X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: یکشنبه 25 آذر 1397
تعداد بازدید خبر : 143
تاریخ ثبت : یکشنبه, 25 آذر,1397 | 01:46 ب.ظ
تاریخ انتشار : یکشنبه, 25 آذر,1397 | 01:46 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : یکشنبه, 25 آذر,1397 | 01:46 ب.ظ

فیس بوک درفهرست49 شرکت کثیف ناقض حقوق بشر در میانمار

  • فیس بوک درفهرست49 شرکت کثیف ناقض حقوق بشر در میانمار
روهینگیا

گزارش های رسانه ای حاکی است: شرکت فناوری فیس بوک و 48 شرکت دیگر بین المللی در 'فهرست شرکت های کثیف' قرارگرفته اند که حقوق اقلیت ها به ویژه اقلیت مسلمان روهینگیا را در میانمار نقض کرده اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشراز رسانه های آسیایی، فیس بوک در میان فهرستی از شرکت های آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی، سوئیسی و چینی و... موسوم به ' فهرست کثیف' قرار گرفته است. این شرکت ها متهم به نقض حقوق بشر ، معامله و تجارت با ارتش میانمار و نیز بسترو فضاسازی برای کشتار اقلیت ها و تنش های نژادی و قومی و مذهبی در میانمار هستند.
سازمان ملل ،ارتش میانمار را به دلیل سرکوب اقلیت مسلمان روهینگیا در شهریور سال 96 که منجر به کشته شدن هزاران نفر و فرار بیش از 750 هزار نفر از آنها به بنگلادش شد ، عامل نسل کشی و تبعیض نژادی معرفی کرده است.
طبق گزارش گاردین استرالیا، فهرست 49 شرکت وابسته به کشورهای مختلف غربی توسط یک کمپین موسوم به 'گروه فشار برمه' که یک نهاد غیردولتی در انگلیس مطرح شده است.
فهرست ارائه شده توسط این پویش شامل گستره وسیعی از سازمان های مختلف بین المللی است که ارتش برمه در زمینه های مختلف تسلیحات ، زیرساخت ها، فن آوری، مهندسی و تخصص نظامیان میانماری را مورد حمایت قرار داده اند.
علاوه بر این برخی از این شرکت ها متهم به اجرای پروژه های ناقص اقتصادی در میانمار برای تخریب محیط زیست و نابودی مردم این کشور از جمله ساخت و ساز سدهای آبی غیراصولی و شکننده و همچنین غارت معادن و ذخایر این کشور از جمله یشم سبز هستند.
'کمپین بین المللی برمه'گزارش داد : فیس بوک از آن رو در 'فهرست کثیف' قرار گرفته که به طور دائم در سال های اخیر اجازه داده تا به عنوان یک شبکه یا پلت فرم جهانی برای تقویت و گسترش نفرت و خشونت علیه اقلیت ها در برمه یا میانمار، به ویژه اقلیت مسلمان روهینگیا و همچنین مسلمانان به طور کلی مورد استفاده قرار گیرد.
طبق این گزارش، فیس بوک نیز همچنین مانند یک توپخانه درجهت گسترش تحریکات درگیری های نژادی عمل کرده است.
بازرسان عضو گروه حقیقت یاب سازمان ملل در مورد نسل کشی روهینگیایی ها در میانمار در گزاش خود درسال جاری تاکید کردند که شبکه های اجتماعی نقش اصلی در ایجاد شکاف عمیق نژادی و افزایش تنشهای قومی در میانمار داشته اند.
در ماه نوامبر( آبان سال جاری) نتایج یک گزارش مستقل نشان داد که عمده پیام های ارائه شده در فیس بوک در مورد میانمار حاوی نفرت و خشونت علیه اقلیت روهینگیایی و سایر اقلیت ها دراین کشور بوده است.
اگرچه فیس بوک اعلام کرده تعداد 20 اکانت اصلی مبلغ نفرت پراکنی در میانمار را که متعلق به افراط گرایان بودایی بوده ، مسدود کرده اما پویش یاد شده همچنان این شرکت آمریکایی را درفهرست کثیف ترین شرکت ها قرار داده است.
'کلاد فلر' Cloudflare دیگر شرکت آمریکایی است که در این فهرست کثیف جای داده شده زیرا این شرکت متهم به حمایت های فناوری و امنیتی در فضای مجازی برای وبسایت مین آنگ هلاینگ فرمانده ارتش میانمار بوده است.
بازرسان حقوق بشر سازمان ملل با ارائه گزارشی 444 صفحه ای از مستندات کشتار و قتل عام علیه مسلمانان روهینگیا از سازمان ملل خواسته اند تا فرمانده ارتش میانمار و 4 فرمانده دیگر را به محاکم قضایی بین المللی برای محاکمه به عنوان عاملان نسل کشی معرفی کنند.
دو شرکت انگلیسی HR Wallingford نیز در فهرست شرکت های کثیف فعال علیه اقلیت های میانماری به ویژه اقلیت مسلمان روهینگیایی قرار گرفته است.
سایر شرکت های فهرست کثیف این پویش غیردولتی شامل شرکت هایی از فیلیپین، هند، ژاپن، کره، بلژیک، روسیه، سنگاپور و تایلند هستند.                                                                                                                                                                                                             

منبع:ایرنا
 

برچسب ها:
ارسال نظر: