X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: یکشنبه 19 فروردین 1397
تعداد بازدید خبر : 182
تاریخ ثبت : یکشنبه, 19 فروردین,1397 | 12:35 ب.ظ
تاریخ انتشار : یکشنبه, 19 فروردین,1397 | 12:35 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : یکشنبه, 19 فروردین,1397 | 12:35 ب.ظ

بی توجهی رسانه های بین المللی به کشتار غزه

  • بی توجهی رسانه های بین المللی به کشتار غزه
غزه

نشریه امریکن کانسروتیو با اشاره به کشتار اخیر فلسطینی ها در نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی، نوشت: تاکنون 17 نفر در درگیری ها در غزه کشته و بیش از 1400 نفر زخمی شده اند و رسانه های بین المللی تقریبا هیچ توجهی به آن نکرده اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر ، جئوفری آرونسن از اعضای غیر مقیم 'موسسه خاورمیانه' در گزارشی با عنوان 'خشونت امروز در غزه، توجه هیچ کس را به خود جلب نکرده است'، نوشت: بیش از 1400 نفر در درگیری میان فلسطینیان و ارتش اسرائیل زخمی شده اند و رسانه ها تقریبا هیچ توجی به آن نکرده اند. 
غزه بار دیگر مساله ساز است و این در حالی است که رسانه های بین المللی لحظه ای دست از موضوعات روزمره خود بر نمی دارند. دو میلیون فلسطینی ساکن غزه در بدبختی بسر می برند و لحظه ای نمی توانند از چنگ این فلاکت جان سالم بدر ببرند. 
امروزه غزه زندانی است که از شمال توسط اسرائیل و از جنوب و شرق به وسیله مصر تحت نفوذ توطئه آمیز قرار گرفته است. در روزگاری دور، غزه یک بندر مهم در دریای مدیترانه بود و غرب را به خاورمیانه ارتباط می داد. موقعیت آن در امتداد ساحل دریای مدیترانه که در آن به تازگی ذخایر گاز طبیعی فراوانی کشف شده است، هشدار بانک جهانی را یادآوری می کند که ادامه وضعیت کنونی، غزه را تا سال 2020 به منطقه ای غیرقابل سکونت تبدیل خواهد کرد. 
در روزهای اخیر، 17 فلسطینی توسط نیروهای اسرائیلی به ضرب گلوله کشته شده اند و یک هزار 416 غیرنظامی نیز در درگیری ها میان معترضان فلسطینی و ارتش اسرائیل، زخمی شده اند. 
شورای امنیت سازمان ملل در بیانیه ای 'نگرانی شدید' خود در مورد نوار غزه را بیان داشته و بر 'حق اعتراض صلح آمیز' فلسطینیان تاکید کرده و تاسف خود را به دلیل کشتار فلسطینیان بی گناه اعلام داشته است. 
در پیش نویس شورای امنیت بر 'احترام به حقوق بشر و قوانین بین المللی بشر دوستانه' تاکید شده و از دو طرف خواسته از تشدید درگیری خودداری کنند و بر 'بررسی مستقل و شفاف' در این رویارویی تاکید کرده است اما ایالات متحده مانع تصویب این بیانیه شده است. 
' آویگدور لیبرمن' وزیر دفاع اسرائیل نیز به صراحت به رادیو ارتش اسرائیل گفته است: 'کمیسیون تحقیقی وجود نخواهد داشت.' وی در این مصاحبه ادامه داد: 'سربازان اسرائیلی هر چه را که باید انجام می دهند و من فکر می کنم همه سربازان ما مستحق مدال هستند. '
گفته می شود این میزان خشونت در غزه تاکنون از زمان جنگ میان اسرائیل و فلسطین در سال 2014 مشاهده نشده است. 
'این درگیری ها در اعتراض به برنامه ریزی فلسطینی ها برای 15 ماه مه برای راهپیمایی گسترده به دور از خشونت انجام می شود. '
تظاهرکنندگان، نوه های پناهندگانی هستند که در سال 1957 توسط 'دایان موشه' فرماندهی ستاد کل و عملیات نیروهای دفاعی اسرائیل بنیانگذار نفرت و خشم، آرامششان بر هم خورد و حال می گویند چرا باید هشت سال در اردوگاه های پناهنده غزه نشسته و با چشمان خود ببینند که چگونه میهن آنها توسط اسرائیلی ها تصرف می شود. 
یک دهه بعد، دایان در سمت وزیر دفاع اسرائیل تصمیم مهمی مبنی بر حذف حصارهای مرزی گرفت و مرزهایی که در آن فلسطینیان را در نوار غزه زندگی می کردند را از اسرائیلی ها جدا کرد. در سال 1982، 'آریل شارون' وزیر دفاع وقت دستور داد ایست بازرسی پرتابل را برداشته و مرز میان اسرائیل و غزه را تا حدودی غیر قابل مشخص کرد. برای یک نسل، فلسطینی ها در سراسر مرزهای قدیمی بدون هیچ مانعی گذر می کردند و به افسانه 'اشغال خیرخواهانه' اسرائیل پایان دادند تا اینکه در روزهای پایانی سال 1987، نخستین انتفاضه علیه اسرائیل آغاز شد و بدین ترتیب دهها سال محدودیت در جنبش فلسطینی آغاز شد که مخرب ترین آنها محاصره غزه بود.
'آریل شارون' سپس در سمت نخست وزیر در ماه سپتامبر آن سال دستور توقف شهرک سازی ها و خروج نیروها را از غزه داد و در این میان دستکم 'محمود عباس' هرگز این امر را باور نکرد تا اینکه نیروهای اسرائیل 'معبر کارنی' را بستند. در آن زمان عباس و اکثر افراد دیگر نمی دانستند که شارون غزه را ترک نکرده است. سپس عباس به طور یکجانبه به تغییر رابطه با اسرائیل پرداخت و اسرائیل هم با وجود توافق تاریخی سال 1993 با سازمان آزادیبخش فلسطین، نیروی اشغالگر منطقه باقی ماند. پس از انحلال توافق غزه، اسرائیل به طور یکجانبه، غزه را قلمرو دشمن عنوان کرد.
برای اسرائیل در این دوران جدید، مرز با غزه اهمیت فراوانی دارد؛ به ویژه به عنوان نماد و ابزار حاکمیت اسرائیل و این مرزها برای فلسطینی ها چیزی جز بدبختی و تلخی نداشته است. جامعه بین المللی هم از این درگیری ها خسته شده است. حتی زمانی که ترامپ گفت برای این مشکل ایده ای دارد، هیچ اشتیاقی برای رسیدن به موفقیت این طرح ابراز نشد. بنابراین در نبود هر فرایند دیپلماتیکی که مورد توافق دو طرف باشد، تظاهرات در 15 ماه مه صورت خواهد گرفت و دفاع بی رحمانه اسرائیل مثل همیشه بر همه امور غلبه خواهد کرد. 
امریکن کانسروتیو دوماهنامه‌ای است که توسط مؤسسهٔ ایده‌های آمریکایی منتشر می‌شود. این نشریه به طور کلی، نماینده یک صدای ضد جنگ و سلطهٔ نیروی نومحافظه‌ کار است. این مجله در سال 2002، توسط 'اسکات مک کانل'، 'پاتریک بیوکنن' و 'تاکی تئودوراکوپولوس' در مخالفت با جنگ عراق تاسیس شد.  

منبع: ایرنا

برچسب ها:
ارسال نظر: