X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 24 خرداد 1401
تعداد بازدید خبر : 204
تاریخ ثبت : چهارشنبه, 25 خرداد,1401 | 08:06 ق.ظ
تاریخ انتشار : ﺳﻪشنبه, 24 خرداد,1401 | 11:53 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : چهارشنبه, 25 خرداد,1401 | 08:06 ق.ظ

تخریب خانه مسلمانان هندی و واکنش یک نهاد حقوق بشری

  • تخریب خانه مسلمانان هندی و واکنش یک نهاد حقوق بشری

چند ایالت در هند دستور تخریب خانه مسلمانان حاضر در اعتراض‌های اخیر به اهانت به پیامبر اکرم را صادر کردند.
 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، تخریب خانه مسلمانان در چند ایالت هند به ویژه ایالت «اوتار پرادش» در پی اعتراض به اظهارات موهن ضد اسلامی چند نفر از سران حزب حاکم این کشور، در جریان است.


بر اساس گزارش گاردین، در روزهای گذشته بولدوزرها در شهرهای مختلف هند به راه افتاده و خانه مقام‌های مسلمانی را که در برگزاری اعتراض‌ها به اظهارات موهن سران حزب «بهاراتیا جاناتا» به عنوان حزب متبوع «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند مشارکت داشتند، تخریب کردند. اعتراض‌ها به اظهارات موهن چند نفر از سران حزب «بهاراتیا جاناتا» در مورد پیامبر اکرم در شهرهای مختلف هند، به خشونت کشیده شد.


در جریان این اعتراض‌ها مغازه ها و وسایل نقلیه معترضان به آتش کشیده شدند. ناآرامی‌ها در «رانچی» دو کشته و صدها زخمی برجای گذاشت و پلیس صدها نفر را بازداشت کرد. مقام‌های ایالت «اوتار پرادش» نیز دستور تخریب خانه مسلمانان متهم به دست داشتن در تظاهرات را صادر کردند. اعتراض‌های اخیر ادامه دو هفته اعتراض پراکنده مسلمانان بود که در پی اظهارات موهن یکی از سخنگویان «بهاراتیا جاناتا» در یک مناظره تلویزیونی آغاز شد.
 

اظهارات مذکور سبب بروز طوفان خشم در میان ۲۰۰ میلیون مسلمان هند و مسلمانان دیگر در جهان شد. طی دو سال گذشته، سخنان خشونت آمیز درباره مسلمانان از سوی مقام‌های «بهاراتیا جاناتا» و گروه‌های افراطی هندو افزایش یافته است.
 

این در حالیست که «مودی» و سران حزب حاکم در مورد این تحولات سکوت کرده اند. دیگر احزاب نیز به دلیل ترس از خصومت اکثریت هندو محتاطانه رفتار کرده و از مداخله در این ماجرا خودداری کرده اند.سران جامعه مسلمان هند در تلاش هستند که واکنش درستی داشته باشند. آن‌ها تاکید دارند که نباید با اقدام‌های تحریک آمیز وارد چرخه خشونت شده و به وجهه اسلام آسیب بزنند.
 

طبق گزارش رویترز، جماعت علمای هند قصد دارد با صدور فتوایی به امضای هزار نفر از مسلمانان سرشناس هندی از مسلمانان بخواهند تا از هرگونه اعتراض خشونت آمیز به نام پیامبر خودداری کنند.


در همین حال، سازمان عفو بین الملل در واکنش به اعتراض‌های گسترده در هند که منجر به کشته شدن دستکم دو نفر از جمله یک کودک و زخمی شدن شماری دیگر در جمعه گذشته شد، با انتشار بیانیه ای دولت هند را به رویکرد تبعیض آمیز و بی رحمانه علیه مسلمانان این کشور متهم و تاکید کرد که دولت هند تلاش مسالمت آمیز مسلمانان برای رد تبعیض علیه خود را سرکوب می‌کند.
 

بیانیه سازمان عفو بین الملل با اشاره به اعتراض‌های هزاران نفری چند روز گذشته در ایالت‌های «اوتار پرادش»، «بنگال غربی»، «ماهاراشترا»، «کارناتاکا»، «جارکند»، «جامو و کشمیر» و «تلانگانا» در پی اظهارات موهن سران حزب حاکم هند در یک مناظره تلویزیونی در ساعات پر بیننده، آورده است «دولت هند به شکلی تبعیض آمیز و بی رحمانه، مسلمانانی را که به تبعیض علیه خود اعتراض می‌کنند، سرکوب می‌کند.»


«آکار پاتل»، رئیس عفو بین الملل هند اظهار کرد سرکوب معترضان با استفاده از زور بیش از حد، بازداشت خودسرانه و تخریب تنبیهی خانه معترضان از سوی مقام‌های هندی، نقض کامل تعهدات هند به قوانین و استانداردهای بین المللی حقوق بشری است. برخورد مقام‌های هندی با تظاهرکنندگان به عنوان تهدیدی برای نظم عمومی عمیقا نگران کننده و بخشی از کارزار تشدید هشدار دهنده دولت هند علیه مسلمانان است؛ متاسفانه، نخست‌وزیر و مقام‌های ایالت‌های مختلف از نشان دادن مخالفت با هرگونه بیانیه‌ای که مسلمانان را به‌عنوان خطری برای نظم عمومی معرفی می‌کند یا دیگر کلیشه‌ها و پیشداوری‌ها که ممکن است به توجیه تبعیض و خشونت علیه مسلمانان کمک کند، خودداری کرده اند؛ آن‌ها باید علنا مخالفت خود را با چنین اظهاراتی نشان دهند.
 

گزارش «عفو بین الملل» تاکید می کند که بر اساس اصول اساسی سازمان ملل در مورد استفاده از زور و سلاح گرم توسط مقامات مجری قانون، پلیس فقط می‌تواند برای اهداف قانونی از زور استفاده کند و نمی‌تواند بیش از حد لازم برای دستیابی به این هدف از زور استفاده کند.

 

ارسال نظر: