X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: شنبه 11 مرداد 1399

تأکید رئیس قوه قضائیه به مدیران بانک‌ها در تسریع پرداخت تسهیلات به محرومان و جوانان

آیت الله رئیسی با تقدیر از اقدامات بانک ها در پرداخت تسهیلات به محرومان و نیازمندان و گره گشایی از زندگی مردم به ویژه در ایام شیوع کرونا به آمار بالای متقاضیان دریافت تسهیلات ازدواج اشاره کرده و بر تسریع در پرداخت وام به این زوج‎های جوان تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر،رئیس قوه قضاییه با تأکید بر لزوم سیاست گذاری صحیح بانک ها برای هدایت منابع به حوزه تولید، از مدیران عامل بانک ها خواست واحدهای تولیدی تعطیل یا نیمه تعطیلی را که در تملک می گیرند، فعال کرده و آنها را وارد چرخه تولید نمایند.

آیت الله رئیسی با تقدیر از اقدامات بانک ها در پرداخت تسهیلات به محرومان و نیازمندان و گره گشایی از زندگی مردم به ویژه در ایام شیوع کرونا به آمار بالای متقاضیان دریافت تسهیلات ازدواج اشاره کرده و بر تسریع در پرداخت وام به این زوج‎های جوان تاکید کرد.

آیت الله رئیسی با اشاره به ورشکسته نمایی برخی بدهکاران بانکی برای فرار از بازپرداخت تسهیلات، این اقدام را مصداق بارز جرم غیر قابل گذشت دانست و تأکید کرد: نظام بانکی و سیستم قضایی باید با برخورد قاطع با این موضوع، اجازه ندهند گیرندگان تسهیلات که پول ملت را صرف اموری غیر از تعهداتشان کرده اند، از پرداخت دیون خود فرار کنند.

رئیس قوه قضاییه در همین راستا بر لزوم تقویت فرایند اعتبارسنجی و نظارت بر هزینه کرد تسهیلات تأکید کرد و گفت: باید سازوکاری طراحی شود که هم به افراد بدحساب از منابع مختلف تسهیلات داده نشود، و هم آن که به محض اطلاع از تخلف فرد از تعهداتش با او برخورد شود.

آیت الله رئیسی همچنین بر لزوم فعال سازی واحدهای تولیدی و کارخانه های تحت تملک بانک ها و بازگشت آنها به چرخه تولید تأکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری تصریح فرمودند از زمانی که بانک ها یک کارگاه یا کارخانه را تملیک می کنند، باید با استفاده از همه امکانات خود به تقویت توان تولید کشور کمک کنند.

رئیس قوه قضاییه بر همین اساس خطاب به مدیران عامل بانک ها متذکر شد که موظفند در این شرایط که دشمن تلاش می کند با تهدید و تحریم و ایجاد محدودیت چرخه تولید کشور را متوقف کند، اجازه ندهند دشمن به هدف خود برسد و باید با همه توان و ظرفیت از نظام تولید حمایت نموده و سیاست گذاری صحیح برای هدایت منابع بانک ها به سوی تولید و رونق اقتصاد ملی را در دستور کار خود قرار دهند.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه،حسین زاده مدیرعامل بانک ملی و دبیر شورای هماهنگی بانک های دولتی و نیمه دولتی با ارائه گزارشی درباره عملکرد بانک ها در حوزه نظارت و کاهش فساد و تخلف و توجه به معیشت مردم و رونق کسب و کار و آخرین وضعیت مطالبات و معوقات بانک ها اعلام کرد: بانک ها سال گذشته 359 هزار و 51 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده اند.

وی رقم بنگاه های کوچک و متوسط که در راستای حمایت بانک ها از نظام تولید تسهیلات دریافت کردند را 21 هزار واحد تولیدی عنوان کرد و افزود: در یک سال گذشته 788 هزار وام ازدواج به جوانان پرداخت شده و در سه ماهه اول امسال نیز 111 هزار زوج جوان از این تسهیلات استفاده کرده اند.

به گفته حسین زاده، بانک ها برای آسیب دیدگان حوادث غیرمترقبه همچون سیل و زلزله 37 هزار میلیارد تومان و در ایام کرونا نیز 23 هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات حمایتی یک تا دو میلیون تومانی پرداخت کرده اند و بیش از 51 هزار میلیارد نیز برای کمک به 63 هزار واحد تولیدی و اقشار آسیب دیده تخصیص یافته است.