X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: چهارشنبه 13 آذر 1398

رئیس دیوان عالی کشور: تاثیر اقدامات اصلاحی و تربیتی باید در رفتار و کردار مددجویان مشاهده شود

رئیس دیوان عالی کشور در بازدید از زندان مرکزی یزد گفت: باید بگونه ای با مددجویان رفتار کنیم که تاثیر اقدامات اصلاحی و تربیتی در رفتار و کردار آنان مشاهده شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر به نقل از روابط عمومی زندان های استان یزد، حجت‌الاسلام سید احمدرضا مرتضوی مقدم در حاشیه این بازدید درنشستی با حضور مسئولین قضایی استان و اداره کل زندان ها گفت: مسئولین قضایی و دادستان ها نقش مهمی در کاهش جمعیت کیفری زندان ها دارند که خوشبختانه در استان یزد با حضور مسئولین و دادستان پر انرژی و پرتوان، این تعامل و همکاری دیده می شود.

 

رئیس دیوان عالی کشور اظهار داشت: قضات باید با درایت لازم قرارهایی صادر کنند که کمتر منجر به بازداشت شود.

 

وی افزود: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، مجرم وقتی راهی زندان شد، مددجو نامیده می شود و بر این اساس باید به گونه ای با وی رفتار کنیم که تاثیر اقدامات اصلاحی و تربیتی را در رفتار و کردار وی مشاهده کنیم.

 

حجت‌الاسلام مرتضوی مقدم در ادامه بیان داشت: نهضت خوبی برای آموزش زندانیان صورت گرفته و برنامه های فرهنگی و تربیتی در زندان ها بسیار عالی است و هرچه بتوانیم با استفاده از نیروهای کاربلد بر محتوای این اقدامات بیافزاییم، بهتر است.

 

وی با تاکید بر سفارش اسلام مبنی بر ساخته شدن زندانی در محیط سازنده ی زندان، گفت: استعدادهای خوبی در زمینه های مختلف به عنوان مددجو در زندان ها هستند که باید از دوران حبس به عنوان فرصت مبارک استفاده و به دنبال خودسازی بروند.

 

این مقام عالی قضایی ضمن تمجید از فعالیت های اشتغال و حرفه آموزی و تاثیرات آن بر بازگشت سعادتمندانه افراد به جامعه، افزود: زندان یک محیط استعدادشناسی است، بعضی از استعدادها در جامعه شناسایی نشده اند و مددجو بواسطه فراغتی که در زندان برایش بوجود آمده می تواند با حضور در برنامه های اصلاحی و تربیتی به شکوفایی برسد.

 

وی در پایان اظهار داشت: باید در برخی از موارد که مشکل قانونی نداشته باشد، از اندیشه، استعداد و ظرفیت های مددجویان تحصیل کرده و صاحب نظر برای بهبود وضعیت زندان ها استفاده کرد.

 

مدیرکل زندان های استان یزد نیز در ابتدای این نشست به ارائه گزارشی از اقدامات اصلاحی و تربیتی صورت گرفته در زندان های استان پرداخت و گفت: پیرو تاکیدات ریاست محترم قوه قضاییه و ریاست سازمان زندان ها کشور در کنار فعالیت ها و آموزش های فرهنگی، قرآنی، ورزشی، حرفه آموزی، سوادآموزی و … تلاش های خوبی برای تحق برنامه های کاهش جمعیت کیفری زندان ها صورت گرفته است.

 

رضا ذوالفعلی نژاد افزود: سه شعبه حل اختلاف در زندان های استان ایجاد شده و تاکنون  ۷۲۸ پرونده در آن مطرح گردیده که ۵۰۹ پرونده منجر به صلح و سازش شده است و همچنین همکاران ما از ابتدای سال ۹۷ تا به امروز موفق به اخذ رضایت از اولیای دم ۱۱ نفر از مددجویان محکوم به قصاص شدند.

 

وی با اشاره به نتیجه ی مطلوبی که اداره کل زندان های استان یزد در اجرای طرح مراقبت الکترونیک به دست آورد، اظهار داشت: تاکنون ۱۶۷ نفر از مددجویان با حکم قضایی از پابند الکترونیکی استفاده کردند و هم اکنون نیز ۵۰ نفر متقاضی استفاده از این طرح هستند.

 

ذوالفعلی نژاد گفت: اشتغال یکی دیگر از فعالیت های اثربخش در زمینه کاهش جمعیت کیفری و همچنین کاهش آسیب های اجتماعی است که در این رابطه با دیدگاه بسیار خوب قضات و حمایت رئیس کل محترم دادگستری و همچنین دادستان یزد اقدامات ارزشمندی انجام شد و در سال گذشته برای نخستین بار ۲۲۰ مددجو  در واحدهای تولیدی و شرکت های خصوصی شهر مشغول کار شده که در مجموع طی یکسال دستمزد قابل توجهی دریافت کردند.

 

وی با اعلام اینکه اکنون ۱۷۰ مددجو در محیط های کارگاهی مشغول فعالیت هستند، افزود: خوشبختانه فرهنگ سازی مناسبی در این باره صورت گرفته و امسال تقاضای بکارگیری نیرو از سوی کارگاه های مختلف اشتغال، زیادتر شده و درصدد این هستیم تا شرایطی فراهم شود که مددجویان بیشتری بتوانند مشغول بکار شوند.

 

این مقام مسئول درباره اقدامات شاخص تربیتی در زندان های استان نیز تصریح کرد: ۲۵ روحانی در زندان های استان مشغول آموزش های احکام، اخلاق و قرآن هستند و اکنون ۷۸۰ نفر مددجوی حافظ نیم جزء تا ۳۰ جزء قرآن کریم در زندان های استان تشویق و تربیت شده اند.

 

ذوالفعلی نژاد ضمن اشاره به رتبه ی برتر کتابخانه زندان مرکزی یزد در بین کتابخانه های سراسر کشور از باب مشارکتی، اظهار داشت: در حوزه کتاب و کتابخوانی نیز به ازای هر زندانی ۱۲ کتاب موجود است ضمن اینکه کتابخانه تخصصی شهدا و کتابخانه دیجیتال نیز با ۷۰۰ کتاب به مددجویان علاقمند خدمات می دهد.

 

مدیرکل زندان های استان یزد همچنین به بیان مشکلات و پیشنهادات خود در رابطه با مسائل زندان پرداخت و گفت: ۱۳ درصد زندانیان استان را اتباع بیگانه تشکیل می دهند که اکثریت آنها با قرار کفالت و وثیقه به زندان معرفی می شوند و به همین دلیل ماندگاری آنها در زندان زیاد است.

 

وی افزود: ۲۷ درصد مددجویان زندان های استان یزد غیربومی هستند که اگر مقدمات انتقال آنها فراهم شود، مشکل تراکم جمعیت در استان حل خواهد شد.

حجت‌الاسلام سید احمدرضا مرتضوی مقدم همچنین با حضور در مجتمع فرهنگی و تربیتی امام علی (ع) زندان مرکزی، همخوانی ۵۰۰ نفره مددجویان را به نظاره نشست و در پایان به مددجویان فعال در حوزه های تربیتی ۱۰ روز مرخصی تشویقی اعطا نمود.

 

بررسی مشکلات قضایی مددجویان در جریان این بازدید نیز از نکات قابل ذکر بود.

 

گفتنی است رئیس کل دادگستری استان، دادستان مرکز استان، مدیرکل زندان های یزد و جمعی از مسئولین ارشد قضایی استان نیز در این بازدید حضور داشتند.