X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 01 بهمن 1398

حمایت بهزیستی از خانواده‌های جایگزین برای کودکان بی سرپرست/۲۶ هزار کودک تحت حمایت بهزیستی

رئیس سازمان بهزیستی گفت: سیاست سازمان بهزیستی توسعه شیرخوارگاه‌ها نیست، بلکه با تمام قوا از خانواده‌های جایگزین که تمایل به پذیرش فرزند دارای سرپرست غیر موثر را دارند استقبال می کند و پشت نوبتی امداد را هم به صفر می رساند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، دکتر قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور در حاشیه بازدید از شیرخوارگاه امام علی (ع) در  استان البرز، با اشاره به حساسیت موضوع شیرخوارگاه ها گفت: فرزندان شیرخوارگاه ها زبان دفاع و بیان ندارند اما حق و حقوق کاملی دارند و این موضوع مسئولیت ما را در طریقه رفتار، نگهداری این کودکان و واگذاری آنها به خانواده های مناسب، چند برابر می کند.

وی همچنین به قوانین بهزیستی مبنی بر اداره شدن حاکمیتی شیرخوارگاه ها اشاره کرد و افزود: ۳۴ شیرخوارگاه در سطح کشور به صورت حاکمیتی اداره می شوند که البته این قانون در ۴ استان استثنا دارد و استان البرز یکی از این استانهاست که با مشارکت خیرین اداره می شود.

قبادی دانا با اشاره به اهمیت نقش خیرین در فعالیت های بهزیستی، گفت: البته در اداراه همه شیرخوارگاه ها، خیرین حامی ما بوده اند و بدون وجود آنها، سازمان بهزیستی و فعالیت های عام المنفعه معنایی ندارد، زیرا حضور و وجود خیرین به نوعی تبلیغ کار خیر هست تا هم فرزندان ما برای خیر رساندن آموزش ببینند و هم خود ما از کار خیر لذت ببریم.  

وی با اشاره به رویه امروز کشورهای پیشرفته مبنی بر عدم توسعه شیرخوارگاه ها و حمایت و نگهداری از کودکان فاقد سرپرست و دارای سرپرست غیر موثر در خانواده های جایگزین، تصریح کرد: سیاست سازمان بهزیستی نیز همین است و هدف ما توسعه شیرخوارگاه ها نیست. بلکه باید با تمام قوا از خانواده های جایگزین (پدربزرگ، خاله، عمه، عمو و...که با دریافت مبلغی از بهزیستی، ازکودک بی سرپرست نگهداری می کنند اصطلاحا به عنوان امدادبگیر شناخته می شوند) که تمایل به پذیرش فرزند دارای سرپرست غیر موثر را دارند استقبال کنیم و پشت نوبتی امداد را هم به صفر برسانیم.

رئیس سازمان بهزیستی خاطر نشان کرد: با همت و تلاش همکاران بهزیستی، آمار کودکانی که در شیرخوارگاه ها و مراکز نگهداری می شوند در طی این سالها ثابت نگه داشته شده است و از ۲۶ هزار کودک فاقد سرپرست و  دارای سرپرست غیر موثر تحت پوشش بهزیستی، ۱۶ هزار کودک در خانواده جایگزین و ۱۰ هزار کودک در مراکز نگهداری می شوند.

وی افزود: متاسفانه مبلغ ماهیانه امداد بسیار ناچیز است و تلاش می کنیم مبلغ آن را درآینده ای نزدیک به مبلغ یارانه معلولان در حوزه توانبخشی برسانیم که البته این افزایش نه بر مبنای افزایش بودجه بلکه برمبنای مدیریت مناسب منابع، بازبینی فرایندهای قبلی، رساندن نقطه ای کمک به نیازمند واقعی و بهره گیری از IT است و تلاش می کنیم تا تمام پشت نوبتی ها را به صفر برسانیم و این کار به عنوان یک قاعده در بهزیستی نهادینه شود.

قبادی دانا با اشاره به اینکه رسیدن به این مهم دور از ذهن نیست، گفت: با همین مدیریت مناسب، حق پرستاری معلولان ضایعه نخاعی را در همین امسال ۲/۵برابر افزایش داده ایم و برای۲۷ هزار معلول ضایعه نخاعی این رقم از ۲۰۰ هزار تومان به ۵۵۴ هزار تومان افزایش یافته است.

وی درباره افزایش مبلغ یارانه مراکز نیز گفت: یارانه مراکز نگهداری شبانه روزی معلولین و سالمندان و بیماران روانی مزمن و معلولین جسمی حرکتی  که حدود ۴۷ هزار نفر در کل کشور هستند، در دی ماه سال گذشته، ۶۴۰ هزار تومان بوده است که در آبان ماه سال ۹۸ این مبلغ به ۹۲۰ هزار تومان و برای افراد مجهول الهویه به یک میلیون و صد و چهل هزار تومان افزایش پیدا کرد.