X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: چهارشنبه 29 بهمن 1399
تعداد بازدید خبر : 170
تاریخ ثبت : چهارشنبه, 29 بهمن,1399 | 11:41 ق.ظ
تاریخ انتشار : چهارشنبه, 29 بهمن,1399 | 11:17 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : ﺳﻪشنبه, 26 اسفند,1399 | 08:59 ق.ظ

درمان افراد بالای ۶۵ سال رایگان شد

  • درمان افراد بالای ۶۵ سال رایگان شد

درمان بیمه شدگان تامین اجتماعی که بالای 65 سال دارند، رایگان شد.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، مصطفی سالاری در نشست خبری مشترک مسئولان سازمان تامین اجتماعی و سازمان نظام پزشکی کشور با موضوع "جزئیات حذف دفترچه های درمانی" اظهار داشت: به لحاظ فنی در مراکز درمانی، مطب ها، بیمارستان ها و مراکز پاراکلینیکی، امکان نسخه نویسی الکترونیک را فراهم کرده ایم.

وی افزود: پزشکان و موسسات تشخیصی و درمانی اعم از طرف قرارداد و غیر طرف قراردادی که به تهیه سامانه‌های نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیک مبادرت کرده اند و از سامانه‌های تحت مالکیت سازمان تامین اجتماعی استفاده نمی‌کنند، می‌توانند با استفاده از سامانه‌های در اختیار خود و از طریق پیاده‌سازی نرم‌افزارهای واسط (API)، نسبت به نسخه‌نویسی و پذیرش الکترونیک نسخ اقدام کنند.

وی با بیان اینکه میزان نسخه نویسی های الکترونیک نسبت به ماه های قبل پیشرفت بهتری داشته است، گفت: الزامی به تولید نسخه الکترونیک نکرده ایم و در صورت امکان و تمایل، پزشکان این اقدام را انجام می دهند.

سالاری به مهمترین مزیت نسخه نویسی الکترونیک اشاره کرد و گفت: به جامعه پزشکی و درمانگران اعلام آمادگی کرده ایم که با نسخه نویسی الکترونیک بخشی از تعهداتمان را طی همان روز و مابقی را ظرف ده روز به سرویس دهنده خدمت واریز می کنیم.

وی ادامه داد: پرداخت منظم و روزانه بخش اول مطالبات که برای پزشکان دارای امضای دیجیتال 95 درصد؛ سایر پزشکان 80 درصد و سایر مراکز طرف قرارداد 30 درصد است نیز همواره درحال انجام است.

وی افزود: سامانه نسخه الکترونیک سازمان تأمین اجتماعی دارای قابلیت و امکانات کامل مورد نیاز بیمه شدگان و مراکز درمانی ارائه دهنده خدمت است و با برقراری ارتباط بین این سامانه و سایر سامانه‌های مورد استفاده مراکز درمانی امیدواریم شاهد گسترش استفاده از نسخه الکترونیک و حذف کامل دفترچه‌های کاغذی باشیم.

سالاری استقرار سامانه نسخه الکترونیک را زمینه ساز ایجاد تحولات اساسی در خدمات درمانی ارزیابی کرد و گفت: در شهرهایی که فاقد مرکز درمانی ملکی تأمین اجتماعی هستند، فرانشیز بستری بیماران تحت پوشش تأمین اجتماعی در مراکز درمانی طرف قرارداد صفر می‌شود و خدمات بستری بیماران به صورت رایگان خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین در تمامی شهرها بیمه شدگان بالای 65 سال در تمامی مراکز طرف قرارداد خدمات بستری را به صورت رایگان و فرانشیز صفر دریافت خواهند کرد.

نسخه الکترونیک طرحی بزرگ در ابعاد ملی است

در ادامه این نشست معاون درمان سازمان تامین اجتماعی نیز در ادامه این نشست گفت: نسخه الکترونیک طرح بزرگی است و از طرح تحول سلامت کمتر نیست و نتایج آن باعث تحول جدی در نظام سلامت کشور می‌شود.

 منوچهری گفت: از ابتدای اسفند ماه با توقف تولید دفترچه بیمه جدید، اولین گام را به سوی پرونده الکترونیک سلامت بر خواهیم داشت.

وی افزود: طرح نسخه الکترونیک و حذف دفترچه‌ها دو طرح جدا از هم ولی مکمل هم هستند.

 منوچهری در خصوص جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی از کد ملی بیمه شدگان، گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای نسخه الکترونیک جلوگیری از سوء استفاده‌های احتمالی است.

وی افزود: بحث ایجاد راهکارهیی برای تأیید صحت فرایند درمان یکی از مهمترین نکاتی بود که به آن توجه داشتیم. یعنی فردی که با دفترچه بیمه مراجعه کرده بیمه اصلی شده است و مرکز درمانی هم از صحت آن اطمینان دارد یا خیر؟

منوچهری با بیان اینکه تخلفات در زمان دفترچه بیمه ها نیز دیده می‌شد، گفت: راه‌هایی مانند انجام انگشت نگاری، چهره نگاری برنامه‌ریزی شده است. با سازمان ثبت احوال نیز جلسه داشتیم تا به اطلاعات شناسنامه ای افراد دسترسی داشته باشیم.

وی درباره عدم پذیرش شناسنامه در برخی از مراکز درمانی، ادامه داد: اگر فردی بدون جلد دفترچه به پزشک مراجعه کند با کارت ملی و شناسنامه می‌توانند خدمت دریافت کنند، در طرف قراردادها نیز مشکلی نداریم و می‌توانند با راه‌های استحقاق سنجی وضعیت بیمه فرد را بررسی کنند.

منوچهری افزود: از ابتدای اسفند ۹۹ دفترچه حذف می‌شود به همین دلیل از سه طریق کارت ملی، جلد دفترچه و شناسنامه افراد می‌توانند خدمات بیمه‌ای دریافت کنند.

معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی گفت: هدف ما از اجرای طرح نسخه الکترونیک ذخیره کردن منابع است، این طرح جنبه تبلیغاتی ندارد و یک کار قانونی است چراکه ما بر اساس قانون باید برای نسخه الکترونیک پول پرداخت کنیم.

وی بیان کرد: یکی از مزایای اجرای طرح نسخه الکترونیک این است که پول در جای خود خرج شود. ۶۰ میلیون مراجعه در سال بابت تولید یا تمدید دفترچه بودند که با اجرای این طرح، وقت افراد دیگر به هدر نمی‌رود.

 منوچهری درخصوص وضعیت بیمه های تکمیلی افزود: این بحث یکی از دغدغه های اصلی ما بوده است و مذاکره هایی با بیمه های تکمیلی انجام شده است و با ۲۹ شرکت بیمه تکمیلی، توافقات لازم برای بهره مندی بیماران انجام شده است.

 

ارسال نظر: