قضایی آمریکایی‌ها در ایران)

ریچارد نیکسون

  تبدیل ارتش ایران به نیروی نظامی آمریکا در منطقه و انجام عملیات برای حفظ منافع ملی ایالات متحده به قیمت کشته شدن سربازان ایرانی

جیمی کارbr />
  ۵۶/۲/۲۲ سایروس ونس»، وزیر خارجه آمریکا در تهران همزمان با اعلام موافقت کارتر با فروش ۱۶۰ فروند اف ۱۶، به مسئله حقوق بشر اشاره کرد و به شاه یادآور شد که حقوق بشر عنصر اصلی در سیاست خارجی دولت کارتر می‌باشد و خواستار رعایت حقوق بشر در ایران شد.
  ۵۶/۲/۱۹ کارتر خواستار موافقت کنگره با فروش هواپیماهای آواکس به ایران شد. کارتر: دفاع از ایران برای آمریکا اولویت دارد.
 ۵۶/۸/۱۹ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: شاهنشاه به عنوان مظهر امنیت و ثبات منطقه، بزرگترین مانع برای اهداف آنارشیستها شناخته می شوند.
 ۵۶/۸/۲۵کارتر پس از دیدار با شاه در واشنگتن: ما خواهان ایران نیرومند تحت رهبری شاه هستیم. آمریکا نیازهای نظامی ایران را تامین می‌کند. در تهران ( در سفر به تهران) نشان می‌دهم که تا چه حد به روابط ایران و آمریکا اهمیت می‌دهیم.
  ۵۶/۱۰/۱۰ کارتر در تهران: ایران به دلیل رهبری بزرگ شاه مبدل به جزیره ثبات در یکی از آشوب‌زده‌رین نقاط جهان شده است.(۱۹/۱۰ – سرکوب خونین قیام مردم قم)
  ۱۸ شهریور ۵۷ (یک روز پس از واقعه ۱۷ شهریور)، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ما خطر حوادث ایران را کوچک نمی‌ماریم لیکن شاهد هستیم که شاه به کنترل اوضاع ادامه می‌هد. وی گفت: از عمل نظامی انجام شده در هران و سایر شهرهای بزرگ ایران خوشحال است.
  ۵۷/۶/۱۹، تماس تلفنی نیم ساعته کارتر با شاه
  ۵۷/۶/۱۹ وزارت خارجه آمریکا: پر واضح است که بایستی نظم در ایران مستقر شود و نیروهای امنیتی ایران برای برخورد با شورش‌ای ضد حکومت با احتیاط عمل کنند.
  سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: اعتقاد داریم دولت ایران می‌تواند اوضاع را کنترل کند و لذا در این احوال ما دخالتی نمی‌کنیم.
  ۵۷/۶/۲۶، یک سناتور آمریکایی اقدام دولت آمریکا در حمایت از شاه درست بود این حمایت اهمیت خارق العاده‌ی برای منافع آمریکا دارد.
  ۵۷/۷/۱۹،&zwn ; کارتر: آمریکا دوستی تاریخ خود با ایران که نیروی بزرگ و عامل ثبات منطقه است را حفظ خواهد کرد.
 ۵۷/۸/۴، کارتر در پیام به شاه به مناسبت تولد وی: مشکلات کنونی سپری خواهد شد و ملت ایران در پرتو برنامه مترقی سیاسی که آن اعلیحضرت اجرا کرده اند به صورت یک ملت نیرومند ظاهر خواهد شد.
  ۵۷/۸/۱۱، تشکیل کمیته ویژه در کاخ سفید به منظور هماهنگ کردن فعالیت های آمریکا در ایران به ریاست برژنسکی دبیر شورای امنیت ملی، و مشارکت وزیر خارجه، وزیر دفاع و رئیس سیا
 ۵۷/۸/۱۲، وزیر خارجه: ما امیدواریم همه درک کنند ادامه آشوب و ویرانی به نفع هیچکس نیست.
  ۵۷/۸/۱۲، برژنسکی در مکالمه با شاه (از کتاب خاطرات وی): ایالات متحده بدون هیچ قید و شرطی به نحو تام و تمام در بحران کنونی از شما حمایت می کند. از یک نظر وضع بحرانی است و دادن امتیاز به تنهائی حتما حالت انفجاری تری ایجاد می کند (تشویق غیر مستقیم شاه به سرکوب)  ۵۷/۸/۱۸، دولت آمریکا اعلام کرد وسایل ضد شورش و سرکوب مورد درخواست ایران از جمله باتوم و ۲۵ هزار کپسول گاز اشک آور را به ایران تحویل خواهد داد.
  ۵۷/۸/۳۰، کارتر در دیدار با اردشیر زاهدی از او می خواهد در بازگشت به ایران حمایت مؤکد آمریکا از شاه را ابلاغ و ضمناً ضرورت نشان دادن قاطعیت از سوی شاه را اعلام کند.
  سولیوان: مقصود من از تلفن زدن به شاه این بود که برای او روشن کنم رئیس جمهور ایالات متحده پشت سرش ایستاده و او را تشویق کنم اقدام قهرآمیزی انجام دهد ، قبل از آنکه رشته امور از دستش خراج شود .
  2 ۵۷/۹/۲۰ هنری کسینجر: آنچه در ایران پیش می آید یک تراژدی برای غرب است.
  ۵۷/۹/۲۲، نیکسون: اگر دولت کنونی ایران سرنگون شود یک رژیم طرفدار شوروی جایگزین آن خواهد شد. آمریکا باید فعالانه از شاه حمایت کند.  ۵۷/۹/۲۲، گزارش کمیته ویژه مسائل ایران در کاخ سفید: اگر ما برای تشکیل یک دولت غیر نظامی که دارای قدرت و اختیارات کافی است دست به کار نشویم کار شاه تمام شده است.
  ۵۷/۹/۲۷، کارتر از سفیر آمریکا درتهران خواست به دیدار شاه رفته و حمایت آمریکا از کوشش های وی برای اعاده ثبات و امنیت در ایران را به اطلاع وی برساند.
  ۵۷/۱۰/۵، پس از جلسه در دفتر برژنسکی، تلگرافی از سوی وزارت خارجه آمریکا برای سولیوان (سفیر آمریکا) فرستاده شد تا پیامی را به شاه منتقل کند: ادامه تردید برای روحیه ارتش و اعتماد سیاسی مخرب است (تشویق به رفتار تند) بدیهی است چنانچه تشکیل دولت غیر نظامی غیر ممکن باشد و یا ارتش در خطر شکاف بیشتر باشد، شاه باید یک دولت نظامی مقتدر انتخاب کند که به اغتشاش ، خشونت و خونریزی پایان دهد. (تشویق به کودتا)
  ۵۷/۱۰/۱۳، سخنگوی کاخ سفید: شاه ایران در صورتی که تصمیم به اقامت در آمریکا بگیرد و یا برای گذراندن تعطیلات یا به دلایل دیگر به این کشور مسافرت کند مورد استقبال خواهد بود.
  ۵۷/۱۰/۱۳، برژنسکی تائید کامل و بدون قید و شرط خود از شاه را اعلام کرد.
  ۵۷/۱۰/۱۳، سفیر آمریکا درتهران مامور شد به شاه اعلام کند به نظر دولت آمریکا منافع ایران و شخص شاه ایجاب می‌کند از کشور خارج شود.
  ۵۷/۱۰/۱۴، ونس در تلگراف برای سولیوان حمایت آمریکا از انتصاب بختیار به نخست وزیری را اعلام کرد.
۵۷/۱۰/۱۷، کیسینجر: از آن بیم دارم که حوادث ایران به سایر کشورهای دوست آمریکا سرایت کند و همه را غرق در انقلاب سازد. وی گناه این حرکت را متوجه هدف تو خالی دفاع از حقوق بشر دانست. (هراس آفرینی از انقلاب مردم ایران در سطح منطقه، توجه به میزان اهمیت ذاتی و مطلق حقوق بشر در سیاست خارجی و استفاده از شرایط برای حمله به سیاست کارتر)
  ۵۷/۱۰/۱۷، ژنرال هایزر، معاون فرمانده نیروهای آمریکا در اروپا برای یک ماموریت خطیر وارد تهران شد. هدف او ارزیابی ظرفیت‌های رتش – در راستای کودتا – بود.
  ۵۷/۱۰/۱۷، پس از اجلاس معروف گوادولوپ و ایجاد سیاست مشترک غرب برای مقابله با انقلاب، دو نماینده از سوی ژیسکاردستن، رئیس جمهور فرانسه، در نوفل لوشاتو با امام خمینی دیدار کرده و گفتند هدفشان ابلاغ پیام کارتر است. کارتر در این پیام از امام خواسته بود همه نیروی خود را برای جلوگیری از عدم مخالفت با بختیار به کار گیرد، چرا که حمله به بختیار منجر به انفجار ایران خواهد شد و تلفات زیادی به همراه خواهد داشت (تهدید امام)
  امام در پاسخ: اگر آقای کارتر حسن نیت پیدا کرده اند و می خواهند خونی ریخته نشود، خوب است شاه را تبرئه و دولت بختیار را هم پشتیبانی نکند. من کودتا را نه به صلاح ملت و نه آمریکا نمی دانم. اگر کودتا شود از چشم شما می بینم.
  ۵۷/۱۰/۲۰، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ژنرال هایزر چند روزی بیشتر در تهران اقامت خواهد کرد تا بتواند با رهبران نظامی ایران بیشتر گفتگو کند. (تمدید ماموریت هایزر برای ادامه تماس با ارتش و زمینه چینی کودتای احتمالی)
  ۵۷/۱۰/۲۰، سولیوان پیامی از واشنگتن دریافت می کند مبنی بر اینکه به شاه بگوید دولت آمریکا مصحلت شاه و مصالح کلی ایران را در این می بیند که وی هر چه زودتر ایران را ترک کند.
  ۵۷/۱۰/۲۱، ونس وزیر خارجه آمریکا: پادشاه ایران شخصا تصمیم گرفته است از کشور خارج شود!! ما با این تصمیم موافقت داریم. آمریکا حالا احساس می کند شاه دیگر در آینده ایران نقشی ندارد. باید به حکومت غیر نظامی شانس حل اختلافات داده شود.
  ۵۷/۱۰/۲۴، در پی درخواست های مکرر هایزر، ارتشبد قره باغی رئیس ستاد ارتش اعلام کرد: تمرد در ارتش سرکوب می شود.
  ۵۷/۱۰/۲۷ وزیر خارجه آمریکا: ما قصد اعزام نیرو به هیچ کشوری نداریم. از آیت ا ...خمینی می خواهیم تا به درستی که مطابق قانون اساسی توسط مقامات قانونی ایجاد گردیده شانس موفقیت بدهد.
  ۵۷/۱۱/۲، هایزر در تلگراف به سولیوان و سایروس ونس از واشنگتن درخواست کرد به وی اجازه داده شود به فرماندهان نظامی ایران ابلاغ کند که آمریکا دیگر حامی کودتای نظامی در ایران نیست.
  ۵۷/۱۱/۳، هایزر: روشی که من مشغول انجام آن هستم ، در درجه اول اجرای کودتای نظامی تحت رهبری بختیار است. (ارتش کنترل مراکز کلیدی را تحت رهبری بختیار بعهده خواهد گرفت.)
  ۵۷/۱۱/۱۰، هایرز: تیمسار قره باغی درباره حادثه ی ستاد ژاندارمری گفت که من دستور داده بودم سربازان لوله های سلاح خود را پائین آورده و به سوی جمعیت شلیک کنند.
  هایزر قبل از ترک تهران: دولت بختیار ممکن است در آستانه سقوط قرار گیرد. اگر چنین اتفاقی افتاد ارتش فوراً و قاطعانه وارد عمل شود، کودتا کند و کنترل کشور را بدست گیرد.
  ۵۷/۱۱/۱۷، کسینجر: آمریکا هیچگاه یک متعهد مفیدتر از شاه نداشته است. آمریکا نسبت به ایران غفلت کرد.
  ۵۷/۱۱/۱۳، ژنرال دیوید جونز رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در تماس تلفنی با هایزر سوال می کند. آیا در صورت ترک تهران توسط هایزر، ارتش قادر به کودتای نظامی می باشد یا نه؟
هایزر: ارتش در صورت فرمان بختیار اقدام به کودتا خواهد کرد.
  ۵۷/۱۱/۲۲، هایزر: معاون وزیر دفاع آمریکا از من پرسید آیا مایلم برای ترتیب دادن یک کودتای نظامی به تهران برگردم؟ ... تنها مقامی در کاخ سفید که به کودتا علاقمند بود برژنسکی بود... گفتم تحت شرایطی از جمله دسترسی به منابع نامحدود پول، ده ژنرال آمریکائی و ده هزار نیرو می توانم برگردم.
  ۵۷/۱۱/۲۴، در پی درز اخبار مربوط به انفجار پایگاههای آمریکا در مرز با شوروی ( توسط پرسنل آمریکائی ) قسمت های رادار پایگاه های هوائی جزیره کیش و بنادر جاسک به محاصره یک ناوگان از نیروی دریائی آمریکا درآمد. چند ناو آمریکائی در بندر جاسک نیرو پیاده کردند. (مقامات آمریکائی بعدا خبر را تکذیب کردند)
  ۵۷/۱۱/۲۵، درخواست خسارت آمریکا از ایران به دلیل نفوذ قراردادهای نظامی
  اسفند ۵۷، سند سفارت آمریکا: نامه به وزارت خارجه: سیاست آمریکا به دو بخش کوتاه مدت و بلند مدت قابل تقسیم است. در کوتاه مدت تا قبل از تشکیل یک دولت جدید ما می خواهیم تمام مسائل گذشته حل و مجادلات خاتمه یابد و اساس معامله جدید با دولت ایران ریخته شود و در بلند مدت سیاست این است که میانه روها بر سر کار باشند و ناسیونالیست های مخالف مذهب تسلط بیشتری در اداره کشور داشته باشند. (مثلاً سیا در سال ۱۳۵۸ مبلغ ۵۰۰ هزار دلار به احمد مدنی کمک کرد- گزارش سنای آمریکا)
  ۵۸/۲/۲۸ سنای آمریکا طی قطعنامه ای نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرد. (اولین واکنش کنگره آمریکا در قبال انقلاب اسلامی. ورود موضوع حقوق بشر به رویه های ضد ایرانی دولت آمریکا)
  ۵۸/۳/۱، دولت آمریکا اظهار امیدواری کرد سوء تفاهمی که در روابط پدید آمده به زودی بر طرف شود و عزیمت کاتلر سفیر جدید آمریکا در تهران امکان پذیر شود (ایران بعدا با عزیمت وی به دلیل سوابق مداخله در امور داخلی سایر کشورها مخالفت کرد).
 ۵۸/۳/۲، کیسینجر: سقوط شاه بزرگترین شکست آمریکا پس از جنگ جهانی دوم بود.
  ۵۸/۳/۲۹، یک سند سازمان سیا: تمام بذرهای یک جنگ داخلی در ایران کاشته شده است. ما تسلیحات زیادی در ایران داریم. گروههای زیادی در ایران آماده جنگ هستند. ما در آستانه موفقیت و پیروزی هستیم.
  مرداد ۵۸- سند سفارت آمریکا (خیلی محرمانه): ضمن تحلیل در باره ناتوانی و ضعف نیروهای شبه روشنفکری، تکنیسین های غربگرا، سیاستمداران لیبرال دموکرات، آرمان گرایان شبه نظامی و افراطیون چپ گرا، می نویسد: دو سناریو وجود دارد که می توان آشوب به پا کرد و باعث سقوط نهائی شد:
۱-نیروهای رو به تفرق ناشی از نارضایتی های نژادی و منطقه ای در صورت برخورد مناسب با آنها می تواند باعث بسته شدن حوزه های نفتی، رکود اقتصاد سنتی و نارضایتی و ناامیدی مردم از عدم استعداد و توانائی رهبران اسلامی شوند.< br /> ۲-اختلاف انداختن در میان دانشجویان دانشگاهها می تواند منجر به بروز نارضایتی عمومی و یا خشونت شده و سبب ایجاد دوره های چهل روزه ای شود که سبب سقوط شاه شد ... اگر کردها، آذربایجانی ها، اعراب و سایر گروههای قومی تلاش های خود را هماهنگ کنند، امکان موفقیت دارند.
  سال ۱۳۵۸: سولیوان: هر گروه میانه رو و متمایل به غربی که به مبارزه علیه ملاها برخیزد، در مورد او به عنوان یک گروه مترقی با علاقه تمام تبلیغ خواهیم کرد.
  مهر۵۸، سناتور جکسون: انقلاب ایران محکوم به شکست است و آن کشور در آستانه تجزیه به قطعات کوچک است.
  ۵۸/۷/۲۴، گزارش سفارت آمریکا در تهران: ائتلاف بین شریعتمداری، مجاهدین خلق و جبهه ملی می تواند بسیار نیرومند و سهمگین باشد.
  ۵۸/۸/۷، شهردار نیویورک تظاهرات علیه شاه مخلوع را در این شهر ممنوع اعلام کرد.
  ۵۸/۸/۲۲ (پس از تصرف سفارت آمریکا درتهران) آمریکا خرید نفت از ایران را قطع و به دستور کارتر وجوه نقدی و طلاهای ایران نزد بانک های آمریکائی توقیف شد.
  ۵۸/۸/۲۹، بیانیه کاخ سفید: هر گاه آمریکا نتواند یک راه حل صلح آمیز برای مشکل گروگانگیری پیدا کند ناچار خواهد شد سایر راه حل‌ها را مورد توجه قرار دهد.
  ۵۹/۱/۱۹، روابط ایران و آمریکا از سوی دولت آمریکا قطع شد.
  ۵۹/۱/۲۰، دولت آمریکا صدور روادید برای ایرانیان را متوقف کرد و کارتر اعلام کرد آمریکا مجازات های تازه اقتصادی علیه ایران اعمال خواهد کرد.
  ۵۹/۲/۷، شکست عملیات نجات جاسوس های آمریکا در طبس.
  ۵۹/۲/۸، استعفای وزیر خارجه آمریکا در اعتراض به عملیات طبس.
  ۵۹/۲/۱۰، خنثی شدن حمله یک هواپیمای اف ۱۴ آمریکا به یک هواپیمای گشتی ایران در دریای عمان
  اردیبهشت۵۹، مایلز کاپلند همکار روزولت در کودتای ۲۸ مرداد: هدف از تهاجم طبس، تنها آزادی گروگانها نبود بلکه کودتا برای سرنگونی رژیم ایران هدف اصلی بود.
  ۵۹/۳/۱۰، آغاز تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران.
  ۵۹/۳/۲۷، تایمز: افشای سفر برژنسکی به بغداد برای بار دوم و دیدار با صدام حسین.
  ۵۹/۴/۱۸، کشف کودتای نوژه، طرح آمریکا برای براندازی نظام.
  تیر ماه ۵۹، برژنسکی مجدداً در امان با صدام دیدار کرد. کنت تیمرمن درباره هدف این دیدار می نویسد: هدف بحث و مذاکره پیرامون راههای هماهنگ کردن فعالیت های آمریکا و عراق و مخالفت با سیاست های ایران بود.
  مهر ۵۹: کارتر: امیدوارم بدنبال جنگ عراق با ایران، آزادسازی گروگانهای آمریکائی سرعت یابد و ایران از این جنگ درس عبرتی گرفته باشد.
  تابستان ۵۹، صدام در سفر به ریاض سعی کرد از پشتیبانی فهد از حمله به ایران مطمئن شود. سعودیها موضوع را با آمریکا در میان گذاشتند. گزارش سعودیها حاکی است که برژنسکی، مشاور امنیت ملی کارتر نسبت به برنامه اشتیاق نشان داده است.
  گری سیک معاون برژنسکی: برژنسکی معتقد است ایران بایستی از همه جهت تنبیه شود.
  ۵۹/۱۰/۱۶، کارتر: اگر گروگانها محاکمه شوند ما دست به اقدام خواهیم زد.

رونالد ریگان

  ۵۹/۱۰/۲۲، ریگان رئیس جمهور جدید آمریکا: رابطه با ایران وقتی ممکن است که افراد میانه رو تری دراین کشور روی کار آیند (اشاره به تغییر رژیم)  ۵۹/۱۱/۱۱ (ده روز بعد از آزادی دیپلمات ها و جاسوس های آمریکائی) دیپلمات های آزاد شده از رفتار دانشجویان مسلمان اظهار رضایت کردند.
  ۵۹/۱۱/۱۲، ریگان در نخستین مصاحبه مطبوعاتی: اولین عامل ضروری برای تامین ثبات در خلیج فارس این است که در ایران دولتی بوجود آید که اختیار یک دولت واقعی را داشته باشد و نمایندگی آن را برعهده بگیرد. (مشروعیت زدائی از دولت ایران)
  ۵۹/۱۱/۱۲، وزیر خارجه جدید آمریکا-ژنرال هیگ: آمریکا حضور نظامی خود در منطقه خلیج فارس را تقویت خواهد کرد تا به موقعیت کشورهای متمایل به غرب نظیر عراق کمک کند (جانبداری از عراق متجاوز در جریان جنگ)
  اسفند ۱۳۶۰، با هدف اعطای وام، اعتبار و تسهیلات به عراق در جنگ با ایران، در اسفند ۱۳۶۰ نام عراق از فهرست کشورهای حامی تروریسم- با سرعت- حذف شد.
  ۶۱/۸/۱۸، ریگان محدودیت های اقتصادی و دیپلماتیک علیه ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد.
  سال ۱۳۶۱، کشف کودتای قطب زاده – شریعتمداری. به نوشته جیمز بیل: سرویس های اطلاعاتی آمریکا یک شرکت تگزاس به نام «پرگرین» را به استخدام در آوردند تا در خارج آمریکا دست به اقدامی غیر قانونی بزنند. یکی از نقشه های این شرکت اجرای یک کودتا بر ضد دولت ایران ۱۹۸۲ (۱۳۶۱) بود که شامل قتل آیت الله خمینی نیز می شد، اما زمانی که مجری نظامی ایرانی طرح در سر قرار خود در نیویورک حاضر نشد، این طرح نافرجام ماند. برای مخارج این طرح ۱۲۰ میلیون دلار در نظر گرفته شده بود.
  اسفند۶۱، وزارت خارجه آمریکا عملیات موسوم به استانچ را آغاز کرد. هدف عملیات بازداشتن کشورها از فروش سلاح و تجهیزات نظامی به ایران اعلام شده بود ( حمایت از صدام، همزمان تلاش برای احیای روابط با عراق آغاز می شود)
  سال ۱۳۶۲، متوقف شدن طرح کودتای مشترک آمریکا- عربستان- اسرائیل-سودان علیه ایران زیر نظر ویلیام کیسی رئیس سیا و با کمک مالی ۸۰۰ میلیون تا دو میلیارد دلاری عربستان.
 ۶۲/۱/۲۸، برژنسکی: موقعیت ایران چنان برای غرب مهم است که آمریکا بایستی به هر ترتیب ، حتی با اقدام نظامی، جلوی اینکه غرب ایران را از دست بدهد، بگیرد.
  شهریور ۱۳۶۲: کشاندن موضوع حقوق بشر در ایران به مجمع عمومی سازمان ملل.
  درج نام ایران در گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا درباره ناقضین حقوق بشر.
  استفاده از بهانه های حقوق بشری در طرح های تحریم و فشار بر ایران.
  آذر ۱۳۶۲، ریگان با اعزام رامسفلد به بغداد به عنوان فرستاده ویژه و نامه ای به خط خود، به صدام پیشنهاد از سرگیری روابط را داد و خواستار گسترش پیوندهای نظامی، فنی و تجاری دو کشور شد.
  ۶۲/۱۰/۱۵، جورج شولتز وزیر خارجه جدید آمریکا: ایران حامی تروریسم بین المللی است و لذا از این پس آمریکا به هم پیمانان خود فشار خواهد آورد تا ارسال اسلحه برای ایران را متوقف کنند. (ورود بحث تروریسم به مباحث روابط ایران و آمریکا)
  ۶۳/۱/۸، آمریکا خطوط تلفنی دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن را قطع کرد. برخی سناتورها خواستار تعطیلی دفتر شدند.
  ۶۳/۲/۴، ریچارد مورفی معاون وزیر خارجه آمریکا مجاهدین خلق را یک نیروی صاحب نقش در ایران امروز توصیف کرد و اعلام نمود وزارت خارجه آمریکا با آنها در واشنگتن گفتگوی سیاسی داشته است.
  ۶۳/۸/۲۴، جورج بوش معاون رئیس جمهور آمریکا: آمریکا از کشورهای میانه رو عرب باتمام نیرو در مقابل اعراب تندرو و ایران دفاع می کند.  ۶۳/۱۰/،۱۹، دیوان عالی آمریکا دادخواست ضبط ۳۵ میلیارد دلار اموال شاه در امریکا را رد کرد.
  ۶۳/۱۱/۳، دولت ریگان برای اولین بار ایران را در فهرست کشورهای حامی تروریسم- در فهرست وزارت خارجه – در صدر فهرست مذکور - قرارداد.  ۶۴/۲/۲۷، گزارش گراهام فولر مامور شورای امنیت ملی آمریکا : پیشنهاد تدوین برنامه برخورد با ایران شامل: تحت فشار قرار دادن ایران و متحدان آن، کمک به عراق.
  ۶۴/ ۳/۳، رادیو آمریکا: ریگان آماده است در صورت کشته شدن یکی از گروگانها به وسیله جهاد اسلامی در لبنان، شهرهای قم، خارگ و بندر عباس را بمباران کند.
  اسفند ۶۴، تلاش جدی برای کاهش قیمت نفت جهت نابودی منبع درآمد ایران. قیمت نفت از ۲۷ دلار طی چند ماه به ۹ دلار در هر بشکه رسید. همزمان آمریکا بر آلمان و ژاپن برای عدم خرید نفت ایران فشار آورد.
  مرداد ۱۳۶۵، سیا یک سیستم ارتباطی پیچیده و امن بین واشنگتن و بغداد راه اندازی کرد.
  نیویورکر: جورج بوش در تابستان ۱۳۶۵ به هنگامی که معاون رئیس جمهور بود، عراق را تشویق کرد که ایران را مورد بمبارانهای شدید قرار دهد. صدام به این توصیه عمل کرد.
  ۶۵/۷/۱۲، افشای ماجرای مک فارلین توسط روزنامه الشراع لبنان و جنجال خبری ایران - کنترا
  ۶۶/۲/۲۷، نصب پرچم آمریکا روی کشتی های کویتی آغاز شد.( تشدید برخوردهای سطح پائین در خلیج فارس بین دو کشور)
  ۶۶/۵/۳۰، یک هلیکوپتر آمریکائی به یک کشتی ایران در آبهای خلیج فارس حمله کرد و آنرا از کار انداخت و به آتش کشید.
  ۶۶/۶/۳۰، هلی کوپترهای آمریکائی با شلیک موشک یک کشتی تجاری ایران را غرق، سه نفر پرسنل آنرا به شهادت رسانده و ۲۶ نفر را به گروگان گرفتند. سخنگوی کاخ سفید گفت: ریگان شخصاً دستور حمله را صادر کرده است.
  ۶۶/۷/۸، سنای آمریکا با تحریم کالاهای ایران موافقت کرد. این شامل تحریم نفت ایران می شد و توسط ریچارد دال سناتور جمهوریخواه مطرح شده بود.
  ۶۶/۷/۱۶، حمله آمریکا به چند قایق گشتی سپاه و شهید و مجروح کردن و اسارت تعدادی از سربازان ایرانی، سقوط یک هلیکوپترآمریکائی.
  ۶۶/۷/۲۷، چهار ناو آمریکائی به دو سکوی نفتی ایران حمله و پس از محاصره به روی آنها آتش گشودند. ریگان در بیانیه ای اعلام کرد شخصاً دستور حمله را صادر کرده است.
  ۶۶/۸/۴، بدستور ریگان، ورود کلیه کالاهای ایرانی به آمریکا ممنوع و بر صادرات آمریکا به ایران محدویت های شدیدتر اعمال می شود.
  ۶۷/۱/۲۵، یک ناوچه آمریکائی با یک مین دریائی ایرانی برخورد کرد و بشدت صدمه دید.ناوگان آمریکا به دو سکوی نفتی ایران حمله کرد و دو کشتی جنگی ایران و شش قایق توپدار را نابود کرد.
  فروردین ۱۳۶۷: نیروی دریائی آمریکا با کشتی های نظامی ایران درگیر شدند و ضمن غرق سه قایق ایرانی دو ناوچه سهند و و سبلان را از کار انداختند.
  ۶۷/۲/۱۴، وزارت خارجه آمریکا به دیپلمات ها و بازرگانان آن کشور در سطح جهان در مورد عملیات نظامی احتمالی علیه آنان هشدار داد. سخنگوی کاخ سفید نیز گفت تهدیدهای ایران را باید جدی تلقی کرد. رئیس ستاد مشترک رئیس آمریکا نیز از اقدامات تلافی جویانه ایران ابراز نگرانی کرد.
  ۶۷/۲/۲۶، افشای اطلاعات مربوط به همکاری و کمک آمریکا به عراق در حمله به نفتکشهای ایران، اختلال مخابراتی در امر رهگیری هواپیماهای ایران و همچنین ایجاد یک کریدور هوائی امن برای بازگشت هواپیماهای عراقی توسط ناوگان آمریکا مستقر در نزدیکی تنگه هرمز.
  ۶۷/۳/۳۰، نامه ۱۳۸ عضو کنگره به وزیر خارجه و درخواست توجه به رشد جنبش های مقاومت داخلی در ایران و توصیه اکید به استفاده از سازمان مجاهدین خلق که مقر آن در عراق است.
 ۶۷/۴/۱۲، هواپیمای مسافربری ایران در آسمان خلیج فارس توسط ناو آمریکائی سرنگون شد.
  ۶۸/۵/۱۸، کشف شبکه گسترده جاسوسی آمریکا در ایران. جرج بوش (پدر)
  ۶۸/۵/۱۹، بوش رئیس جمهور آمریکا برای مذاکره درباره گروگانهای آمریکائی اعلام آمادگی کرد.
  ۶۸/۶/۱۸، ۱۸۶ تن از اعضای کنگره آمریکا در نامه مشترکی از بیکر وزیر خارجه خواستند با توجه به اینکه رهبران حکومت اسلامی راه میانه روی را در پیش نگرفته اند، باید برای براندازی رژیم ایران به سازمان مجاهدین خلق کمک کرد.
  آبان ۶۸، ویلیام وبستر رئیس سیا خطاب به مدیر کل سازمان امنیت ملی کویت: سیا آماده است در زمینه دور کردن تمام عوامل تشنج در منطقه خلیج (فارس) با شما همکاری داشته باشد ... به گفته طرف کویتی آمریکا معتقد است ما باید هیچ تماس مستقیمی با آنها (ایران) نداشته باشیم ... توافق شد کویت هیچ اظهارنظر علنی علیه ایران نداشته باشد و متقابلا سعی کند از نقش و فعالیت ایران در جوامع عربی بکاهد. (تلاش برای تخریب روابط ایران با کشورهای عربی)
  ۶۹/۶/۲۴، سنای آمریکا قانونی را که به وزارت دفاع آمریکا امکان می دهد از صدور فنآوری آمریکا به ایران – لیبی ، سوریه و عراق جلوگیری کند، تصویب کرد.
  آذر ماه ۶۹، واشنگتن پست: براساس یک سند رسمی دولت آمریکا، واشنگتن در پنج سال گذشته معادل ۵/۱ میلیارد دلار تجهیزات الکترونیک و کامپیوترهای فوق العاده تری که در تولید سلاح شیمیائی، موشکی و هسته ای نقش حساسی دارند به دولت عراق فروخته است. یک بازرس کنگره آمریکا حجم این فروش ها را شوکه آور خوانده است .
  تلویزیون ان بی سی: مرکز کنترل بیماریهای ایالات متحده در اوایل دهه ۱۳۶۰ باکتریهای کشنده برای دانشمندان عراقی بمنظور ساخت سلاح میکروبی ارسال کرده است .
  یک نویسنده آمریکائی : ویلیام کیسی رئیس سیا در دیدار با ابراهیم التکریتی، برادر ناتنی صدام در امان، برای ایجاد رابطه مستقیم اطلاعاتی با عراق اعلام اشتیاق کرد با این هدف که مطمئن شود عراق قادر به دفاع از خود در مقابل ایران هست . این دیدار منجر به عقد موافقت نامه مبادله اطلاعات بین دو کشور و اعزام کارشناس سیا به بغداد برای کمک به عراق بر علیه ایران شد.br /> /۷۰/۵/۱، آمریکا با فروش هواپیماهای ایرباس به ایران مخالفت کرد.
  ۷۰/۹/۳، آمریکا از کلیه کشورهای دارای فن آ وری هسته ای خواست از هرگونه همکاری اتمی حتی تحت نظارت آژانس با ایران خودداری کنند.
  ۷۰/۱۱/۲۱، معاون رئیس جمهور آمریکا از نقض حقوق بشر و آزادیهای فردی و اجتماعی در ایران بشدت انتقاد کرد.
  ۷۱/۴/۱۲، شبکه ای.بی.سی آمریکا : تیم های ویژه ارتش آمریکا در جریان جنگ ایران و عراق مخفیانه و به طور مستقیم در کنار نیروهای بعثی علیه ایران جنگیدند.
  ۷۲/۳/۹، وارن کریستوفر: باید علیه احساسات ضد آمریکائی ایرانی ها دست به اقدامات شدیدتر زد و به همین جهت آمریکا برای منزوی کردن ایران تلاش می کند. آمریکا بر اساس سیاست جدید سعی خواهد کرد ژاپن، آلمان و انگلیس را متقاعد به قطع وام های خود به ایران کند.
  ۷۲/۴/۷، کریستوفر: تلاش ایران برای دستیابی به سلاح کشتار جمعی آنرا تبدیل به یک کشور منزوی کرده است. ما به مرور زمان به حمله به مراکز هسته ای ایران فکر خواهیم کرد. (اشاره به حمله به ایران حتی قبل از بحث های آژانس و یا عضویت ایران در آژانس)br />  ۷۲/۴/۳۱، صد و پنجاه تن از اعضای کنگره در نامه ای به رئیس جمهور از وی خواستند از فروش هواپیماهای بوئینگ به ایران جلوگیری کند.
  ۷۲/۱۱/۱۹، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با عبور خطوط لوله نفت جمهوری آذربایجان از طریق خاک ایران مخالفت کرد.

بیل کلینتون

  ۷۲/۱۲/۲۵، فرمان اجرائی کلینتون درباره منع معامله شرکت های نفتی آمریکائی با ایران به اجراء گذارده شد.
  ۷۳/۲/۲۲، وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود، ایران را خطرناک ترین حامی تروریسم در جهان و منشاء بیشترین نگرانی آمریکا در زمینه تروریسم اعلام کرد.
  ۷۳/۱۱/۲۲، کینگریچ رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواستار سرنگونی دولت ایران شد و ایران را متهم به فعالیت های هسته ای نامشروع کرد.  بهمن ۱۳۷۳، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواستار یک راهبرد کلی در جهت جایگزین ساختن رژیم فعلی ایران از طریق استفاده از زور شد. به نوشته مجله تایم، مجلس نمایندگان ۱۸ میلیون دلار به این منظور اختصاص داده است که در اختیار سازمان سیا قرار گرفت. مبلغ درخواستی اولیه صد ملیون دلار بود.  ۷۴/۲/۱۰، کلینتون در کنگره یهودیان آمریکا: قصد دارم روابط تجاری آمریکا با ایران را قطع کنم.
  ۷۴/۲/۱۹، اعلام دستور العمل اجرائی کلینتون برای منع کامل تجارت و سرمایه گذاری در ایران.
  ۷۴/۳/۱۶، رئیس جدید سیا خواستار افزایش فعالیت های جاسوسی در ایران شد.
  طرح تحریم داماتو ۱۳۷۴ دارای یک مقدمه حقوق بشری است و بر فرقه بهائیت و نهضت آزادی تمرکز دارد.
  تعیین نماینده ویژه سازمان ملل درباره حقوق بشر در ایران.
  دیماه ۱۳۷۴، کاخ سفید با تخصیص ۲۰ میلیون دلار برای فعالیت های نظامی موافقت کرد. این مبلغ بصورت کمک نظامی در اختیار مخالفان جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.
br />  ۷۵/۵/۳، مجلس سنای آمریکا در لایحه قانونی تشدید مجازات شرکت های خارجی طرف قرارداد با ایران و لیبی را تصویب کرد.
  13/5/75، کلینتون قانون تحریم ایلسا ( ایران لیبی) را امضاء کرد.
  22/12/75، تلاش آمریکا برای جلوگیری از شرکت سران کشورهای اسلامی در اجلاس کنفرانس اسلامی در تهران.
  11/3/76، کلینتون ضمن استقبال از نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: هنوز موانع بزرگی بر سر راه مصالحه با ایران وجود دارد. وی سه شرط برای برقراری روابط با ایران مطرح کرد:
1-حمایت نکردن از تروریسم
2-عدم اخلال در صلح خاورمیانه
3-تلاش نکردن برای تولید سلاح اتمی.
  18/5/76 ، دولت آمریکا سقف سرمایه گذاریهای شرکت های خارجی در صنعت نفت و گاز ایران را از 40 میلیون دلار به 20 میلیون دلار تقلیل داد.
  8/7/76 ، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شرکت های بین المللی طرف تماس با ایران را به مجازات تهدید کرد.
  3/8/76 ، سه تن از اعضای مجاهدین خلق پس از گفتگو با کلینتون با وی سر میز شام نشستند. سعیده کیهانی عضو سازمان گفت: فهرست وزارت خارجه آمریکا که در آن مجاهدین به عنوان تروریست خوانده شده اند، بی اعتبار است. آمریکا هیچ محدودیتی برای ما اعمال نکرده است .
  9/12/76، آلبرایت: ایران در فهرست سیاه کشورهائی این قرار دارد که کمتر در مبارزه با مواد مخدر همکاری می کنند.
  23/12/76، اولین حکم قضائی علیه ایران در دادگاه فدرال آمریکا به نفع خانواده آمریکائی که دخترشان در غزه کشته شده بود و محکومیت ایران به پرداخت 247 میلیون دلار غرامت.
  2/2/77، کنگره آمریکا با اختصاص یک بودجه 5/2 میلیون دلاری، تأسیس یک رادیو برای پخش برنامه به زبان فارسی (رادیو فردا) را تصویب کرد .
  12/2/77، گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا ایران را به عنوان یک تروریست دولتی خطاب کرد.
  2/3/77، سنای آمریکا لایحه تحریم شرکت های طرف قرارداد تسلیحاتی با ایران را تصویب کرد .
  8/5/77، کلینتون مجازات 7 شرکت روسی به اتهام فروش فنآوری به ایران را اعلام کرد.
  12/5/77، دولت آمریکا هزینه پخش اخبار و برنامه های فارسی رادیو آزادی را تأمین کرد. رئیس شبکه اعلام کرد : هدف از پخش اخبار به زبان فارسی، تماس با بخشی از مردم ایران است. (ایران بدلیل پخش این برنامه ها به دادگاه لاهه شکایت کرد) .
  2/6/77، یک دادگاه فدرال در آمریکا طی حکمی ایران را به پرداخت 65 میلیون دلار به خانواده سه گروگان سابق آمریکا در لبنان محکوم کرد.  21/8/77، کلینتون دستور ادامه ضبط اموال ایران را صادر کرد .
  15/12/77، کلینتون در نامه ای به دمیرل – رئیس جمهور ترکیه- بطور رسمی خواهان انصراف ترکیه از خرید گاز ایران شد .
  اسفند 1378: گزارش وزارت خارجه آمریکا به کنگره در مورد وضع حقوق بشر، همچنان جمهوری اسلامی را متهم به نقض وسیع حقوق بشر، کاربرد گسترده شکنجه، تجاوز به زنان، اعمال تبعیض و سرکوب اقلیت های مذهبی بویژه مسیحیان، یهودیان و بهائیان و اکراد اهل سنت و منع آزادی بیان کرد .

جرج بوش (پسر)

  9/9/80، رامسفلد وزیر دفاع آمریکا: ایران کشوری شبیه عراق، کره شمالی، سوریه و لیبی است که در فهرست تروریست های جهانی جای دارد ... کار ما این است که تروریست ها را ریشه کن کنیم.
  26/10/80، لس آنجلس تایمز: سیا تصمیم گرفته تا نیروهائی را در لس آنجلس بکار گیرد و در عوض اطلاعات راجع به ایران به آنها پول بپردازد. ایرانی های مقیم لس آنجلس هنوز به ایران رفت و آمد دارند و می توانند اطلاعات مهمی جمع آوری کنند.
  9/11/80، جورج بوش در نطق سالانه خود ایران را در کنار عراق و کره شمالی به عنوان محور شرارت خطاب کرد. جورج بوش: ایران یکی از رژیم هائی است که بشدت در تلاش برای دستیابی به سلاح های کشتار جمعی است. ... ایران، عراق و کره شمالی و متحدان آنها، محور شیطانی را در دنیا تشکیل داده اند ... ایران بزرگترین صادر کننده ترور در جهان است... ایران خود را برای بر هم زدن صلح جهانی تجهیز می کند ... ما منتظر نخواهیم ماند تا این رژیم ها، امنیت ما و متحدان مان را بخطر بیاندازند.
  2/2/81، جیمز هارمن معاون کمیسیون اطلاعات مجلس نمایندگان: رژیم عراق باید سرنگون شود اما اگر بخواهیم اولویت ها را در نظر بگیریم، سرنگونی رژیم ایران اولویت دارد.
 24/2/81، بوش قانون عدم اشاعه ایران را امضاء کرد. این قانون اجازه تحریم افراد و سازمانهای را می داد که به برنامه هسته ای، شیمیایی، بیولوزیک و برنامه تسلیحات موشکی ایران کمک می کردند.
  آذر 81، نیویورک تایمز: برنامه های پروژه تبلیغاتی علیه ایران ( تلویزیونهای ماهواره ای)توسط وزارت خارجه آمریکا هدایت می شوند. وزارت خارجه با اختصاص یک بودجه چند صد میلیون دلاری برای معاونت دیپلماسی عمومی ، آنرا موظف ساخته تا غیر از تهیه و پخش برنامه های رادیو تلویزیونی ، با استفاده از پروژه هائی مانند تبادل استاد و دانشجو، پخش آگهی های تبلیغاتی در جهان اسلام ، از احساسات ضد آمریکائی بکاهد.
  9/11/81، بوش: ایران فعالانه بدنبال دستیابی به این تسلیحات (کشتار جمعی) و صادرات ترور است، در حالیکه یک گروه قلیل غیر منتخب امید مردم ایرانب رای آزادی را سرکوب می کنند ... کشورهائی مثل این کشورها (اشاره قبلی به ایران، کره شمالی و عراق) و متحدان تروریست آنها، محور شرارت را شکل می دهند، مسلح می شوند تا صلح جهانی را تهدید کنند. با تعقیب سلاح های کشتار جمعی، این رژیم ها یک خطر فزاینده و دی بشمار می روند.
 13/3/82، نیویورک تایمز: مقامات ارشد وزارت دفاع آمریکا در گزارشی پیشنهاد کرده اند برای براندازی حکومت ایران اقدامات مخفیانه گسترده ای صورت پذیرد. آنها امیدوارند قبل از دستیابی ایران به تسلیحات کشتار جمعی، حکومت ایران با یک کودتا از بین برود.
 29/3/82، طرح پنتاگون برای تغییر مسالمت آمیز در ایران به نام «طرح دموکراسی در ایران» شامل تامین مالی عملیات مالی عملیات مخفی علیه ایران توسط سناتور سام براون یک افشا می شود.
وی می گوید: 50 میلیون دلار برای حمایت از گروههای مخالف ایران اختصاص می یابد و ممکن است مقداری از این مبلغ صرف عملیات مخفی علیه ایران شود.
  24/4/82، رئیس جمهور آمریکا با قرار دادن ایران در فهرستی که آنرا فهرست سیاه آمریکا نامید، ایران را به نقض حقوق بشر متهم ساخته و گفت در کشورهائی مانند ایران، شهروندان حق انتخاب دولت ،صحبت کردن علیه سرکوب و انجام آزادانه مراسم مذهبی شان راندارند.
  آذرماه 82، نشریه رولینگ استون نـوشت که رامسفد در نـوامبر 2003 طرحی را بـا نـام Conplan-8022-02 را تأئید کرده که براساس آن برای نخستین بار یک ظرفیت اقدام به حمله پیش دوستانه علیه ایران ایجاد شده است. بدنبال آن در سال 2004 یک وضعیت جهانی هشدار سطح متوسط حمله برای نظامیان آمریکا اعلام شد و ارتش به وضع آماده باش در آمد تا حمله هوائی و موشکی به ایران انجام دهد.»
  خرداد 84، باقی مانده های سازمان جاسوسی صدام در قالب یک آژانس جاسوسی تحت امر سیا برای ناآرام کردن ایران بازسازی می شوند.
  1/5/84، نیویورک تایمز: دولت آمریکا ماموران اطلاعاتی بعثی را که در زمان صدام در رابطه با ایران فعالیت می کردند، دعوت به همکاری کرده و با سازماندهی آنها و اعضای مجاهدین خلق، تشکل جدیدی برای جاسوسی و ایجاد اغتشاش در ایران بوجود آورده است.
  17/10/84، بوش: اقدام نظامی علیه ایران یک گزینه است. اگر ایران به معطل کردن جامعه بین المللی درباره وجود برنامه تسلیحات اتمی خود ادامه دهد.»
  10/7/85، بوش «قانون حمایت از آزادی» را امضاء کرد که بر اساس آن کشورها و شرکت هائی که از برنامه اتمی ایران حمایت کنند تحت تحریم های اقتصادی یکجانبه آمریکا قرار می گیرند.
  مهر 86، دیوید پترائوس فرمانده نظامیان آمریکا: ایران خشونت ها در عراق را تحریک می کند. وی سفیر ایران در عراق را متهم به عضویت در سپاه پاسداران کرد.
خرداد 87، آمریکا ایران را به تداوم حمایت از طالبان متهم کرد.
  1/7/87، بوش در آخرین سخنرانی در سازمان ملل متحد تقاضای تشدید تحریم های سازمان ملل علیه ایران و کره شمالی به دلیل برنامه هسته ای دو کشور. سازمان ملل به دلیل بی تفاوتی نسبت به این مسئله در معرض خطر قرار گرفته است. اکنون بیش از همیشه نیاز به اقدام فوری برای مبارزه با تندروی داریم. ... سازمانهای بین المللی بایستی مواضع اخلاقی قاطعانه ای علیه تروریسم اتخاذ کنند و برای مقابله با تروریسم نباید مثل سابق منتظر وقوع حوادث تروریستی ماند بلکه باید پیش دستی کرد، چند رژیم معدود مثل سوریه و ایران به حمایت از تروریسم ادامه می دهند، این کشورها منزوی تر شده اند.
  3/8/87، آمریکا شدیدترین تحریم ها را بر علیه ایران وضع کرد. سپاه پاسداران، چند بانک ایران و چندین مقام رسمی به اتهام ارتباط با برنامه هسته ای و اقدامات تروریستی تحت تحریم قرار گرفتند.

باراک اوباما

  9/2/88، وزارت خارجه آمریکا ایران را به عنوان فعال ترین حامی تروریسم در سطح جهان اعلام کرد.
  14/1/89، باراک اوباما: آمریکا همچنان به افزایش فشار به ایران به خاطر برنامه‌ی هسته ای ‌اش ادامه خواهد داد، اما این کار را با حمایت جامعه‌ی بین‌المللی انجام خواهد داد.
  25/1/89 ، باراک اوباما از کشورهای جهان خواست "جسورانه و سریع" به سوی تحریم‌های جدید ایران حرکت کنند، اما در عین حال اعتراف کرد که این تاکتیک "چوب جادو" نیست که بتواند به تنهایی برنامه هسته‌ ای تهران را پایان دهد.
 24/2/ 1389، آمریکا در پاسخ به طرح مشترک ترکیه – برزیل - ایران برای مبادله سوخت، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در سازمان ملل به گردش درآورد که حاوی تحریم‌های جدید علیه ایران است.
  29/2/1389، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه‌ی آمریکا: ما با همکاری هر دو کشور روسیه و چین درخصوص پیش‌نویسی جدی به توافق رسیده‌ایم. این اعلامیه قانع‌کننده‌ترین پاسخی است که ما می‌توانستیم به تلاش‌های انجام گرفته در تهران در چند روز گذشته بدهیم.
  1/3/89، رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا: تحریم‌های پیشنهادی علیه ایران (قطعنامه چهارم تحریم ها) انزوای ایران را تشدید می‌کند و یک سکوی قانونی جدید را فراهم می‌کند که به کشورها و سازمان‌ها از جمله اتحادیه اروپا اجازه می‌دهد که به تنهایی اقدامات شدیدتری را که فراتر از آنچه قطعنامه سازمان ملل خواستار آن است، اتخاذ کنند.
  3/4/89، کنگره آمریکا قانون جدید تحریم ایران با عنوان «قانون تحریم حساب کشی و منع سرمایه گذاری 2010» را با اجماع سنا و اکثریت کنگره به تصویب رساند که تحریم های قبلی را توسعه می داد و تحریم های گسترده ای بر شرکت های خارجی صادر کننده بنزین به ایران و یا سرمایه گذاری در بخش انرژی ایران وضع می کرد. این قانون فراتر از تحریم های شورای امنیت بود.
  5/4/89، کنگره آمریکا تحریم های جدید و شدیدتری علیه بخش انرژی ایران و شرکت های وابسته به سپاه پاسداران وضع کرد. کنگره همچنین خواستار مجازات شرکت هائی شد که بنزین و تولیدات پالایشگاهی به ایران صادر می کنند.
  15/5/89، باراک اوباما از تحریم‌های جدید علیه ایران استقبال کرد و در عین حال گفت که همچنان برای گفت‌وگو با تهران درباره برنامه هسته‌یی تمایل دارد.
  25/5/89، باراک اوباما به رجب طیب اردوغان ـ نخست وزیر ترکیه ـ هشدار داد که موضع آنکارا در قبال اسراییل و ایران می‌تواند شانس وی را برای دریافت تسلیحات از آمریکا کاهش دهد.
  7/7/89، اولین تحریم علیه ایران به دلیل مباحث حقوق بشر بعد از انتخابات ریاست جمهوری. اوباما یک فرمان اجرائی را امضاء کرد که مقامات ارشد دولتی ایران را به دلیل نقض مستمر و جدی حقوق بشر در خلال حوادث پس از انتخابات 1388 تحت تحریم قرار می داد.
  6/11/89 ، اوباما: به دلیل تلاش دیپلماتیک برای تاکید بر عمل کردن ایران به تعهداتش، دولت ایران اکنون با تحریم‌های سخت‌تری روبه‌رو است؛ تحریم‌هایی که از همیشه سرسختانه‌ترند. واشنگتن هم‌چنان "شدیدترین تحریم‌ها" را اعمال خواهد کرد و جامعه‌ی بین‌المللی را بسیج می‌کند تا مطمئن شود انزوای ایران بیش‌تر و بیش‌تر می‌شود و تاوان این رفتارش را خواهد داد.
  - وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌هایی را علیه پنج شهروند ایرانی اعلام کرد.
  - تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره توطئه ادعایی ترور سفیر عربستان در واشنگتن: استقبال آمریکا و اینکه این قطعنامه نشان دهنده "ارسال پیامی جدی به دولت ایران" است.
  1/10/1390 ، سوزان رایس نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد (با اشاره به گزارش آژانس) : شورای امنیت بایستی تلاش‌ها برای اجرای تحریم‌های تصویب شده علیه ایران را دوچندان کنند. . . اقدامات شدیدتر می‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را آهسته تر کند و به ایران نشان دهد که برای فریب‌کاری اش باید هزینه‌ای بپردازد. . . هیچ کس پس از خواندن گزارش ماه نوامبر نمی‌تواند به طور منطقی ادعای ایران مبنی بر اینکه در حال دنبال کردن برنامه غنی‌سازی اورانیوم به منظور صرفا اهداف صلح‌ امیز است را باور کند. این گزارش نشان داد که فعالیت‌های هسته‌ای ایران غیر قابل قبول است. از کمیته ناظر بر تحریم‌های شورای امنیت می خواهم تا اقدام قاطعی را برای اجرای تحریم‌ها و انجام تحقیقات در خصوص نقض این تحریم‌ها صورت گیرد. افزودن نام افراد حقیقی و حقوقی بیشتر به فهرست تحریم‌های ایران پیامی محکم در رابطه با تعهد این کمیته به اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان خواهد بود. کسانی که این تحریم‌ها را نقض می‌کنند باید با تحریم‌مواجه شوند.
  20/10/90 ، دنیس راس، دستیار ویژه پیشین باراک اوباما: هیچ کس نباید در این موضوع تردید داشته باشد که اوباما برای توسل به زور به منظور پیشگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ ای آماده است.
  14/12/90، هیلاری کلینتون: تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران «سخت‌ترین» تحریم‌‌هایی است که تاکنون علیه این کشور اعمال شده است.
  22/5/91 ، هیلاری کلینتون: هدف از تحریم‌های جدید آمریکا «افشا و مختل کردن» ارتباطات میان ایران، حزب‌الله و سوریه است.
  9/4/92، بیانیه وزارت خارجه آمریکا: ما حملات به شهرهای سوریه توسط جنگجویان حزب الله مورد حمایت ایران را محکوم می کنیم آنها به رژیم در سرکوب مرگبار تقاضای مشروع مردم سوریه برای آزادی کمک می کنند از حزب الله و سایر نیروهای مورد حمایت ایران می خواهیم فورا سوریه را ترک کنند.
  10/4/92، اعلام شد نهاد تنظیم کننده مقررات مالی نیویورک، از یکسال قبل شرکت‌های بیمه اتکایی را با طرح این اتهام که ممکن است تعدادی از آن‌ها در اقداماتی مغایر با قوانین آمریکا درباره تجارت با ایران مشارکت داشته باشند، تحت نظر گرفته است.
  11/4/92، امضای قانون جدید تحریم ها علیه ایران: آمریکا در ادامه فشار یک جانبه خود علیه ایران فروش یا تهاتر طلا با ایران را ممنوع کرد. نخستین تحریم‌های آمریکا پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران، شمار صنایع تحت تحریم را افزایش داده و مقرراتی وضع کرده که بر اساس آنها هر شخص یا گروهی با یک نهاد دولتی یا شهروندان ایرانی معاملات طلا داشته باشد، تحت تحریم قرار می‌گیرد.
  20/4/92، پساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ما گزارشها در باره استفاده از فنآوری آمریکائی توسط رژیم های سرکوبگر شامل ایران، سودان، و سوریه برای ضربه زدن به فعالان حقوق بشر و مخالفان و سانسور اطلاعات آنلاین، از نزدیک پیگیری کرده ایم. آمریکا کنترلها و محدودیت هائی برای صادرات این نوع از تولیدات آمریکائی به ایران، سوریه و سودان را وضع کرده و ما با نقض تحریم ها با جدیت و شدت برخورد کرده و خواهیم کرد.
  23/4/92، نامه تعدادی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا به وزیر امور خارجه و دادستان کل آمریکا (درخواست تنبیه دولت آرژانتین بدلیل بهبود روابط با ایران) محتوای نامه: درخواست تجدید نظر در تصمیم آمریکا برای حمایت از درخواست استیناف آرژانتین در دیوان عالی آمریکا در خصوص احکام دادگاه پایین‌تر در رابطه با بدهی‌های میلیاردی بوینس آیرس.