X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: جمعه 05 اردیبهشت 1399

سالروز شکست خفت‌بار امریکایی‌ها در طبس

واقعه طبس یادآور نماد امداد و نصرت غیبی الهی به ملت ایران است که به جهانیان ثابت کرد با اراده خداوند و الطاف حق تعالی تمامی دسیسته ها و کینه‌توزی های دشمنان اسلام به ویژه شیطان بزرگ با دانه‌های ریز شن هم خنثی می شود .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، امروز (جمعه) ۵ اردیبهشت مصادف است با سالروز شکست نظامی آمریکا در صحرای طبس.

واقعه طبس یادآور نماد امداد و نصرت غیبی الهی به ملت ایران است که به جهانیان ثابت کرد با اراده خداوند و الطاف حق تعالی تمامی دسیسته ها و کینه‌توزی های دشمنان اسلام به ویژه شیطان بزرگ با دانه‌های ریز شن هم خنثی می شود .

این واقعه یکی از آموزنده ترین رویدادهای سیاسی-نظامی در تاریخ معاصر است که نشان دهنده عمق دشمنی امریکا علیه انقلاب اسلامی و ملت ایران است.

شکستی مفتضحانه و خفت بار

نظامیان آمریکایی‌ که برای عملیات طبس با استفاده از زبده‌ترین کارشناسان و متخصصان جنگی خود برنامه ریزی گسترده ای را طراحی کرده بودند؛  گروه ویژه ۱۳۲ نفره را به نام «دلتا فورس» برای حمله به ایران و آزادسازی گروگان‌ها تشکیل دادند و نام عملیات را "پنجه عقاب" گذاشتند.

آزادسازی جاسوسان آمریکایی هدف اصلی این علملیات بود که توسط دانشجویان پیرو خط امام (ره) به گروگان گرفته شده بودند. آمریکایی‌ها با وجود برنامه ریزی دقیق و گسترده، هیچگاه تصور نمی‌کردند در وسیع‌ترین بیابان ایران گرفتار طوفان شن و عذاب الهی شوند.

آمریکایی‌ها علاوه بر آزادسازی جاسوسان خود، اهداف دیگری را نیز در عملیات طبس جستجو می‌کردند؛ آن‌ها قصد داشتند با این عملیات، در دل نیرو‌های انقلابی ایران هراس ایجاد کنند و به تجزیه طلبان داخلی این پیام را منتقل کنند که از تحرکات مسلحانه و تروریستی آن‌ها حمایت می‌شود.

پس از بررسی های فراوان در شامگاه چهارم اردیبهشت ۱۳۵۹هفت فروند هواپیمای غول پیکر نظامی ۱۳۰-c و هشت فروند بال گرد نظامی مجهز آمریکای در عملیات موسوم به «پنجه عقاب» وارد ایران شدند، اما در همان ابتدا یکی از بالگردها در ۱۲۰ کیلومتری شهر راور کرمان دچار نقص شد و ناگزیر فرود آمد. سرنشینان آن به بالگرد دیگری منتقل شدند و پس از طی مسافتی و با توجه به وقوع طوفان شن، دستگاه هیدرولیک این بالگرد نیز از کار افتاد اما توانست خود را به ناو هواپیمابر نیمیتز برساند.

به هر شکلی که بود ۶ فروند هواپیمای سی - ۱۳۰ و ۶ فروند بالگرد در محل مورد نظر واقع در صحرای طبس در تاریکی شب فرود آمدند. در حال سوخت‌گیری بالگردها برای اجرای مرحله بعدی عملیات، یکی دیگر از آنها دچار نقص فنی شد. با از کار افتادن آن، تمام برنامه‌ های آمریکایی ‌ها به هم خورد زیرا آنها با محاسباتی که انجام داده بودند، برای انجام مرحله بعدی عملیات حداقل به ۶ فروند بالگرد نیاز داشتند.

این ماجراها به ناو نیمیتز و از آن جا به کاخ سفید گزارش شد و از رییس جمهوری کسب تکلیف شد. کارتر دستور توقف عملیات و عقب‌ نشینی را صادر کرد اما نیروهای آمریکایی در طوفان شن گرفتار شدند. هواپیماها و بالگردهای آمریکایی در حال برخاستن از زمین، دچار مشکل شدند. یک هواپیما و یک فروند بالگرد با هم برخورد کردند و هر ۲ آتش گرفتند. بر اثر حادثه، هشت تن از آمریکایی ‌ها کشته شدند و بقیه پنج فروند هواپیمای سی-۱۳۰ نیز از خاک ایران فرار کردند.

پیام امام راحل و بازتاب جهانی این شکست

در پی شکست مفنضح امریکا در طبس، حضرت امام خمینی (ره)، در پیام کوبنده‌ای فرمودند: «کارتر باید بداند که با این عمل بسیار ناشیانه، حیثیت سیاسی خود را به صفر رساند و از ریاست جمهوری باید قطع امید کند. کارتر با این عمل خود ثابت کرد که قدرت تفکر را از دست داده است و از اداره یک کشور بزرگ مثل آمریکا عاجز است. اکنون که شیطان بزرگ دست به کار احمقانه زده است، ملت شریف ایران باید برای خدای تبارک و تعالی با تمام توان خود و با اتکال به قدرت خدای متعال مهیا شوند و آماده نبرد با دشمنان خود گردد».

امام راحل در بخش دیگری از پیام خود فرمودند: «نباید بیدار شوند، آن‌هایی که توجه به معنویات ندارند و به این غیب ایمان نیاورده اند؟ نباید بیدار شوند؟ کی این هلیکوپتر آقای کارتر را که می‌خواستند به ایران بیایند ساقط کرد؟ ما ساقط کردیم؟ شن‌ها ساقط کردند. شن‌ها مأمور خدا بودند. باد مأمور خداست. قوم عاد را باد از بین برد؛ این باد مأمور خداست. این شن‌ها همه مأمورند. تجربه بکنند باز».

شکست خفت‌بار آمریکا در طبس بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت. آسوشیدپرس نوشت: سرمقاله‌های روزنامه‌های انگلیس روز گذشته، تقریباً همگی به حمله نافرجام آمریکا به ایران اختصاص داشت که این کار کارتر را نشانه ضعف او پنداشتند.

تایم در مقاله‌ای با عنوان «شکست در صحرا» نوشت: مأموریت کارتر برای نجات گروگان ها در درون  شعله ها فرو رفت. برای کارتر به طور اخص و برای آمریکا به طور اعم، ماجرای طبس یک شکست نظامی و سیاسی بود. یک بار ارتش مسلسل و پرقدرتش در ویتنام در حالی که از پای می‌افتاد و به خود می‌پیچد به زبونی و بیچارگی افتاد و حالا به نظر رسید که قادر نیست حتی زمانی که هیچ دشمنی نمی‌داند که آنها در آنجا هستند و علی رغم چهار ماه تمرین مداوم، نمی توانند هواپیماها را از برخورد با یکدیگر حفظ کنند.

 رویترز گزارش داد: سیاستمداران ۲ حزب بزرگ بریتانیا (کارگر و محافظه‌کار) جیمی کارتر را به خاطر انجام اقدامات نافرجام نجات جان گروگان‌ها در تهران مورد سرزنش قرار دادند.

یونایتدپرس از کویت اعلام کرد: به اعتقاد ما بحران روابط ایران و آمریکا باید از طریق صلح‌آمیز و دیپلماتیک حل و فصل شود، نه از طریق مداخله و خونریزی و اقدامات خشونت‌آمیز.

هارولد براون وزیر دفاع آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری جیمی کارتر از شکست خفت بار متجاوزان امریکایی در جریان عملیات طبس یا عملیات پنجه عقاب به عنوان «بزرگترین پشیمانی» یاد کرد.

با گذشت بیش از چهار دهه از تجاوز نظامیان تروریست امریکا به ایران اسلامی در صحرای طبس، نه تنها خصومت‌ها و خباثت‌های رژیم ایالات متحده علیه  نظام جمهوری اسلامی ایران کاهش نیافته بلکه همزمان با افزایش تحریم‌های ظالمانه اقتصادی و تشدید فشار‌ها علیه ملت ایران، با پدیدار شدن ویروس کرونا و شیوع آن در میهن اسلامی از دشمنی‌های جدید امریکایی‌ها نیز رونمایی شد و با ترفند‌های مختلف رسانه‌ای، اراده خود در عدم کمک واقعی به ایرانیان را عملی و برگ سیاه نوینی بر کارنامه پلیدی خود ضد بشریت افزودند.