X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 10 مرداد 1402
تعداد بازدید خبر : 503
تاریخ ثبت : ﺳﻪشنبه, 10 مرداد,1402 | 07:39 ق.ظ
تاریخ انتشار : ﺳﻪشنبه, 10 مرداد,1402 | 07:40 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 14 مرداد,1402 | 09:05 ق.ظ

کریمی مقام: تحریم‌های آمریکا علیه ایران را می‌توان مصداق نسل کشی دانست

  • کریمی مقام: تحریم‌های آمریکا علیه ایران را می‌توان مصداق نسل کشی دانست

کارشناس مسائل حقوق بشری گفت: تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران را می توان در زمره نسل کشی قرار داد زیرا تمام ملزومات حقوقی آن را دارد.
 

سایت ستاد حقوق بشر در گفت‌وگو با علی کریمی مقام، کارشناس مسائل حقوق بشری در خصوص تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران که مانع از ورود داروهای مورد نیاز برای درمان بیماران و به خصوص بیماران خاص و جانبازان شده است، گفت: موضوعی که در رابطه با تحریم ها مهم است و اتفاقا بسیار مرتبط به مجامع بین‌المللی حقوق بشر است، آن جنبه ای از تعهدات کشورها است که ذیل آن، یک سری اصول رفتاری را برای عمل در عرصه بین‌المللی متعهد می شوند. در قضیه تحریم‌های آمریکا همه این تعهدات حقوق بشری نقض شده است و هر اقدام تحریمی ناقض حقوق میثاق های سیاسی-مدنی و اقتصادی-اجتماعی-فرهنگی است.

این کارشناس مسائل حقوق بشری تاکید کرد: مهمترین مبانی که در اینجا می توان به آنها پرداخت اصل نقض ارزیابی تبعات تحریم و اصل تعهد نسبت به تاثیرات فراسرزمینی اقدامات کشورها است. مثلا اگر اقدام تحریمی آمریکا به طور مستقیم یا غیرمستقیم موجب منع دسترسی بیماران پروانه‌ای به باندهای مخصوص شود (که برای آن جایگزینی وجود ندارد) آمریکا موظف است از اعمال این تحریم‌ها اجتناب کند که در عمل شاهدیم نه تنها بر عمل خود اصرار دارد بلکه با بهانه های مختلفی سعی در سرپوش گذاشتن به جنایات سازمان یافته دارد.

کریمی مقام در ادامه تصریح کرد: از این بابت حتی این عمل آمریکا را می توان در زمره نسل کشی قرار داد زیرا تمام ملزومات حقوقی آن را دارد. اما آیا سازمان های حقوق بشری اقدام موثری می توانند انجام دهند؟ قطعا می‌توانند، اما عملا توسط غرب و متحدانش به گروگان گرفته شده و ناکارآمد شده اند.

وی با اشاره به دوگانگی در رفتار و گفتار آمریکا و غرب نسبت به دفاع از حقوق مردم ایران و از طرفی تحریم‌های گسترده علیه ملت ایران که حتی ورود دارو و تجهیزات درمانی آنها را نیز به کشور ممنوع کرده است، اظهار کرد: سیاست بین‌الملل، عرصه منافع است. اگر غرب در قضیه‌ای مداخله می‌کند، قطعا در آن منفعت دارد و چیزی به اسم خیرخواهی و آرمان های صلح جهانی و ... عملا وجاهتی برای آنها ندارند.

این کارشناس مسائل حقوق بشری بیان کرد: غرب از ناآرامی‌ها در تمام جهان سود می برد. در وقاحت غرب همین بس که زمان اوج همه گیری کرونا و افزایش تلفات انسانی در جهان حتی از واکسن به دنبال منفعت مالی بود یا آن را احتکار می کرد. سوابق مختلف حقوق بشری آنها نیز همین خصلت منفعت جو را گواهی می دهد. این کشورها بسیار مخالف روندهای ضداستعماری و محکومیت‌ها هستند. حتی یک کشور غربی را پیدا نمی کنید که بابت استعمار و کشتارهای آن دوران یا مشارکت در جنگ های عراق و یمن عذرخواهی کرده باشد.

کریمی مقام افزود: تصور اینکه غرب خصوصا آمریکا صَلاح و خیر ایران و ایرانی را می خواهد، قطعا نابه جا است. همین دولت سوئد که ادعای حقوق بشر هم دارد، در قضیه شکایت انجمن تالاسمی از شرکت مونلیکه عملا از مسئولیت‌ها شانه خالی کرد.

وی در ادامه مطرح کرد: سوابق موجود است،کافی است یک جستجوی ساده فارسی در اینترنت درباره قضیه شکایت انجام دهید. آمریکا مدعی است سازوکار به اصطلاح بشردوستانه برای تحریم‌ها اعمال کرده است درحالی که نفس تحریم‌ها نقض کلیت حقوق بشر است، جنگ اقتصادی است. یعنی تا زمانی که نظام بانکی ما را ظالمانه تحریم کرده است نمی توانیم پول داروها را به موقع انتقال دهیم. حتی وقتی دفتر سازمان ملل متحد برای اخذ مجوز دارو به دولت آمریکا مراجعه کرد عملا ناکام ماند. چه سازوکار بشردوستانه‌ای؟ این یک اقدام به نسل کشی از طرف آمریکا در قبال بیماران ایرانی خصوصا بیماران خاص کشورمان است.

این کارشناس مسائل حقوق بشری با تاکید بر اینکه هر دولت وظیفه صیانت از حقوق اتباعش را دارد، بیان کرد: حتی با تمام محدودیت های ظالمانه موجود، کشورمان از زیر بار مسئولیتش شانه خالی نکرده است. دولت با با تمام سازوکارهای موجود برای رفع محدودیت‌ها، افشای ماهیت ظالمانه تحریم‌ها و تبعیت از آنها و توانمندسازی دارویی داخلی برای رفع نیازهای دارویی کشور تلاش می کند.

کریمی مقام در پایان خاطرنشان کرد: هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف، اقدام هماهنگ با محوریت وزارت امورخارجه برای افشای ماهیت ظالمانه تحریم‌ها، خدمت‌گزاری مخلصانه و درک سختی این بیماران قطعا پیش نیاز هرگونه اقدام برای کاهش سختی این عزیزان است.
 

ارسال نظر: