X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: یکشنبه 17 فروردین 1399

قرنطینه در حبس؛ مقاومت واشنگتن برای عفو و آزادی زندانیان

واشنگتن پس از هشدار کارشناسان امریکایی تصمیم گرفت به جای آزادسازی افرادِ دربند، سیاست قرنطینه درون سلولی را برای هزاران زندانی اجرا کند.

زهرا توحیدیان: پس از آن که کارشناسان هشدار دادند زندان‌های امریکا می‌تواند به کانون مرگ و میر کرونا تبدیل شود، واشنگتن تصمیم گرفت به جای آزادسازی افرادِ دربند، سیاست قرنطینه درون سلولی را برای هزاران زندانی اجرا کند.

سازمان فدارال امور زندان‌های امریکا اعلام کرده است تمامی زندانیان درون سلول‌های خودشان به مدت 14 روز قرنطینه خواهند بود و در صورت لزوم این مدت زمان افزایش خواهد یافت.

این تصمیم در حالی اتخاذ می‌شود که تاکنون دست‌کم ده‌ها مورد تایید شده مرگ بر اثر کرونا در زندان‌های امریکا گزارش شده است و نهادهای بین المللی همچون دیده‌بان حقوق بشر از ایالات متحده خواسته‌اند هر چه سریعتر نسبت به آزادسازی «عادلانه» زندانیان برای جلوگیری از شیوع کرونا اقدام کند.

هفته گذشته روزنامه‌ی گاردین نوشته بود اگر اقدامی صورت نگیرد، 2.2 میلیون نفری که در بازداشتگاه‌ها و زندان‌ها هستند با حجم بالای مرگ و میر رو به رو خواهند شد. این روزنامه هشدار داده بود از آن جایی که در زندان‌های امریکا، افراد زیادی در محیط‌های کوچک حبس هستند و از شرایط بهداشتی نیز برخودار نیستند و نمی‌تواند برای مثال دستانشان را بشورند و محیط اطرافشان را پاکیزه نگه دارند، تلفات بالایی خواهند داشت.

روز سی ام مارس، روزنامه نیویورک تایمز از گسترش سریع کرونا در زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها خبر داد. این روزنامه می‌نویسد: «زندانیان امریکایی میانسال هستند و اغلب، افرادی از قشر ضعیف جامعه‌اند که وضعیت سلامت و بهداشتی خوبی ندارند، بسیاری به بیماری‌های تنفسی و قلبی دچارند و با توجه به شلوغی زندان‌های امریکا و شرایط غیربهداشتی آن، خطری جدی در انتظار است.»

طی روزهای اخیر، دادستان امریکا از اداره امور زندان‌های این کشور خواست «کسانی که صلاحیت حبس خانگی دارند، تهدیدی برای جامعه محسوب نمی‌شوند و در برابر ویروس کرونا آسیب‌پذیر هستند» شناسایی شوند. بعد از این دستور تنها 500 نفر آزاد شدند. این در حالیست که ایران در گام اول 54 هزار زندانی را به مرخصی فرستاد.

وکلای مدافع، مقامات امریکایی و کارشناسان سلامت و حتی برخی از دادستان‌ها هشدار داده‌اند که آزادسازی زندانیان به کندی صورت می‌گیرد. حتی شماری از کارشناسان حوزه سلامت، نامه‌ای به رئیس جمهور امریکا نوشتند و از او خواستند برای محافظت از جان زندانیان و مهاجرانی که در بازداشت هستند، هر چه سریع‌تر اقدام کند. اما هم شرایط برای آزادی موقت پیچیده است و هم به اذعان دادستان کل امریکا، بازنگری در پرونده زندانیان و شناسایی افرادی که صلاحیت دارند از زندان آزاد شوند و به حبس خانگی در آیند، زمان بر است.

پایگاه امریکایی وکس با تاکید بر این که اصلاحات جدی در سطوح فدرال و ایالتی برای محافظت از جان زندانیان نیاز است و وقت کافی برای این امر وجود ندارد، در توصیف ابعاد بحران می‌نویسد: «تعداد مبتلایان به کرونا در زندان شهرستان کووک در ایالت ایلینوی، طی ده روز از دو مورد، به 134 مورد افزایش پیدا کرد، طی یک هفته، زندان رایکرزِ نیویورک از یک مورد مبتلا به 230 مورد مبتلا به کرونا رسید و تنها در لوئیزیانا سه نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان داده‌اند.»

زندان‌های شلوغ امریکا قبل از شیوع یک بیماری همه‌گیر معضل بودند، خشونت، کمبود تجهیزات بهداشتی و برخودهای غیر انسانی در این زندان‌ها مکرر گزارش شده است. کرونا بیش از پیش، نشان داد صنعت زندان در امریکا، شیوه‌ای جدید از برده‌داری نوین است نه سیستمی برای تادیب و بازپروری مجرمان.