X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: شنبه 12 مهر 1399
تعداد بازدید خبر : 102
تاریخ ثبت : شنبه, 12 مهر,1399 | 03:52 ب.ظ
تاریخ انتشار : شنبه, 12 مهر,1399 | 03:44 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : چهارشنبه, 16 مهر,1399 | 05:09 ب.ظ

گزارشگر سازمان ملل: عربستان باید پاسخگوی قتل خاشقچی باشد

  • گزارشگر سازمان ملل: عربستان باید پاسخگوی قتل خاشقچی باشد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، انیس کالامارد، گزارشگر ویژه قتلهای فراقانونی سازمان ملل در مصاحبه‌ای با میدل ایست آی گفت: پاسخگو کردن عاملان قتل جمال خاشقجی نیازمند یک محاکمه شفاف و عادلانه است که طی آن کسانی که دستور به انجام این قتل دادند به همراه مجریان قتل به دست عدالت سپرده شوند.
کالامار تاکید کرد، در یک سناریوی نه چندان محتمل که نیازمند "تغییرات فوق العاده در عربستان سعودی" است، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان احتمالا با کیفرخواست مواجه می‌شود.
او خاطر نشان کرد، جستجوگران عدالت در روند تلاش خود برای رسیدن به پاسخگویی "نباید از سوی نظام قضایی عربستان به گروگان گرفته شوند".
کالامارد در این مصاحبه که به صورت تلفنی انجام شد، گفت: عدالت در قبال خاشقجی می‌تواند در اشکال مختلفی اتفاق بیفتد از جمله با زنده نگه داشتن میراث وی و حمایت از دموکراسی و حقوق بشر در کشور پادشاهی عربستان و در سراسر منطقه.
وی ادامه داد: فعالان حقوق بشری باید به اعمال فشارشان برای مشخص شدن کلیت حقایق درباره این قتل و مشخص شدن مکان جسد خاشقجی ادامه دهند. در ارتباط با عدالت برای جمال خاشقجی ما می‌توانیم همچنین شاهد تشکیل مجدد جنبش "دموکراسی هم اکنون برای جهان عرب" (DAWN) باشیم. این ایده او بود و چیزی بود که در زمان حضورش در واشنگتن دی.سی برایش تلاش می‌کرد. از نظر من این اتفاق هم عدالت برای خاشقجی است زیرا به این معنی است که حتی در صورت مرده بودنش دیدگاهش همچنان به پیش می رود.
کالامارد که سال گذشته میلادی در تحقیقاتش درباره این قتل  نتیجه گرفت که قتل یک "قتل فراقانونی همراه با مسئولیت دولتی" است تاکید کرد، اتفاق اخیر در تشکیل یک حزب مخالف سعودی در تبعید را هم می‌توان به عنوان یک شکل از عدالت در نظر گرفت.

عربستان نباید جایی در شورای حقوق بشر داشته باشد

پایگاه نشریه «فارین پالیسی» نیز به بهانه درخواست هفته گذشته عربستان برای عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل پس از خروج از این شورا در اول ژانویه سال ۲۰۲۰ (۱۱ دی ۱۳۹۸)، یادداشتی منتشر کرده و با استناد به نقض مکرر حقوق بشر در این کشور، خواستار مخالفت با پیوستن عربستان به شورای حقوق بشر سازمان ملل شده است.
این یادداشت می‎گوید «نباید به عربستان اجازه پیوستن به شورای حقوق بشر سازمان ملل داده شود؛ چرا که این کشور، کشوری است که کودکان را شکنجه می‌کند و هیچ نهاد بین المللی حمایت کننده از حقوق بشر در این کشور اجازه فعالیت را ندارد.»
«فارین پالیسی» در ادامه با اشاره به سابقه ضعیف حقوق بشری عربستان و دادگاه فرمایشی قاتلان «جمال خاشقجی»، منتقد رژیم سعودی و ستون نویس «واشنگتن پست»، تاکید کرد «اگر عربستان موفق به پیوستن به شورای حقوق بشر سازمان ملل شود، به جهانیان نشان می‌دهد که تا زمانی که یک کشور دارای دوستان قدرتمند و بودجه بی پایان باشد، می‌تواند مردم خود از جمله کودکان را شکنجه کند.»
این پایگاه در بخش دیگری از یادداشت از فعالانی مانند «لجین الهذلول»، که در انتظار محاکمه در زندان به سر می‌برند، یاد می‌کند که از ملاقات با خانواده خود محروم و با انواع مجازات مانند برق، تجاوز جنسی و ... مواجه هستند.
نویسنده این یادداشت تاکید می‎کند که همین موارد برای محرومیت عربستان از عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل کافی است.
به نوشته «فارین پالیسی»، «در حال حاضر عربستان در عرصه بین المللی تحت فشار نیست؛ براساس برنامه ها، سران کشور‌ها در ماه نوامبر در ریاض جمع می‌شوند؛ در همان روز کاهش مجازات قاتلان خاشقجی، بن سلمان با امانوئل مکرون و شماری از روسای جمهور برای برگزاری مقدمات اجلاس تلفنی صحبت کرد؛ در واقع تا زمانی که رژیم بن سلمان از حمایت بی قید و شرط آمریکا برخوردار باشد، به نقض حقوق بشر ادامه می‌دهد.»

ارسال نظر: