X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: دوشنبه 06 مرداد 1399

افزایش سرکوبگری در آمریکا/ ترامپ: معترضان ضد نژادپرستی "تروریست" هستند

سی ان ان گزارش داد اولویت ترامپ تفرقه افکنی میان معترضان و جنبش ضد نژادپرستی است و از رویکرد تشدید خشونت‌ها و درگیری‌های خیابانی استفاده می‌کند.

 پایگاه اینترنتی شبکه خبری سی ان ان در تحلیلی به قلم آنجلا دوان نوشت: ماموران امنیتی ناشناس سر تا پا مسلح با لباس‌های استتار کننده اقدام به دستگیری معترضان در خیابان‌های پورتلند در اورگن می‌کنند و آن‌ها را بدون هیج توجیهی در داخل خودرو‌های بی نشان می‌چپانند و می‌برند. این‌ها صحنه‌هایی است که ممکن است انتظار مشاهده آن‌ها را در کشور‌های استبدادی داشته باشید، نه در آمریکا.

معلوم شده که در میان مامورانی که به سبک شبه نظامیان هیچ نامی بر روی سینه شان نیست، بسیاری از ماموران وزارت امنیت داخلی حضور دارند که پس از حوادث ۱۱ سپتامبر بطور عمده برای مقابله با تروریسم تشکیل شد، به ویژه مامورانی از آژانس گمرکات و حفاظت مرزی این وزارتخانه که وظیفه آن در اصل حفاظت از مرز‌های آمریکا در برابر ورود افراد و مواد خطرناک است.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به کرات معترضان ضد نژادپرستی در کشور را "تروریست" خطاب کرده است و اخطار وی در اینباره که در هفته‌های آینده واحد‌هایی از نیرو‌های به سبک شبه نظامی را علاوه بر پورتلند به دیگر شهر‌های تحت کنترل دموکرات‌ها اعزام می‌کند، نشان میدهد که او مایل به استفاده از تاکتیک‌های سرکوبگرانه‌ای است که حکام مستبد ضد مخالفان خود به کار میگیرند.

تعدادی از اعضای کنگره ایالت اورگان در نامه‌ای به وزارتخانه‌های دادگستری و امنیت داخلی در پی اقدامات سرکوبگرانه در پورتلند از ترامپ انتقاد و عملکرد ماموران وی ضد معترضان را با تاکتیک‌هایی مقایسه کردند که در کشور‌های استبدادی بکار گرفته می‌شود، نه از سوی دولتی که طبق قانون اساسی آمریکا یک جمهوری دموکراتیک است.

فریاد‌های رئیس جمهور آمریکا ضد معترضان و"تروریست" نامیدن آن‌ها را میتوان به آسانی به ویژگی شخصیتی ترامپ نسبت داد، اما درخواست‌های وی برای اینکه این جنبش اعتراضی در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار گیرد، نشان می‌دهد او خواهان وضع شدن قوانین جدید ضد تروریستی برای فرو نشاندن صدا‌های معترضان است.

ترامپ این جنبش را در میان اعتراضات عمدتا مسالمت آمیز مسئول اقدامات خشونت بار معرفی کرده است. اما هیچ ابزار حقوقی در آمریکا وجود ندارد که کل گرو‌های داخلی را تشکل‌های تروریستی قلمداد کند، با این حال ترامپ همچنان بر غیرقانونی بودن این گروه اصرار دارد.

در بسیاری بخش‌های جهان قوانین ضد تروریستی مشکل ساز بوده اند و این مسائل اغلب از این حقیقت نشات می‌گیرند که هیچ تعریف بین المللی از واژه "تروریست" وجود ندارد. در برخی موارد تعاریف چنان وسیع است که به جای اینکه صرفا تهدید‌های امنیتی جدی را شامل شود، دولت‌ها از آن برای هدف قراردادن منتقدانشان استفاده می‌کنند.

در دستگاه امنیتی آمریکا نه تنها مخالفت علنی با سرکوبگری‌ها در پورتلند ابراز نمی‌شود بلکه برخی از عالی رتبه‌ترین اعضای آن ناگهان نقشی فعال در این زمینه ایفا کردند در حالیکه عملکرد آن‌ها در اصل باید مستقل از سیاست داخلی باشد.

منتقدان ترامپ لفاظی‌های اخیر وی درباره تشدید و گسترش رویکرد اتخاذ شده در پورتلند به سایر شهر‌های تحت کنترل دموکرات‌ها را نوعی تلاش رئیس جمهور برای انتخاب مجدد قلمداد می‌کنند و معتقدند وی می‌خواهد در آستانه انتخابات ماه نوامبر خود را یک رئیس جمهور نظم و قانون در کشور جلوه دهد و جو بایدن رقیب دموکراتش را یک چهره ضد پلیس معرفی کند.