X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: دوشنبه 08 اردیبهشت 1399

اعتیاد دولت فدرال به حبس‌های طولانی مدت،آمریکا را به سمت فاجعه می‌برد

مطابق با یافته‌های یک مطالعه جدید، حبس‌های انبوه در آمریکا می‌تواند آمار تلفات ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا را تا 100 هزار نفر افزایش دهد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، وب سایت روزنامه گاردین در گزارشی با عنوان «به خاطر حبس های میلیونی، امار کرونا نجومی می شود!» به وضعیت وخیم شیوع کرونا و اعتیاد دولت فدرال به بازداشت و زندانی کردن شهروندان آمریکایی پرداخت و نوشت که این بازداشت های نجومی منجر به رقم نجومی کرونا خواهد شد. در ادامه می خوانیم:

اعتیاد آمریکا به حبس‌های انبوه می‌تواند تعداد تلفات ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا را تا دو برابر افزایش دهد. زندان‌های آمریکا می‌توانند به عنوان کانون اصلی شیوع و گسترش این ویروس عمل کنند و تقریباً صد هزار نفر به آمار مرگ‌ومیر ناشی از این همه‌گیری بیفزایند.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا در روز چهارشنبه این گزارش نگران‌کننده را منتشر کرد. این تخمین بر اساس یک مدل جدید انجام شده است.

مطابق با یافته‌های این تحلیل چنانچه مقامات کشور فورا برای کاهش جمعیت زندان‌ها اقدام نکنند، جامعه آمریکا هزینه گزافی پرداخت خواهد کرد. در زندان‌های آمریکا مردان و زنانی حضور دارند که حتی  هنوز توسط دادگاه محکوم نشده‌اند. به همین خاطر بازداشتگاه‌ها به عنوان نقاط کانونی گسترش ویروس عمل خواهند کرد.

در صورتی که نتایج این مدل تحقق پیدا کنند، آمار ارائه شده توسط کاخ سفید در مورد تلفات احتمالی همه‌گیری ویروس کرونا تا دو برابر افزایش پیدا خواهد کرد. آقای یودی اوفر، مدیر بخش عدالت اجتماعی اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا در این ارتباط گفت: «در دوران همه‌گیری کرونا زندان‌های پر جمعیت به عنوان پاشنه آشیل کشور عمل خواهند کرد».

آمریکا از این لحاظ در بین همه کشورهای درگیر همه‌گیری کرونا منحصر به فرد محسوب می‌شود، زیرا هیچ کشوری به مقیاس آمریکا مردم خود را زندانی نمی‌کند. این موضوع تهدید ناشی از یک همه‌گیری خطرناک را افزایش می‌دهد. در حال حاضر، 4 درصد جمعیت دنیا در آمریکا زندگی می‌کنند و 21 درصد زندانیان دنیا به این کشور اختصاص دارند.

مدل مطالعاتی اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا با کمک محققان ویروس‌شناس ایالت واشنگتن و دانشگاه‌های تنسی و پنسیلوانیا توسعه یافته است و بر روی 740 هزار فرد نگه‌داری شده در زندان‌های کشور تمرکز می‌کند. در حال حاضر، بازداشتگاه‌های آمریکا شرایط بسیار بدی دارند و می‌توانند یک طوفان ویروس کرونا در سرتاسر کشور به راه بیندازند.

تعداد افراد نگه‌داری شده در این زندان‌ها به قدری بالا است که زندانیان نمی‌توانند شش فوت از یکدیگر فاصله بگیرند. علاوه بر این، بازداشتگاه‌ها از لحاظ مراعات اصول بهداشتی در وضعیت خوبی قرار ندارند.

آقای اوفر در این ارتباط گفت: «مرکز کنترل و پیشگیری ویروس کرونا دو اصل فاصله‌گیری اجتماعی و رعایت بهداشت فردی را برای مبارزه با ویروس کرونا پیشنهاد کرده است. اما اجرای این دو پیشنهاد در زندان‌های کشور غیرممکن است».

نباید فراموش کنیم که رفت‌وآمد بالایی در بازداشتگاه‌های آمریکا رخ می‌دهد. به طور متوسط زندانیان 25 روز از ماه را در داخل این بازداشتگاه‌ها سپری می‌کنند. اما بسیاری از آن‌ها فقط یک یا دو روز از ماه را در زندان به سر می‌برند. بدین ترتیب آن‌ها همیشه در حال جابه‌جایی بین زندان و جوامع اطراف هستند. این موضوع فرصت ایده آلی برای گسترش ویروس کرونا فراهم کرده است.

علاوه بر این، باید اضافه کنیم که هر سال یازده میلیون نفر وارد این بازداشتگاه‌ها می‌شوند. به همین خاطر هیچ‌کس نمی‌تواند پتانسیل زندان‌ها برای تبدیل شدن به نقاط کانونی شیوع ویروس را انکار کند.

به طور معمول زندانیان آمریکایی بیش از دیگران از بیماری‌های زمینه‌ای همچون دیابت و آسم رنج می‌برند و به همین خاطر بیشتر در مقابل این ویروس آسیب‌پذیر هستند. آن‌ها به سرعت می‌توانند به این ویروس مبتلا شوند و در ادامه آن را به افرادی که با آنها در ارتباط هستند، انتقال دهند.

مطالعه انجام شده توسط اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا، اولین تحقیق انجام شده در راستای بررسی اثر حبس‌های انبوه بر روی همه‌گیری ویروس کرونا است. محاسبات این مطالعه بر اساس شرایط عمومی در یکی از زندان‌های ایالت پنسیلوانیا انجام ‌شده‌اند. محققان از جزئیات این زندان برای مدل بندی شرایط عمومی در سرتاسر 1424 ناحیه کشور استفاده کرده‌اند. این نواحی 90 درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند.

این مطالعه پیش‌بینی می‌کند که حبس‌های انبوه در کشور آمار مرگ‌ومیر ناشی از ویروس کرونا را تا 99 هزار نفر افزایش خواهد داد. البته محققان این مطالعه مراکز نگه‌داری مهاجران را در نظر نگرفته‌اند. به همین خاطر آمار واقعی بیشتر از این خواهد بود. شرایط بهداشتی و فاصله‌گیری اجتماعی در این مراکز حتی بدتر است و به همین خاطر افراد نگه‌داری شده در اینمکان‌ها بیشتر در مقابل این ویروس آسیب‌پذیر خواهند بود.

آمار گزارش شده در مورد تعداد مبتلایان در زندان ماریون ایالت اوهایو به خوبی نشان می‌دهد که این ویروس به راحتی می‌تواند در این نقاط شیوع پیدا کند. تاکنون نتیجه آزمایش 1800 نفر در این زندان مثبت اعلام شده و 73 درصد از کل افراد نگه داری شده در این زندان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. در کل ایالت اوهایو زندانیان  بیست درصد آمار مبتلایان را به خود اختصاص می‌دهند.

در زندان بخش کوک در شهر شیکاگو تقریباً 400 نفر به این ویروس مبتلا شده‌اند و شش نفر جان خود را از دست داده‌اند. تقریباً 225 نفر از پرسنل زندان نیز به این ویروس مبتلا شده‌اند و یکی از افسران اصلاح و تربیت جان خود را از دست داده است. به همین خاطر اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا معتقد است که حبس‌های انبوه تهدید بزرگی برای سلامت کل جامعه محسوب می‌شوند. گروه‌های حامیان حقوق زندانیان نیز کاهش جمعیت زندان‌ها را به عنوان تنها راه‌حل ممکن توصیف کرده‌اند.

گفتنی است، هر سال تنها 5 درصد از ده میلیون فرد دستگیر شده در آمریکا مرتکب جرائم خشن شده‌اند. بیشتر افرادی که وارد زندان‌های کشور می‌شوند تخلفات کوچکی داشته‌اند. از سوی دیگر، بیشتر آن‌ها توان مالی کافی برای برآورده کردن شرایط آزادی مشروط را ندارند.

تعدادی از زندان‌ها و ایالت‌های کشور اقداماتی را برای حل این بحران انجام داده‌اند. به عنوان مثال، ایالت کلرادو از زمان شروع همه‌گیری، جمعیت زندان‌های خود را 31 درصد کاهش داده است. شهر لس‌آنجلس جمعیت زندان‌های خود را 25 درصد کاهش داد. حتی ایالت کنتاکی که تحت کنترل جمهوری خواهان قرار دارد نیز جمعیت زندان‌های خود را 28 درصد کاهش داد.