X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 16 اردیبهشت 1399

اسماعیلی: کمک‌های مؤمنانه برگرفته از تعالیم اسلامی و فرهنگ ایرانی ماست که در دنیا نظیر ندارد

سخنگوی قوه قضائیه گفت: کمک‌های مؤمنانه مردم برگرفته از تعالیم انسان‌ساز اسلام و تمدن اصیل و کهن و فرهنگ ایرانی ماست، اگرچه منشاء و بانیان اصلی این کمک‌ها، اهل ایمان و روزه داران بودند اما مخاطبان آن عموم نیازمندان جامعه هستند و این اقدام در جهان حتی کشورهای اسلامی نظیر ندارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در بیست و پنجمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن تبریک ایام ماه مبارک رمضان اظهار داشت: امسال اگرچه به لحاظ شرایط کرونایی در کشور برخی ویژگی‌های این ماه مانند جلسات مذهبی کم رنگ بود و در خیلی از شهرستان‌هایی که وضعیت زرد و قرمز دارند هنوز اماکن مذهبی تعطیل است اما ماه رمضان امسال ماه مانور و رزمایش کمک های مومنانه برای انسان های نیازمند بود.

وی افزود: امسال در کمک‌های مومنانه شاهد خلق صحنه‌هایی بی‌نظیر توسط مردم متدین به ویژه جوانان انقلابی اعم از دانشجو و طلبه و بسیجیان عزیز بودیم که دگرخواهی را در سایه خداخواهی به نمایش گذاشتند. کمک‌های مومنانه برگرفته از تعالیم انسان‌ساز اسلام و تمدن اصیل و کهن و فرهنگ ایرانی ماست. اگرچه منشاء و بانیان اصلی این کمک‌ها، اهل ایمان و روزه داران بودند اما مخاطبان آن عموم نیازمندان جامعه هستند و این اقدام در جهان حتی کشورهای اسلامی نظیر ندارد.

اسماعیلی تصریح کرد: از طرفی این ایام با روز کارگر و هفته گرامیداشت مقام معلم تقارن دارد. مشکلات معلمان و کارگران با شعار دادن و با نان خوردن از سفره کوچک کارگر و معلم تامین نمی‌شود این نمونه‌ای از ظلم به کارگران و معلمان است و باید سخنان آنها شنیده شود. خوشبختانه در قوه قضائیه به ویژه در دوره تحول تلاش کردیم هم حرف و درد و دل کارگر و معلم را بشنویم و هم گام‌های عملی در راستای حل مشکلات آنها برداریم.

وی در ادامه درباره نتیجه بررسی‌های 500 هیأت کارشناسی که قرار بود وضعیت زندانیان را بررسی کنند،گفت: این هیأت‌ها در 15 روز گذشته با کار جهادی و شبانه‌روزی تمام پرونده‌های زندانیان در حال مرخصی و برخی زندانیان موجود در زندان را به صورت دقیق و کارشناسی مورد بررسی قرار دادند و بر اساس نوع جرم و میزان مجازات و میزان باقی مانده مجازات و نحوه رفتار در زمان حبس و مرخصی، برای یکایک این زندانیان تصمیمات کارشناسی گرفته شده است.

سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: جمعیتی که به مرخصی رفتند، 114 هزار و 193 نفر هستند و پرونده همه این افراد و تعدادی دیگر از زندانیان مورد بررسی قرار گرفت که یک اقدام بسیار موثر در ارتباط با زندانیان بود. در اجرای سیاست‌های کاهش جمعیت کیفری و سیاست حبس‌زدایی در سال گذشته، بیش از 106 هزار حکم مجازات جایگزین حبس توسط همکاران ما در سراسر ایران صادر شده است.

اسماعیلی اضافه کرد: امروز همزمان با برگزاری این نشست در شعبه اول ویژه رسیدگی به پرونده‌های اخلالگران اقتصادی، 21 نفر از متهمان اخلال در نظام ارزی کشور که با خرید و فروش غیرمجاز ارز و خرید و فروش به صورت فردایی باعث اخلال در نظام ارزی کشور شده بودند، محاکمه شدند. این متهمان هر کدام در قالب چهار گروه فعالیت می‌کردند و در مجموع بیش از 48 میلیون دلار ارز توسط این متهمان خرید و فروش شده بود.

وی در ادامه درخصوص تمدید خودکار وکالتنامه‌های تعویض پلاک خودرو و تمدید قراردادهای اجاره، بیان کرد: قبل از مصوبه ستاد مقابله با کرونا، چون این موضوع به یک مشکل تبدیل شده بود و صف‌های طویلی در مراکز تعویض پلاک تشکیل می شد، کار گسترده ای در معاونت حقوقی قوه‌قضائیه انجام شد و نتیجه کار کارشناسی قوه قضائیه به ستاد ارائه شد و ستاد هم بر پیشنهاد قوه قضائیه مهر تایید گذاشت و قطعا دادگاه‌های در ارتباط با وکالتنامه تعویض پلاک و قراردادهای اجاره، حکم مغایر آنچه تصویب شده، صادر نخواهند کرد و حتما برابر همین نظریه کارشناسی و مصوبه اقدام می کنیم.

رئیس حوزه ریاست قوه قضائیه در خصوص دستاوردهای سفر رئیس قوه قضائیه به جنوب کشور و دستورهای صادره در خصوص صید ترال گفت: صید ترال به ضرر صیادان بومی و شرایط زیست محیطی است و در همین سفرها تصمیم گرفته شد برای جلوگیری از تضییع حقوق صیادان بومی و تخریب حوزه زیست محیطی آبزیان دادستان به عنوان مدعی‌العموم ورود کند. در این راستا، در هرمزگان 34 فروند شناوری را که صید ترال انجام می دادند توقیف کردند. گرچه گفته شد اینها مجوز دارند اما اکثر اینها فاقد مجوز هستند و افرادی هم که مجوز داشتند هم خارج از محدوده مجاز اقدام به صید کردند و ابزاری را هم که به کار می‌گرفتند خلاف بود.

وی در ادامه در خصوص دستگیری دو تن از دانشجویان، گفت: ما در بازداشت افراد اصلا به حرفه و شغل آنها توجه نداریم. در جامعه هر کس مرتکب جرمی شود علی القاعده یک شغلی دارد و به هیچ عنوان عملکرد ما معطوف به مشاغل این افراد نیست. این افراد متاسفانه به گروه‌های ضد انقلاب به ویژه گروهک تروریستی منافقین وصل شده بودند و ارتباطاتی با آنها برقرار کرده بودند و تحت تعلیمات این گروهک به دنبال انجام اقدامات خرابکارانه در کشور بودند. در بازرسی از منازل آنها اقلام انفجاری کشف شد. این توطئه دشمن بود که می‌خواستند در این شرایط کرونایی یک بلوایی ایجاد کننده که با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان(عج) این توطئه خنثی شد.

سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده متهمان هفت تپه، گفت: نظر ما این است که بین اعتراضات کارگری و اقدام علیه امنیت و اقداماتی که تحت تاثیر بیگانگان شکل می‌گیرد فرق بگذاریم و توصیه شده درباره اعترضات کارگری با اغماض برخورد شود؛ کما اینکه درباره کارگران هپکو اینگونه عمل شد و 14 متهم از 15 متهم پرونده کارگران هپکو تبرئه شدند؛ این سیاست دستگاه قضا است که نسبت به اعتراضات کارگری با ارفاق و مدارا رفتار کند.

وی در خصوص پرونده های کثیرالشاکی از جمله پرونده سکه ثامن و طلای شادی نیز گفت: در این پرونده در دادگاه بدوی رأی صادر شده و به دادگاه تجدیدنظر رفته است. بر اساس پیگیری‌های انجام شده به ما وعده داده شده که در ارتباط با سکه ثامن دادگاه تجدیدنظر تا پایان این ماه و در ارتباط با طلای شادی تا پایان ماه آینده رأی قطعی صادر و حدود 10 هزار نفر از مالباختگان تعیین تکلیف شوند.