X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: شنبه 30 آذر 1398

معاون فرهنگی قوه قضاییه: اولویت نخست این معاونت صیانت از کارکنان و تکریم ارباب رجوع است

معاون فرهنگی قوه قضاییه در نخستین نشست معاونین فرهنگی دادگستری های سراسر کشور در سال جاری گفت: اولویت نخست این معاونت صیانت از کارکنان و تکریم ارباب رجوع است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر به نقل از روابط عمومی معاونت فرهنگی قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین صادقی، معاون فرهنگی قوه قضاییه در این نشست با تاکید بر اینکه در مسیر ساختن فرهنگ باید اخلاص در کارها همواره مدنظر باشد، اظهار داشت: در این مسیر سخت شیطان نیز بیکار ننشسته و تلاش می کند تا در شکل های گوناگون ظاهر شود. یک بار تلاش می کند تا مباحث فرهنگی به حاشیه رانده شود و بار دیگر بهانه ازدیاد کار و حجم پرونده ها را پیش چشم ما بزرگ می کند، لذا ما باید بدون توجه به این مسائل محکم و استوار در این مسیر جلو برویم.


حجت الاسلام والمسلمین صادقی در ادامه خطاب به معاونین فرهنگی دادگستری های استانها گفت: شما باید بر دو مسئله متمرکز شوید؛ نخست اهمیت کار فرهنگی و دیگری ضرورت آن. اگر یکی از این دو را به تنهایی دنبال کنید مطمئنا نتیجه لازم را نخواهید گرفت.


وی افزود: باید ضمن اینکه به سمت مباحث اختصاصی در زمینه فرهنگی پیش می رویم همزمان باید بر این نکته متمرکز شویم که تعداد لغزشها در دستگاه به سمت کاهش برود. لذا وظیفه شما در حوزه ماموریت تان این است که علاوه بر اهمیت کار، ضرورت کار فرهنگی در دستگاه قضا را هم دنبال کنید.


حجت الاسلام صادقی با تاکید بر اینکه نخستین مسئولیت ما در حوزه فرهنگی، صیانت از همکاران است گفت: این کار دو جهت عمده دارد، نخست جلوگیری از لغزش های همکاران و دیگری خوشرفتاری و یا همان تکریم ارباب رجوع است.


وی ادامه داد: اگر بدرفتاری با مردم انجام شود و ادامه هم یابد، موجب نارضایتی مردم نسبت به دستگاه قضا خواهد شد که این پذیرفته نیست. لذا باید با رأفت و رحمت و ادب در چارچوب قانون با ارباب رجوع برخورد شود.


در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین معصومی معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به برگزاری گردهمایی بزرگ روحانیون دستگاه قضایی در تهران اظهار داشت: برای گسترش فعالیت های فرهنگی در قوه قضاییه باید از تمامی امکانات و ظرفیت های موجود استفاده کرد که به طور حتم یکی از این ظرفیت ها حضور بیش از 2 هزار و 300 روحانی در دستگاه قضا است.


وی افزود: خوشبختانه قوه قضاییه در بین دیگر دستگاه ها در زمینه حضور روحانیون بعد از دانشگاه ها در رتبه دوم قرار دارد که این امر در نوع خود یک فرصت مطلوب در زمینه امور فرهنگی را فراهم ساخته است.


معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه تصریح کرد: شناسایی نیازهای فرهنگی روحانیون شاغل در دستگاه قضا، ترویج روحیه کار جهادی روحانیون در دستگاه قضا، نقش آفرینی روحانیون در تعالی فرهنگ کارکنان و خانواده ها و ارتقای اثربخشی و کارآمدی قوه قضاییه از جمله اهداف این نشست و گردهمایی بزرگ روحانیون دستگاه قضایی است.


سید محمدرضا خوشرو مدیرکل فرهنگ حقوقی و قضایی جامعه معاونت فرهنگی قوه قضاییه نیز در این نشست با اشاره به حضور این معاونت در جشنواره های مختلف فرهنگی اظهار کرد: اداره کل فرهنگ حقوقی و قضایی جامعه همواره در حال تولید آثار مختلف فرهنگی از جمله فیلم، کتاب، کلیپ های کوتاه و مستند، بروشورهای حقوقی و... برای ارتقای سطح فرهنگی و آگاهی مردم و کارکنان و قضات دستگاه قضایی است.


دبیر ستاد ملی صبر با اشاره به استفاده این معاونت از ظرفیت نهادهای مردمی و چهره ها و شخصیت های مقبول جامعه در زمینه گسترش فرهنگ صلح و بخشایش افزود: همکاری با نهادهای مردمی در جهت حل اختلاف و میانجیگری در پرونده ها همچنان ادامه دارد. در همین زمینه در ستاد ملی صبر در حال تهیه و تدوین ساز و کارهای این امر هستیم تا ببینیم در چه بخش هایی می توان از همکاری و حضور این چهره ها و نخبگان و دیگر شخصیت های مطرح در زمینه گسترش فرهنگ صلح و بخشایش و رضایت استفاده کنیم.


 وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با این قبیل اقدامات افراد بیشتری بتوانند از نعمت زندگی در جامعه و در کنار اعضای خانواده خود برخوردار شوند.