X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: یکشنبه 27 بهمن 1398

مسئولان نظام خود را خدمتگزار واقعی مردم بدانند

وصیتنامه سردار شهید سپهبد سلیمانی در چهلمین روز شهادت ایشان انتشار یافت.


این وصیتنامه در حالی منتشر شد که تبلور تواضع و مردمی بودن ایشان در این میثاق نامه می‌تواند برای بسیاری از مسئولان ما در خدمت‌رسانی به مردم الگو و اسوه باشد.

زندگی ساده، بی‌تکلف و بدون تشریفات شهید حاج قاسم سلیمانی از ویژگی‌های آن شهید والامقام است؛ هر چند ویژگی ها و شاخصه های برجسته شخصیتی این شهید عزیز زیاد است و هر گوشه از شخصیت ایشان را می توان به عنوان نماد و الگویی در زندگی استفاده کرد و از آن بهره برد اما فروتنی و مردمی بودن، او را سردار محبوب دلها ساخته است .

در متن وصیتنامه شهید سلیمانی همواره بر حفظ کرامت و حقوق مردم و مظلومان تأکید شده است. عشق به مردم و سرزمین در تک تک جملات او بروز و نمود یافته است؛ همانطور که در بخشی از متن این وصیت‌نامه خطاب به مردم عزیز کرمان آمده است: عزیزان! من بنا به تقدیر الهی امروز از میان شما رفته ام. من شما را از پدر و مادرم و فرزندان و خواهران و برادران خود بیشتر دوست دارم، چون با شما بیشتر از آن‌ها بودم؛ ضمن اینکه من پاره تن آن‌ها بودم و آن‌ها پاره وجود من. اما آن‌ها هم قبول کردند من وجودم را نذر وجود شما و ملت ایران کنم. خطاب من به همه شما است که مرا از خود میدانید، برادر خود و فرزند خود میدانید.

شهید حاج قاسم در بخش دیگری از وصیتنامه اش خطاب به خانواده شهدا این چنین آورده است: فرزندانم، دختران و پسرانم، فرزندان شهدا، پدران و مادران باقیمانده از شهدا،‌ای چراغ‌های فروزان کشور ما، خواهران و برادران و همسران وفادار و متدینه شهدا! در این عالم، صوتی که روزانه من می‌شنیدم و مأنوس با آن بودم و همچون صوت قرآن به من آرامش می‌داد و بزرگترین پشتوانه معنوی خود می‌دانستم، صدای فرزندان شهدا بود که بعضاً روزانه با آن مأنوس بودم. خواهش می‌کنم مرا حلال کنید و عفو نمائید. من نتوانستم حق لازم را پیرامون خیلی از شما‌ها و حتی فرزندان شهیدتان اداء کنم، هم استغفار می‌کنم و هم طلب عفو دارم.

قهرمان ملی کشورمان در اوج عظمت و بزرگی، این جملات را با فروتنی هر چه تمام تر نگارش کرده است . خواست سردار شهید و خطابه او به سیاسیون و مسئولان کشورمان نیز اینگونه آغاز شده است که نکته‌ای کوتاه خطاب به سیاسیون کشور دارم: چه آن‌هایی که اصلاح طلب خود را می‌نامند و چه آن‌هایی که اصولگرا باید بدانند؛ اعتقاد حقیقی به جمهوری اسلامی و آنچه مبنای آن بوده است؛ از اخلاق و ارزش‌ها تا مسئولیتها؛  مسئولیت در قبال ملت و در قبال اسلام است.

او در ادامه به کارگیری افراد پاکدست و معتقد و خدمتگزار به ملّت تأکید می کند و می افزاید افرادی که حتی اگر به میز یک دهستان هم برسند خاطره‌ی خان‌های سابق را تداعی می‌کنند، نباید به خدمت گرفته شوند.

شهید عزیزمان در خصوص مقابله با فساد نیز نکته ای را به مسئولان کشورمان یادآوری کرده اند و آن نکته این است که مسئولین، مقابله با فساد و دوری از فساد و تجمّلات را شیوه خود قرار دهند و در دوره حکومت و حاکمیت خود در هر مسئولیتی، احترام به مردم و خدمت به آنان را عبادت بدانند و خود خدمتگزار واقعی، توسعه گر ارزش‌ها باشند و نه با توجیهات واهی، ارزش‌ها را بایکوت کنند. مسئولین همانند پدران جامعه می‌بایست به مسئولیت خود پیرامون تربیت و حراست از جامعه توجه کنند. حکومت‌ها عامل اصلی در استحکام خانواده و از طرف دیگر عامل مهم از هم پاشیدن خانواده هستند. اگر به اصول عمل شد، آن وقت همه در مسیر رهبر و انقلاب و جمهوری اسلامی هستند و یک رقابت صحیح بر پایه همین اصول برای انتخاب اصلح صورت می‌گیرد.