X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: شنبه 17 شهریور 1403
تعداد بازدید خبر : 35
تاریخ ثبت : شنبه, 17 شهریور,1403 | 02:40 ب.ظ
تاریخ انتشار : شنبه, 17 شهریور,1403 | 12:32 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 17 شهریور,1403 | 02:40 ب.ظ

سازمان ملل: بحران گرسنگی در جهان با جنگ غزه و سودان تشدید شده است

  • سازمان ملل: بحران گرسنگی در جهان با جنگ غزه و سودان تشدید شده است
سازمان ملل در گزارشی نسبت به تشدید بحران گرسنگی در جهان که میلیون‌ها تن در سرتاسر جهان را با فقدان امنیت غذایی حاد مواجه کرده، هشدار داد.


به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، سازمان ملل با انتشار گزارشی اعلام کرد که درگیری‌ها و تغییرات آب‌وهوایی منجر به افزایش آمار و ارقام مربوط به گرسنگی به‌ویژه در مناطقی مانند سودان و نوار غزه شده است.
 

براساس گزارش وب سایت عربی ۲۱، درپی انتشار این گزارش سه تن از مسؤولان سازمان ملل در گفت‌وگویی ویدیویی با خبرنگاران در نیویورک، از به‌روزرسانی گزارش نیم سال نخست سازمان ملل درخصوص بحران‌های غذایی در سال ٢٠٢٤ خبر دادند که تا اواخر ماه اوت سال جاری میلادی را پوشش می‌دهد.
 

این مسؤولان سازمان ملل بر نیاز مبرم به افزایش حمایت مالی در زمینه تامین نیازهای انسانی و تلاش و همکاری برای حل دلایل ریشه‌ای بحران‌های غذایی مانند جنگ‌ها و تغییرات آب‌وهوایی به‌منظور ممانعت از وخامت اوضاع و جلوگیری از گسترده‌تر شدن دامنه گرسنگی‌ها تاکید کردند.
 

در همین راستا، ماکسیمو توریرو، یکی از کارشناسان برجسته مسائل اقتصادی در سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل (فائو) در جریان این تماس، تصویری کلی از نتایج اصلی این گزارش را ارائه کرد و گفت:  تشدید روند درگیری‌ها در غزه و سودان و همچنین خشکسالی ناشی از پدیده جوی «ال نینو» و نیز افزایش قیمت مواد غذایی محلی در ١٨ کشور باعث شده است تعداد اشخاصی که با فقدان شدید امنیت غذایی مواجه هستند در مقایسه با سال گذشته میلادی افزایش یابد.
 

طبق این گزارش، تعداد کسانی که با سطوح فاجعه‌بار عدم امنیت غذایی روبه‌رو هستند در پنج کشور و منطقه در سال ٢٠٢٣، ٧٠۵ هزار نفر بوده‌اند اما این آمار در سال ٢٠٢٤ در چهار کشور و منطقه به ۱.۹ میلیون نفر افزایش یافته است.
 

توریرو تاکید کرد این بالاترین رقم ثبت شده درباره بحران‌های غذایی است و غالبا دلیل آن جنگ در نوار غزه و سودان است.
 

امنیت غذایی در پنج مرحله دسته‌بندی شده است و سطح «بحران» یا فقدان امنیت غذایی شدید، مرحله سوم این طبقه‌بندی است. مرحله چهارم، سطح اضطراری است و مرحله پنجم، فاجعه یا گرسنگی مطلق است.
 

 شدیدترین پدیده گرسنگی در طول تاریخ در غزه رخ داده است
 

توریرو درخصوص اوضاع غزه گفت، به رغم اینکه حدود ٢.٢ میلیون نفر در غزه نیاز مبرمی به غذا و کمک دارند، این منطقه همچنان در شدیدترین بحران غذایی در تاریخ گزارش ‌سازمان ملل قرار دارد.
 

سطح این بحران شدیدتر شده است و حدود نیمی از ساکنان این منطقه طی دوره ماه مارس تا ماه آوریل از این بحران رنج بردند، درحالیکه از ماه دسامبر ۲۰۲۳ تا ماه فوریه ۲۰۲۴ این آمار، یک چهارم جمعیت منطقه را شامل می‌شد.
 

پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که این آمار به ٢٢ درصد جمعیت یعنی حدود ٤٩۵ هزار نفر در بازه زمانی ژوئن تا سپتامبر ٢٠٢٤ برسد.
 

گرسنگی در اردوگاه زمزم فاجعه بار است
 

این کارشناس اقتصاد در سازمان فائو درخصوص اوضاع سوان نیز تصریح کرد گرسنگی در اردوگاه آوارگان «زمزم» در نزدیک شهر «الفاشر» در ایالت دارفور شمالی ادامه‌ دارد و پیش‌بینی می‌شود تا اکتبر آینده تداوم یابد.
 

وی بیان کرد: شماری از مناطق دیگر در سرتاسر خاک سودان نیز به دلیل تداوم خشونت و محدودیت کمک‌های بشردوستانه، در معرض خطر گرسنگی قرار گرفته‌اند. این درگیری همچنان باعث وخیم‌تر شدن سریع امنیت غذایی در سودان می‌شود و برآوردها نشان می‌دهد که حدود ۲۶ درصد مردم با سطوح بالایی از ناامنی غذایی حاد مواجه خواهند شد.حدود ۲۵.۶ میلیون نفر در سطح بحران یا بدتر طبقه‌بندی شده‌اند.
 

طبق گفته توریرو، درگیری در سودان بر امنیت غذایی کشورهای همجوار مانند چاد و سودان جنوبی نیز سایه افکنده است.
 

از سوی دیگر، مایکل فخری، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حق غذا اعلام کرد که مقامات رژیم صهیونیستی درجریان جنگ در نوار غزه کمپین «گرسنگی دادن» را علیه فلسطینیان اجرا می‌کنند. این بحران ۲ روز پس از عملیات طوفان الاقصی و همزمان با اینکه رژیم صهیونیستی در واکنش به این عملیات اقدام به ممانعت از ورود تمامی مواد غذایی، آب، سوخت و سایر کمک‌های امدادی به غزه کرد، آغاز شد.
 

 وی افزود: این کمک‌های محدود در ابتدا غالبا روانه جنوب و مرکز غزه می‌شد که رژیم صهیونیستی به فلسطینیان دستور داده بود به این مناطق بروند نه به سمت شمال. تا دسامبر ۲۰۲۳ فلسطینیان ۸۰ درصد ساکنان جهان را تشکیل می‌دادند که از گرسنگی و قطحی شدید رنج می‌بردند. از آغاز جنگ غزه گزارش‌هایی را درخصوص انهدام و تخریب سیستم غذایی در این باریکه از جمله اراضی کشاورزی و ماهیگیری به‌طور مستقیم دریافت کرده و رژیم صهیونیستی از کمک‌های بشردوستانه به‌عنوان یک سلاح سیاسی و نظامی برای آسیب رساندن به ملت فلسطین در غزه و آزار و اذیت آنها استفاده کرده است.
 

در همین راستا، رژیم اشغالگر مدعی شد دیگر محدودیتی بر ورود کامیون‌های کمک‌رسانی از جمله مواد غذایی به غزه اعمال نمی‌کند.
 

بنیامین نتانیاهو در جریان کنفرانس مطبوعاتی خود در روز چهارشنبه به ارقام نهاد نظامی اسرائیلی که بر ورود کمک‌ها به غزه نظارت می‌کند، اشاره کرد و مدعی شد که از زمان آغاز جنگ به غزه اجازه ورود ۷۰۰ هزار تن مواد غذایی به غزه داده شده است.
 

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل نیز در کنفرانس مطبوعاتی به نقل از دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) اعلام کرد: در دوره بین ۱۹ اوت تا پایان آن ۴۵۰ هزار وعده غذایی در میان خانواده‌های سرتاسر نوار غزه توزیع شد اما در مقایسه با ماه ژوئیه به دلیل دستورات مکرر تخلیه مناطق نوار غزه از سوی ارتش اسرائیل حدود ۳۵ درصد کاهش داشته است. بیش از یک میلیون نفر طی ماه اوت در جنوب و مرکز نوار غزه به هیچ سهمیه غذایی دست نیافتند.
 

وی گفت: انبارهای مواد غذایی برای برآورده کردن نیازهای شهروندان غزه کافی نیست. حملات مکرر، ناامنی، جاده‌های تخریب شده و محدودیت‌های اعمال شده منجر به کاهش شدید کمک‌های لازم برای ادامه عملیات کمک رسانی شده است و به دلیل گرم بودن هوا امکان فاسد شدن برخی مواد غذایی نیز وجود دارد.


 

ارسال نظر: