X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: شنبه 26 آذر 1401
تعداد بازدید خبر : 202
تاریخ ثبت : شنبه, 26 آذر,1401 | 02:46 ب.ظ
تاریخ انتشار : شنبه, 26 آذر,1401 | 02:40 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : یکشنبه, 27 آذر,1401 | 09:26 ق.ظ

دستاوردهای زنان ایرانی؛ مُهر باطل بر ادعاهای غرب

  • دستاوردهای زنان ایرانی؛ مُهر باطل بر ادعاهای غرب

دستاوردهای زنان ایرانی همه ادعاهای کشورهای غربی‌ مدعی حقوق زنان مبنی بر نقض حقوق این قشر از جامعه را بی اثر می‌کند.
 

 

به گزارش مرکز پایش ستاد حقوق بشر، آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی اخیرا و با موج سواری بر اغتشاشات اخیر در کشورمان کارزاری را به ادعای حمایت از حقوق زنان ایرانی به راه انداخته و در همین چارچوب حتی اقدام به فضاسازی رسانه ای در پی «لغو عضویت ایران از کمیسیون مقام زنان سازمان ملل» کرده است.

آمریکا و همقطارانش در این کارزار ضد ایرانی مدعی نقض حقوق زنان و از این رهگذر بی معنا بودن عضویت ایران در کمیسیون مقام زنان سازمان ملل شده است؛ زیرا هدف اعلامی نهاد مذکور را که وابسته به شورای اجتماعی – اقتصادی سازمان ملل است، برابری جنسیتی و کمک به پیشرفت زنان می‌خوانند.

گذشته از این که تلاش‌های آمریکا گامی دیگر در مسیر بیهوده ایران ستیزی این کشور در بیش از چهار دهه گذشته است، لغو عضویت ایران از این کمیسیون فاقد ظرفیت تصمیم گیری و ضمانت اجرایی برخلاف ادعاهای آمریکا موضوع بغرنجی برای ایران نیست؛ در واقع چنین اقدامی صرفا فشاری سیاسی از سوی آمریکاست که مسبوق به سابقه بوده و نمی‌تواند تاثیری بر رشد و پیشرفت زنان ایرانی بگذارد.

زنان ایرانی در چهار دهه گذشته در بستر ارزش‌های اسلامی – ایرانی فراهم شده توسط جمهوری اسلامی ایران توانستند قابلیت‌ها و ظرفیت‌های خود را آشکار کنند و تحریم‌های یکجانبه آمریکا در زمینه‌های مختلف حتی در عرصه آموزشی نتوانسته است مانعی در مسیر ارتقا و بالندگی زنان ایرانی در عرصه‌های مختلف باشد.

توجه به این نکته ضروریست که آمریکایی که اکنون در نقش حامی حقوق زنان ایرانی وارد میدان شده، در تحریم‌های چهار دهه ای خود هیچ توجهی به حقوق تضییع شده زنان ایرانی بر اثر تحریم‌های مذکور نداشته است.

پبروزی انقلاب اسلامی ایران فرصت‌های زیادی برای زنان ایرانی جهت بروز و ظهور توانایی‌هایشان ایجاد کرد و زنان ایرانی ثابت کردند که پا به پای مردان این کشور در مسیر پیشرفت ایران تلاش می‌کنند تا نقش تاثیرگذاری در تصمیم گیری‌ها و اداره کشور داشته باشند.

در حال حاضر سهم زنان ایرانی از عرصه مدیریتی، بیش از ۲۵ درصد است و بیش از ۴۲ درصد کارکنان فعال دولت را زنان تشکیل می‌دهند.

در واقع، رشد ۵۶ درصدی تعداد دانشجویان دختر زمینه نقش آفرینی موثر و کارآمد زنان در عرصه‌های مختلف از جمله عرصه مدیریتی را در پی داشت.

در حال حاضر، زنان تحصیلکرده ایرانی به دلیل اعتماد به نفس، سواد سیاسی و اجتماعی و توانایی‌های شکوفا شده خود، در کرسی‌های دانشگاهی کشور سهم قابل توجهی دارند و توانسته اند با حضور در حوزه‌های پزشکی دستاوردهای نویدبخشی مانند کاهش مرگ و میر نوزادان را سبب شوند.

اکنون هزار و ۱۲۱ زن ایرانی در منصب قضاوت در کشور مشغول به کار هستند و از کرسی‌های مجلس از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون صد و ۱۱ کرسی را از آن خود کردند.

اقتصاد حوزه دیگری است که زنان ایرانی توانسته است آن را به جولانگاهی برای نمایش توانمندی‌های خود تبدیل کنند؛ کارآفرینی و حوزه‌های نوین اقتصادی از مهم ترین عرصه‌های فعالیت زنان ایرانی هستند که در کنار دیگر حوزه‌ها سبب شدند تا نرخ بیکاری زنان ایرانی را کاهش دهند.

حوزه‌های هنری و ورزشی نیز در چهار دهه گذشته شاهد رشد، درخشش و تاریخ آفرینی زنان ایرانی بوده اند.

احتمالا نگاهی به گزارش‎های پژوهشی و آماری می‌تواند چشم انداز بهتری در زمینه رشد و پیشرفت زنان ایرانی ارائه کند.

گزارش‎های مذکور در ۷ حوزه شامل آموزش، بهداشت، اشتغال و کارآفرینی، رسانه، ورزش، حضور در عرصه قدرت و تصمیم‌گیری، محیط زیست، اقلیم و بحران‌ها تهیه و منتشر شده است.

حوزه آموزشی

سهم زنان در حوزه آموزشی از پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان سال ۱۴۰۰ به این شرح است؛ عضویت زنان در هیئت علمی دانشگاه‌ها ۳۳/۳ درصد و در هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی ۳۴ درصد افزایش داشته است؛ ضمن این که آمار مربوط به تعداد دانشجویان دختر در دانشگاه‌های کشور ۵۶ درصد رشد نشان می دهد.

در عین حال، پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیسوادی زنان و دختران با نسبت ۹۹/۳ درصد ریشه کن شده و نسبت دانش آموزان دختر به پسر ۲۸ درصد رشد داشته است.

پس از انقلاب اسلامی تا سال ۱۴۰۰ بیش از ۹ هزار و ۵۰۰ مولف زن و ۸۴۰ ناشر زن در کشور فعالیت داشته‌اند.

حوزه بهداشت

از پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان سال ۱۴۰۰، در حوزه بهداشت بیش از ۹۵ درصد زایمان‌ها توسط متخصصان زنان و زایمان انجام شده است؛ ضمن این که به ازای هر ۱۰۰ هزار زن در کشور ۶۰ ماما و ۲/۸ متخصص زنان زایمان در کشور فعالیت دارند.

اجرای شبکه پوشش همگانی سلامت برای ۱۰۰ درصد شهرنشینان و ۹۹ درصد روستاییان و عشایر و کسب رتبه دهم در جهان از نظر کمترین میزان مرگ از دهانه رحم، کاهش نرخ مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال به ۱۴/۲ درصد در هر ۱۰۰ هزار تولد و کاهش نرخ مرگ و میر نوزادان به ۸/۲ درصد در هر ۱۰۰ هزار تولد نیز از دستاوردها و پیشرفت‌های زنان پس از انقلاب اسلامی تا سال ۱۴۰۰ است.

حوزه اشتغال و کارآفرینی

پوشش بیمه تامین اجتماعی برای زنان سرپرست خانوار، کاهش نرخ بیکاری زنان به ۱۳/۷ درصد، کارفرمایان زن ۱/۲ درصد زنان شاغل، توسعه کسب و کار پایدار، افزایش دسترسی زنان به منابع طبیعی و اجرای طرح ملی توان‌افزایی اشتغال با محور زنان روستایی و عشایر سایر دستاوردهای زنان پس از انقلاب در حوزه اشتغال و کارآفرینی است.

حوزه ورزش

در حوزه ورزش ۱۶ هزار و ۱۱۱ باشگاه ورزشی برای زنان در کشور فعالیت دارد؛ ضمن این که ۳ هزار ۳۰۲ مدال در رویدادهای جهانی توسط ورزشکاران زن کسب شده است.

پس از انقلاب اسلامی ۷۰ زن رئیس هیات ورزشی در سطح استان‌ها و ۵۱ زن رئیس و نایب‌رئیس فدراسیون‌های ورزشی بوده‌اند؛ ضمن این که ۸۸ هزار و ۳۶۶ نفر داور زن ایرانی در مسابقات ملی و بین‌المللی حضور و زنان ایرانی در ۹۷ کرسی بین المللی در فدراسیون‌های ورزشی جهان فعالیت داشته‌اند.

حوزه رسانه

در حوزه رسانه نرخ مشارکت زنان فعال در عرصه فناوری اطلاعات به ۳۱/۵ درصد رسیده و ۹۰۳ زن فیلم‌ساز در عرصه سینما و ۲ هزار زن متخصص در پشت صحنه سینما فعالیت داشته‌اند.

در ادامه ۱۱۴ جایزه ملی و ۱۲۸ جایزه بین‌المللی توسط فیلمسازان زن در جشنواره‌های مطرح کسب شده و زنان در ۴۵ جشنواره مطرح بین‌المللی به عنوان رئیس هیئت داوران حضور داشته‌اند.

حضور در عرصه تصمیم گیری

طبق گزارش میزان، در عرصه تصمیم‌گیری ۲۵/۲ درصد از مدیران دولتی کشور در همه سطوح عالی، میانی و پایه مدیریت اجرایی، فعالیت هزار و ۱۲۱ زن قاضی در کشور، رشد ۲۲۷ درصدی زنان داوطلب نمایندگی مجلس در دوره یازدهم، کسب ۱۱۱ کرسی مجلس شورای اسلامی توسط زنان در ۱۱ دوره، ارتقاء میزان مشارکت زنان در مجلس به ۵/۵۹ درصد و حضور ۱۶/۵ برابری زنان نماینده مجلس شورای اسلامی از دور اول از دستاوردهای زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا سال ۱۴۰۰ است.

حوزه محیط زیست

پس از پیروزی انقلاب اسلامی زنان در حوزه محیط زیست اقلیم و بحران‌ها نیز پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌اند.

در این حوزه ۴ دوره تصدی ریاست سازمان محیط زیست توسط زنان، اجرای طرح ملی ترویج و فرهنگسازی تولید و مصرف محصول استاندارد برای زنان روستایی و عشایری، ایجاد ۲۰ هزار و ۱۶۶ سرپناه امن و مناسب برای اسکان موقت زنان در مناطق بحرانی در زمان زلزله ۱۴۰۰، تخصیص یک چهارم از پست‌های مدیریت کلان محیط زیست، تامین نیازهای اولیه و ایجاد ۲۱ هزار و ۱۴سرپناه امن و مناسب برای اسکان موقت زنان در بحران سیل ۱۴۰۰ تأمین نیاز اولیه برای ۱۱۷ هزار و ۷۲ زن در مناطق درگیر بحران سیل در سال ۱۴۰۰ از اقدامات موثر پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
 

برچسب ها: ایران, حقوق زنان
ارسال نظر: