X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: دوشنبه 29 اردیبهشت 1399

ضرب الاجل دولت انگلیس برای مهار کرونا یا مهار مردم؟

پلیس می گوید اجرای قوانین ضرب الاجل دولت انگلیس در مهار ویروس کرونا منجر به وارد کردن اتهامات نابجا به مردم شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، وب سایت روزنامه گاردین در گزارشی عنوان کرد که قوانین ضرب الاجل دولت انگلیس منجر شده که مردم مورد تحقیر و آزار از سوی اسکاتلند یارد قرار بگیرند. در ادامه می خوانیم: 

 

پلیس و دادستان های انگلیس بارها به اشتباه قوانینی فوری برای مواجه با بیماری کرونا دریافت کرده اند که منجر به تحقیر افرادی شده که به اشتباه دستگیر یا مجازات شده اند.

پلیس و دایره دادرسی سلطنتی (CPS) بخاطر بروز این اشتباهات عذرخواهی نموده و اعلام کردند که ماهیت ضرب الاجل این قوانین و فشار موجود بخاطر شیوع بیماری کرونا جای سرزنش دارد.

جورج مک گیل، رئیس دایره دادرسی سلطنتی عنوان نمود که بازداشت 175 نفر از 231 فرد دستگیر شده  قانونی بوده است. موارد دیگر شامل کسانی است که با داشتن ملیت دیگری در انگلیس متهم شده اند، مثلا مردمی که در انگلیس بخاطر یک قانون ولزی متهم شده اند.

اجرای قوانین ضرب الاجل که از سوی دولت بصورت عجولانه صادر شده، شامل قوانین منع رفت و آمد و دستوراتی است که نحوه و مکان معاشرت افراد با یکدیگر را تعیین می کند.

قانون ویروس کرونا، بعنوان یک تغییرِ قانونیِ دیگر به دولت این امکان را می دهد که در صورت مشکوک شدن به هر شهروند، از آنها تست کرونا بگیرد.

دایره دادرسی سلطنتی می گوید که تمامی 44 مورد اتهامی که تحت این قانون صورت گرفته بود اشتباه از آب درآمدند، زیرا شواهدی مبنی بر مبتلا شدن فرد به این بیماری وجود نداشت.

از 31  مورد از این اتهامات صرف نظر شد و 13 مورد باقی مانده که مردم در آن به اشتباه دستگیرشده بودند، بخاطر انجام سایر اعمال غیرقانونی برای رسیدگی به دادگاه برگردانده شدند.

از میان 187 نفری که بخاطر عدم رعایت تجمع بیش از دو نفر و قانون منع رفت و آمد بازداشت شده بودند، 12 مورد به اشتباه صورت گرفته بود.7 مورد از این 12 مورد در همان روز و 5 مورد باقی مانده روز بعد آزاد شدند.

مک گیل می گوید که برخی از این اشتباهات بخاطر اجرا نمودن قوانین ولز در انگلیس یا بالعکس رخ داده است.

پلیس و دادستان ها می گویند که آنها این اشتباهات را متوجه شده و در پی جبران آن برآمده اند.

مک گیل افزود: از ما انتظار می رود که همه چیز را به نحو احسن انجام دهیم و جایی که امکان عذرخواهی وجود ندارد، با گشاده رویی و شفافیت به اشتباهمان اقرار کنیم و مطمئن شویم که این اشتباه مجددا تکرار نشود.

برخی از کسانی که به اشتباه متهم شده بودند، بخاطر اشتباهات دیگری مانند آزارو اذیت کارمندان اورژانس و دزدی مجددا بازداشت شدند.

پلیس همچنین با اظهاراتی مبنی بر هواخواهی بیش از حد مواجه شده بود و برخی از افسران پلیس نمی دانستند که کلماتی این چنینی که توسط سیاست مداران شکل گرفته چه  جایگاهی در قانون دارد.

وکیل حقوق بشر کریستی بریملو کیوسی می گوید: این نتایج انعکاس شوکه کننده رهبری و مدیریت ضعیف افسران اداره پلیس است که برخی از آنها بصورت کاملا علنی با تفسیر نادرست قانون، اداره و کنترل غیرتی افراطی را ترویج می کنند.

در مقابل افسران اداره پلیس بجای روشن کردن قانون برای گشت امنیت خیابان، به پیام های سیاست مداران واکنش نشان می دادند.

مارتین هِویت، رئیس انجمن ادارات پلیس کشور گفت که ممانعت از انجام چنین اشتباهاتی اجتناب ناپذیر است، زیرا این قوانین بصورت فوری و ضرب العجلی به پلیس ابلاغ شده اند و فرصتی برای آگاه کردن مناسب افسران پلیس از نحوه اجرای قوانین نبوده است.

ما بخاطر بروز این اشتباهات پوزش می طلبیم، این خطاها در اسرع وقت توسط دایره دادرسی شناسایی و حل شده اند و دیگر توسط افسران پلیس تکرار نخواهد شد. راهنمای جامعی برای اصلاح نحوه استفاده از این قوانین در اختیار افسران گذاشته شده است.

"قانون ویروس کرونا" به اشتباه در مورد فردی اجرا شده که برای رفتن به یک میهمانی از لندن به سوی لیسستر در حرکت بوده است. موارد دیگر شامل دورهمی های جوانان و نوشیدن الکل در پارک و نافرمانی کسانی بوده که از دستور رفتن به خانه سرپیچی کرده بودند. شواهدی مبنی بر بیمار بودن این افراد وجود ندارد.

دایره دادرسی سلطنتی می گوید که ماموران تازه کار از انجام هرگونه تعقیب قانونی مربوط به ویروس کرونا منع شده اند.

این هفته کمی از شدت قوانین مربوط به رفت و آمد و تجمع افراد در انگلیس کاسته شد اما در دیگر کشورهای بریتانیا (ولز، اسکاتلند، ایرلند) همچنان ادامه دارد.

با اینکه برخی از افسران پلیس در برخی محافل خصوصی گفته بودند که اعمال قوانین جدید ناممکن است،  هِویت اذعان نمود که پلیس همچنان بر تجمع گروه های بزرگ یا ملاقات های مردم در خانه های یکدیگر نظارت دارد.

با کاهش شدت قوانین عبور و مرور در انگلیس، هِویت نسبت به گردش مردم در آخر هفته بخاطر آب و هوای خوب و رفتن به سواحل و مناطق دیدنی هشدار داد. او گفت: در آخر هفته نه تنها پارک ها بلکه بیشتر فضاهای باز بی شک بسیار شلوغ خواهند شد.

او افزود بیشتر مردم رفتار مسولانه ای دارند، هیچ یک  از ما دوست نداریم در شرایطی قرار بگیریم که شیوع ویروس کرونا دوباره شدت گرفته باشد، بنابراین باید قوانین ماندن در خانه را بیشتر رعایت کنیم.

از 27 مارس تا 11 می تعداد کل جریمه های صادر شده بخاطر عبور و مرور غیرضروری در انگلیس 13445 مورد و در ولز 799 مورد بوده است. بیشتر این جریمه ها بخاطر محدودیت های آمد و شد اعمال شده بودند.

در دو هفته اخیر نسبت به دوره 14 روزه قبل از آن، تعداد جرایم صادر شده به مراتب کمتر شده است.