X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: دوشنبه 17 تیر 1398

عذرخواهی وزیر کشور از روستائیان به دلیل عدم توسعه متوازن

وزیر کشور گفت: باید برای این همه عقب افتادگی، عدم توازن و تعادل از روستائیان پوزش بطلبیم و برای اقدامات و امکاناتی هم که به آن‌ها داده می‌شود، هیچ منتی نیست.

به گزارش میزان، عبدالرضا رحمانی فضلی امروز و در همایش نکوداشت روز دهیاری‌ها که در تالار وزارت کشور برگزار شد، اظهار کرد: ٢١٠ هزار نفر مدیر در سطح روستا‌ها داریم که عدد بزرگی بوده و از افتخارات انقلاب است. حوزه تصمیم سازی و مدیریت را با انتخابات واگذار می‌کنیم.

وی ادامه داد: توجه به موضوع روستا باید از منظر بستر انسانی باشد زیرا تمام انسان‌هایی که در روستا زندگی می‌کنند همان نیاز‌های مردم در شهر‌ها را دارند.

اگر عملکرد نظام برنامه ریزی و بودجه‌ای و اداری و توزیع امکانات عادلانه نبوده و نیست و اینکه نتوانسته است توازن و تعادل ایجاد کند، به این معنا نیست که بر اساس همان شرایط نامتعادل، ارزش گذاری کنیم و بر اساس آن، فرهنگ‌سازی شده و ادبیات تولید کنیم.


وزیر کشور تصریح کرد: روستایی‌ها در یک سطح فرهنگ و ادبیات متفاوت و شهری‌ها نیز با فرهنگی و ادبیاتی متفاوت پرورش می‌یابند و این کار غلطی است، پس اگر این سوال باشد که چرا توسعه روستایی لازم است؟ برای اینکه در روستا‌ها هم انسان‌ها زندگی می‌کنند و حق شرعی، قانونی و انسانی اینهاست که مانند دیگران از امکانات برخوردار باشند.

وی افزود:باید برای این همه عقب افتادگی، عدم توازن و تعادل از روستائیان پوزش بطلبیم و برای اقدامات و امکاناتی هم که به آن‌ها داده می‌شود، هیچ منتی نیست.

رحمانی فضلی با اشاره به تاثیر گذاری روستا‌ها وزندگی روستایی بر وضعیت اقتصادی تاکید کرد: بخش بسیار زیادی از تولید ناخالص داخلی مان به فعالیت‌های کشاورزی و خدماتی و سایر فعالیت‌های روستایی بر می‌گردد. ظرفیت‌های بسیار فراوانی از منظر طبیعی در روستاهایمان قرار دارد که اگر روستاییان در روستا‌ها زندگی نکنند بلااستفاده می‌ماند و این ظرفیت نمی‌تواند در ظرف تولید ناخالص داخلی قرار بگیرد.

وزیر کشور با توجه به اهمیت حضور روستاییان در روستا‌ها از نظر مسائل امنیتی یادآور شد: روستا‌های ما در اقصی نقاط کشور هستند که با سکونت گاه‌ها و بافعالیت شان برای ما پدافند غیرعامل هستند. به طور مثال نقاطی که در مرز‌های شرقی کشور جمعیت روستایی ندارد چقدر باید لشگر و تسهیلات و منابع باید به آنجا ببریم تا از مرز‌ها دفاع کنیم.

وی افزود: عقل سلیم می‌گوید بجای اینکه این هزینه‌ها را در حوزه‌های پدافند مستقیم کنیم و بهتر است بحث توسعه روستایی و استقرار جمعیت در این مناطق تقویت کنیم و براساس آن خودبخود امنیت و دفاع شکل می‌گیرد.

رحمانی فضلی اضافه کرد: از منظر مسائل اجتماعی و آسیب‌هایی که در حوزه شهری داریم، یکی از مهمترین آسیب‌ها که بستر سایر مشکلات نیز هست، همین حاشیه نشینی است. اعداد ارقام بالاست.

وزیر کشور با طرح این پرسش که چرا حاشیه نشینی ایجاد می‌شود، عنوان کرد: علت آن عدم توجه کافی به روستاهاست. در این حالت مشکل فقط بزه‌کاری نیست و می‌تواند در برخی مراحل تبدیل به مسائل امنیتی هم شود.