X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: شنبه 10 آذر 1397
تعداد بازدید خبر : 235
تاریخ ثبت : شنبه, 10 آذر,1397 | 12:51 ب.ظ
تاریخ انتشار : شنبه, 10 آذر,1397 | 12:51 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 10 آذر,1397 | 12:51 ب.ظ

پیشگیری از وقوع جرم، اولویت کاری سازمان قضایی نیروهای مسلح است

  •  پیشگیری از وقوع جرم، اولویت کاری سازمان قضایی نیروهای مسلح است
دادستان نظامی کرمان

دادستان نظامی استان کرمان گفت: اولویت کاری سازمان قضایی نیروهای مسلح بحث پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح است که تا کنون چند برنامه ۵ ساله تدوین و اجرا شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشرنادر فرامرزپور دادستان نظامی استان کرمان اظهار داشت: دفاع از کیان کشور، مهم‌ترین و بزرگترین کاری است که می‌توان در سنگر نیرو‌های مسلح، برای کشور انجام داد و صیانت از این نقش در نیرو‌های مسلح بر دوش سازمان قضایی نیرو‌های مسلح است.

این مقام قضائی افزود: نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران به واسطه ایمان، اراده، سلامت، عزت نفس با تلاش و کوشش مستمر ضمن ارتقای امنیت عمومی کشور سلامت مجموعه خود را نیز بخوبی حفظ کرده اند.


فرامرزپور گفت: سازمان قضایی نیرو‌های مسلح ضمن رعایت شان و جایگاه نظامیان و حفظ اسرار نیرو‌های مسلح با حساسیت و قاطعیت کامل با هر گونه جرمی که مخل نظم و اقتدار نیرو‌های مسلح می‌باشد، برخورد قانونی نموده و در چارچوب وظایف قانونی خود و اجرای منویات مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا (مدظله العالی)، ضامن حفظ سلامت و صیانت نیرو‌های مسلح است.

دادستان نظامی استان کرمان اضافه کرد: اجرای عدالت در همه اقشار جامعه و به خصوص قوای مسلح سبب ایستادگی در برابر تهدیدات، بقای نظام، امنیت فراگیر و انجام شایسته وظایف سازمانی می‌شود.

وی عنوان کرد:سازمان قضایی نیرو‌های مسلح بخشی از قوه قضائیه کشور و تنها مرجع قضایی اختصاصی پیش بینی شده در قانون اساسی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که از دادسرا و دادگاه نظامی تشکیل شده است. 

فرامرزپور گفت: بر اساس اصل ۱۷۲ قانون اساسی، برای رسیدگی به جرایم مربوط به وظایف خاص نظامی و یا انتظامی اعضاء ارتش، ژاندارمری، شهربانی، نیروی انتظامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محاکم نظامی مطابق قانون تشکیل می‌شود، ولی به جرایم عمومی آنان یا جرایمی که در مقام ضابط دادگستری مرتکب می‌شوند در محاکم عمومی رسیدگی می‌شود.

این مقام قضایی گفت: جرائم خاص نظامی و انتظامی اعضای نیرو‌های مسلح شامل کارکنان ستاد کل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران، کارکنان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی واعضای بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، کارکنان وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، کارکنان مشمول قانون نیرو‌های انتظامی جهموری اسلامی ایران، کارکنان وظیفه از تاریخ شروع خدمت تا پایان آن، محصلان، کسانی که به طور موقت در خدمت نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی هستند و طبق قوانین استخدامی نیرو‌های مسلح در مدت مزبور از اعضای نیرو‌های مسلح محسوب می‌شوند.


وی افزود: رسیدگی در سازمان قضایی نیرو‌های مسلح همانند مراجع قضایی عمومی دو مرحله‌ای بوده و ابتدا پرونده در دادسرای نظامی مطرح (به استثاءجرائم تعزیری درجه ۷ و ۸ که طبق قانون مستقیماً در دادگاه نظامی رسیدگی می‌شود) و تحقیقات مقدماتی توسط بازپرسان و دادیاران، زیر نظر دادستان نظامی انجام می‌شود.


دادستان نظامی کرمان خاطرنشان کرد: صلاحیت دادسرای نظامی استانی است و بر همین اساس درمرکز استان‌ها تشکیل و به پرونده‌های در صلاحیت این مرجع رسیدگی می‌کنند البته در صورت نیاز، در شهرستان‌ها نیزدادسرای نظامی ناحیه تشکیل می‌شود.

وی عنوان کرد: در حال حاضر در استان کرمان به غیر ازدادسرای نظامی مرکز استان، در دو شهرستان استان دادسرای نظامی ناحیه مستقر است که شامل دادسرای نظامی ناحیه سیرجان که حوزه قضایی آن شامل شهرستان‌های سیرجان، بافت، وشهر بابک، رابر، واروزئیه می‌باشد و دادسرای نظامی ناحیه جیرفت که حوزه قضایی آن شامل شهرستان‌های جیرفت، کهنوج، منوجان و عنبرآباد، فاریاب، اسلام آبادمی باشد.

فرامرز پور تصریح کرد: دادستان نظامی استان بر اقدامات قضات دادسرای نظامی از حیث وظایفی که بر عهده دارند نظارت دارد و رئیس دادسرای نظامی ناحیه معاون دادستان نظامی استان مرکز استان است و بموجب ماده ۵۸۱ قانون آئین دادرسی کیفری اختیارات و وظایف رئیس، دادستان و دیگر مقامات قضایی سازمان قضایی استان همان اختیارات و وظایفی است که حسب مورد برای روسای کل دادگستری ها، دادستان‌های عمومی وانقلاب و سائر مقامات قضایی دادگستری مقرر شده است.

منبع: خبرگزاری میزان
برچسب ها:
ارسال نظر: