X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: یکشنبه 04 اسفند 1398

انتقاد حقوق بشری ها از سیستم برده داری نوین در کویت علیه کارگران فیلیپینی

شرایط نابسامان کاری و حقوقی نیروی کار خارجی در کویت و قتل خدمتکاران فیلیپینی، عملأ رونمایی از سیستم برده داری نوینی است که در قالب " سیستم کفالت"در کویت علیه کارگران خارجی اعمال می شود.



به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، دو سال پس از مناقشه فیلیپین و کویت در خصوص وضعیت نیروی کار شاغل در کویت، همزمان با سفر "عبدالله مامائو" مشاور رئیس جمهور فیلیپین به کویت، سخنگوی رئیس جمهور فیلیپین از تصمیم کشورش برای منع اعزام نیروی کار به کویت خبر داد.

این اقدام پس از قتل قتل خدمتکار زن فیلیپینی "جینالین ویلامیندی" رخ می دهد که دولت فیلیپین می گوید پس از کالبد شکافی مقتول،مشخص شده وی مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است .

"سالوادور بانیلو" سخنگوی رئیس جمهور فیلیپین تأکید کرده که این ممنوعیت تا زمان تعهد کویت به اجرای کامل موافقتنامه طرفین در سال 2018(متعاقب قتل یک خدمه دیگر بدست کافرمایش) پابرجا خواهد بود.

"سامی الحمد" معاون وزارت امور خارجه کویت در امور کنسولی ضمن ابراز نارضایتی از اقدام مانیل و تأکید بر بازداشت عاملان قتل، از اقدام مسئولین فیلیپینی در پرداختن به موضوع در رسانه ها انقاد کرده است.

این در حالی است که وزیر خارجه فیلیپین در توئیتی نوشت: وزارت امور خارجه فیلیپین از پرونده زنج و محنت خدمتکار مقتول به عنوان عامل فشار برای متقاعد کردن کویت به امضای معیارهای پوچ و توخالی که مراعات نمی شوند استفاده نخواهد کرد و خواستار قصاص و اعمال مجازات است .

از سوی دیگر، سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارش سالانه خود وضعیت حقوق بشر کویت و خشونت خانگی و نقض حقوق زنان در دعاوی حقوقی ، عدم حمایت قانونی از نیروی کار خارجی در کویت، عدم پرداخت دستمزد و آزار جنسی را مورد انتقاد شدید قرار داده است .

قتل خدمتکار فیلیپینی و شرایط نابسامان کاری و حقوقی نیروی کار خارجی در کویت ، عملأ رونمایی از سیستم برده داری نوینی است که در قالب " سیستم کفالت"در کویت علیه کارگران خارجی اعمال می شود.

طبق گزارش ها، 250 هزار کارگر فیلیپینی از جمله 170 هزار خدمه در کویت کار می کنند.