X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: دوشنبه 29 اردیبهشت 1399

ماجرای خانه به دوشی دو کودک مهاجر در آمریکا

وکلای حقوق بشر تلاش های ICE برای اخراج کودکان مهاجر را در بحبوحه شیوع بیماری کرونا قبیح دانستند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، وب سایت یاهو نیوز در گزارشی نوشت: این کار از ششم ماه می آغاز شد، قرار بود 2 خواهر 8 و 11 ساله اهل ال سالوادور که در بازداشت دولت امریکا بودند، در هاستون به مادرشان ملحق شوند، اما با دخالت اداره مهاجرت و گمرکات امریکا(ICE) قرار شد آنها از کشور اخراج شوند.

همان روز در مک آلن تگزاس یک دختر نوجوان اهل گواتمالا یک اظهارنامه پناهندگی را کامل کرده و در آن اعلام کرد که درصورت برگشتن به خانه بخاطر نژاد، هویت بومی و رد درخواست برای ملحق شدن به یک گروه جنایتکار مورد تعقیب قانونی است. ساعاتی بعد اداره مهاجرت و گمرکات او را دستگیر کرد.

پرونده این دو کودک و دختر نوجوان تنها نمونه هایی از اقدامات اداره مهاجرت امریکاست. این کودکان در گذشته در مرز امریکا و مکزیک در کنار خانواده های پناهجویشان بودند. سپس براساس برنامه MPP یا پروتکل های محافظت از مهاجران به مکزیک فرستاده شدند و برای بار دوم بدون والدینشان به امریکا بازگشتند.

طبق قانون پروتکل محافظت از مهاجران، در صورتی که خردسالان بدون والدین یا سرپرست قانونی خود وارد امریکا شوند به مکزیک بازگردانده نخواهند شد، بنابراین برخی والدین کودکان خود را برای پناهندگی به تنهایی به امریکا می فرستند. براساس گزارش اداره اسکان مجدد پناهندگان (ORR) از اکتبر 2019 تا ماه جاری، حداقل 577 کودک مهاجر بدون داشتن همراه وارد امریکا شده اند.

براساس توافق یک دادگاه اختصاصی، دولت امریکا موظف است که با جریان یافتن پرونده های این کودکان آنها را به دست یکی از اقوام یا شخصی که توسط خانواده آنها مشخص شده است برساند.

اما دولت می گوید که کودکانی که درحال حاضر می بایست طبق قانون "در مکزیک بمانید" پیش والدینشان می ماندند اما آنها را ترک کرده اند، باید از کشور اخراج شوند، حتی اگر در نهایت به تنهایی  وارد خاک امریکا شده باشند. وکلای این کودکان می گویند که باید با آنها مانند سایر کودکان مهاجر بدون همراه رفتار شود.

حال پرونده این دو خواهر و دختر نوجوان در دادگاه در جریان است. طبق گفته های وکلا، یک قاضی فدرال، دولت را از اخراج آنی خواهران سالوادوری منع کرده و آنها به مادرشان در هاستون ملحق شدند. اما روند اخراج آنها از کشور همچنان در جریان است. پدر این دو دختر که همراه آنها به مکزیک برگردانده شده بود، هم اکنون در ماتاموروس مکزیک به سر می برد.

آنطور که وکیل دختر نوجوان گواتمالایی می گوید، او در ابتدا توسط دولت به یک مسافرخانه در مک آلن فرستاده شده، سپس به مسافرخانه دیگری در الکساندریا در لویزیانا رفته است. طبق گفته های نها دسای که یکی از وکلای تیم رسیدگی به پرونده کودکان مهاجر بازداشتی در امریکاست، اداره مهاجرت و گمرکات درحال آماده سازی مقدمات خروج او در عصر جمعه بود. اما پس از آنکه دولت گواتمالا بخاطر شیوع بیماری کرونا اجازه ورود پروازهای خارجی را لغو کرد، پرواز این دختر نوجوان به روز دوشنبه موکول شد.

قاضی دادگاه ایالتی لس آنجلس، دالی گی، در 24 آوریل اعلام نمود که دستورات اخراج از کشور طبق قانون "در مکزیک بمانید" باعث تغییر تعهد دولت مبنی بر سپردن کودکان مهاجر به خانواده یا خویشاوندانشان در امریکا نمی شود، تعهدی که می بایست براساس توافقنامه 1997 فلورس اجرا شود.

گی با شنیدن صحبت های این نوجوان و قبل از دادن حکم گفت: این قانون مانند سایر فرایندهای به تعلیق درآمده ، در صورتی که منجر به بازداشت طولانی شده و اخراج از کشور حتمی باشد، پس باعث ایجاد تاخیر غیرضروری می شود. قوانین مبهم اجرایی درمورد کودکانی که با قانون پروتکل محافظت از مهاجران در ارتباطند، تنها باعث تخلف از توافقنامه فلورس می شود.

وکلا می گویند اداره مهاجرت و گمرکات از کلمه  جابجایی"حتمی" در صحبت های گی استفاده کرده و کودکانی که دستور اخراج آنها تحت قانون "در مکزیک بمانید" هنوز مشخص نیست را به اداره اسکان مجدد مهاجران فرستاده است.

اداره مهاجرت و گمرک امریکا می گوید که کودکان تنها در حالتی از کشور اخراج می شوند که پرونده مهاجرت آنها کامل بوده باشد و هیچ مانع قانونی برای خروج آنها وجود نداشته باشد.

سخنگوی اداره مهاجرت در بیانیه ای در روز جمعه اعلام نمود که " اگر کودکی از یک قاضی مهاجرت دستور نهایی خروج از کشور را بعنوان یکی از اعضای خانواده ثبت نام شده در پروتکل های حفاظت از مهاجرات (MPP) دریافت کند، و در گذشته بعنوان یک کودک مهاجر تنها به امریکا وارد شده باشد، پس قانون نهایی خروج از کشور باید برای او اجرا شود.

آژانس به پرونده خاصی اشاره نکرد و درباره تطابق نحوه چگونگی اخراج کودکان مهاجر تحت نظارت دولت امریکا با "وضعیت اجرایی" اصلاح شده که در ماه مارس و در نتیجه شیوع بیماری کرونا اعلام شده بود، چیزی نگفت. اداره مهاجرت و گمرکات در بیانیه ای  گفت که این آژانس فقط بروی "ریسک مربوط به امنیت عمومی" و همچنین مهاجرانی تمرکز کرده که اعمال جرایمی از سوی آنها آژانس را وادار به دستگیریشان نموده است. آژانس عنوان کرد که رسیدگی به موارد دیگر را تا پایان بحران کرونا متوقف خواهد کرد.

مارک وبر سخنگوی اداره اسکان مجدد مهاجرین که خودشان را یک آژانس رفاه کودکان معرفی می کند، گفت که اداره او هنوز تصمیمی برای اخراج کودکان نگرفته است.

دسای با اظهار نگرانی عنوان کرده که شاید کارهای اخیر دولت به تصمیم گی ربط داشته باشد، اینکه کودکانی که در گذشته به مکزیک بازگردانده شده بودند و دوباره بدون سرپرست به امریکا بازگشتند را باید نزد خویشاوندان آنها در امریکا بفرستیم.

دسای معتقد است که دولت پس از اعلام تصمیم قاضی گی تلاش های فراوانی برای اخراج این کودکان کرده است: نمی توان عمل آنها را تلافی نامید، اما چنینی حسی را به انسان القا می کند.

آسرا سید که نماینده خواهران در هاستون است، می گوید که این دو خواهر با وجود نزدیکی به مادرشان در ال سالوادر اقوام قابل اعتمادی نداشتند که در صورت اخراج از کشور بتوانند با امنیت در کنار آنها زندگی کنند. طبق خبری که توسط اخبار CBS پخش شد، مشخص شد که این دو دختر مورد آزار جنسی و تهدید از سوی یک گروه  جنایتکار قرار گرفته بودند.

سید می گوید" این دو خواهر تنها کودکان بازداشت شده ما هستند، اداره مهاجرت وگمرکات با مطلع بودن از وضعیت آنها اصرار به اخراج آنها از کشور دارد. دلایل زیادی برای ماندن آنها در امریکا وجود دارد، مانند 1) حضور یکی از والدین در امریکا که به دستور اداره اسکان مجدد مهاجران می توانند به او ملحق شوند، 2) نداشتن خویشاوند یا کسی که در صورت بازگشت بتواند از آنها مراقبت کند و 3) سن بسیار کم این دوخواهر 8 و 11ساله.

درحال حاضر 1600 کودک مهاجر در اداره اسکان مجدد مهاجران حضور دارند. این سطح از مهاجرین از سال 2011 تاکنون بی سابقه بوده است. این آژانس از اواخر ماه مارس چند کودک دیگر را از مقامات مرزی تحویل گرفته است. مقامات مرزی براساس دستور فوری رعایت سلامت عمومی، درحال اخراج مهاجران غیرمجاز از جمله کودکان تنها هستند.