X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: یکشنبه 27 اسفند 1402
تعداد بازدید خبر : 144
تاریخ ثبت : یکشنبه, 27 اسفند,1402 | 02:21 ب.ظ
تاریخ انتشار : یکشنبه, 27 اسفند,1402 | 01:25 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : یکشنبه, 27 اسفند,1402 | 02:22 ب.ظ

جست‌وجوی صلح در «پایتخت بیانیه‌خوانی جهان»

  • جست‌وجوی صلح در «پایتخت بیانیه‌خوانی جهان»

زمانی که در خیابان‌های ژنو قدم می‌زنید چیزی جز آرامش و امنیت نصیبتان نمی‌شود؛ فرهنگ بالای رعایت قوانین که برخی البته اعتقاد دارند با جریمه‌های سخت و بازدارنده برای خاطیان و متخلفان به دست آمده است؛ همچنین مردمی قانون‌مدار که مجبور هستند قانون را درست رعایت کنند، چراکه در غیر این‌صورت با جریمه‌های بسیار سنگین و انواع محرومیت‌های اجتماعی و دادگاه روبرو خواهند شد.

 

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، ژنو را هاب سازمان‌های جهانی می‌نامند؛ ۴۰ سازمان بین‌المللی، ۱۸۰ نمایندگی دائم کشور‌ها و بیش از ۴۰۰ سازمان غیردولتی در «پایتخت صلح جهانی» مستقر هستند؛ از مقر اروپایی سازمان ملل گرفته تا صلیب سرخ جهانی، سازمان بین‌المللی کار، سازمان جهانی بهداشت، کمیته حقوق بشر سازمان ملل و ده‌ها نهاد مهم جهانی دیگر.
 

این نهاد‌ها در شهری گرد هم آمده‌اند که به خود لقب «پایتخت صلح جهانی» داده است.
 

طبق گزارش میزان، روزی نیست که در سالن‌های مقر اروپایی سازمان ملل نشستی یا به قول خودشان پنلی در رابطه با حقوق بشر برگزار نشود.
 

سالانه حدود ۳ دوره نشست شورای حقوق بشر در ژنو برگزار می‌شود؛ آخرین دوره و پنجاه‌وپنجمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو از ۲۶ فوریه (۷ اسفند) آغاز شده و تا ۵ آوریل (۱۷ فروردین) ادامه دارد.

براساس آمار منتشر شده، در سال ۲۰۲۲ بیش از ۸ هزار نشست در مقر اروپایی سازمان ملل با محور‌هایی که به نوعی با حقوق بشر مرتبط هستند، برگزار شده است.

در سطور بالا به امنیت بالا و رفاه ساکنان ژنو اشاره شد، اما نتیجه هزاران ساعت نشست و ملاقات در این شهر باید منجر به ایجاد امنیت و رفاه برای تمام ساکنان زمین شود؛ امری که هیچ‌گاه محقق نشده است.

در همین روزهایی که پنجاه‌و‌پنجمین نشست شورای حقوق بشر در حال برگزاری است، براساس آخرین آماری که در زمان نگارش این گزارش منتشر شده، بیش از ۳۱ هزار فلسطینی در کمتر از پنج ماه زیر بمباران‌های رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند؛ اما اینجا، در «پایتخت صلح جهان» آب از آب تکان نمی‌خورد؛ جریان آرام زندگی ادامه دارد؛ اهالی ژنو به پیاده‌روی، دوچرخه سواری و... مشغول هستند، گویا از آنچه در غرب آسیا می‌گذرد هیچ اطلاعی ندارند؛ از اینکه مردم «سوپ علف» طبخ می‌کنند تا از قحطی جان سالم به در ببرند.
 

امکان ندارد فیلم یا تصویر پدر‌ها و مادران فلسطینی را که جنازه کودکان خردسال خود را در آغوش گرفته‌اند یا کودکی که همه اعضای خانواده‌اش را از دست داده و هیچ سرپرستی ندارد و احتمالا به زودی به دلیل قحطی اجباری از بین خواهد رفت، دید و هیچ واکنشی نشان نداد.
 

سازمان‌های بین‌المللی پرطمطراق مستقر در «پایتخت صلح جهان» این روز‌ها به جای استفاده از سازوکار‌ها و ابزار‌های متعددی در اختیار برای تحت فشار قرار دادن رژیم کودک‌کش، اشغالگر، نژادپرست و بی‌رحم صهیونیستی را استفاده کنند، رویه استاندارد‌های دوگانه همیشگی خود را ادامه می‌دهند.
 

رژیم صهیونیستی در برابر چشمان دنیا در روز روشن در حال ارتکاب جنایت‌هایی است که نمی‌توان آن را جنایت جنگی توصیف کرد.

به گفته رئیس قوه قضاییه، جنایت‌های سبعانه رژیم صهیونیستی در غزه در هیچ تعریف و مفهومی از مفاهیم رایج و متعارف حقوق بین‌الملل نمی‌گنجد و ضرورت دارد برای این نوع از جنایت‌ها و نسل‌کشی، تعریف و مفهوم جدیدی ابداع کرد.
 

نکته قابل توجه اینجاست که بسیاری از کشور‌هایی که در ژنو گرد برای صلح گردهم آمده‌اند، مثل آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی، تامین‌کننده بمب‌ها و سلاح‌هایی هستند که برای نسل‌کشی مردم غزه استفاده می‌شوند.
 

کشور‌های عربی نیز به نماد بی‌غیرتی تبدیل شده‌اند و معلوم نیست چطور می‌خواهند این لکه ننگ سیاهی حک شده بر پیشانی خود را پاک کنند.

اما اینجا در ژنو به جای اینکه صبح و شب کارمندان، نمایندگی‌ها و دیپلمات‌ها برای کمک به مردم مظلوم غزه سپری شود، به سیاست‌بازی می‌گذرد. همچنین به جای اخراج صهیونیست‌ها از نهاد‌ها و سازمان‌های حقوق بشری و تشکیل کمیته حقیقت‌یاب واقعی برای هولوکاستی که در غزه در حال رخ دادن است، دروغ‌های اینترنشنال و امثالهم علیه ایران را نشخوار می‌کنند.
 

ژنو هرچه باشد، پایتخت صلح جهانی نیست؛ «پایتخت بیانیه‌خوانی» شاید عنوان بهتری برای این شهر باشد.

 

ارسال نظر: