X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: چهارشنبه 13 مهر 1401
تعداد بازدید خبر : 171
تاریخ ثبت : شنبه, 16 مهر,1401 | 10:39 ق.ظ
تاریخ انتشار : چهارشنبه, 13 مهر,1401 | 10:26 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 16 مهر,1401 | 10:39 ق.ظ

استفاده رژیم صهیونیستی از فلسطینی‌ها برای آزمایشگاه‌های تست نظارتی

  • استفاده رژیم صهیونیستی از فلسطینی‌ها برای آزمایشگاه‌های تست نظارتی

 رژیم صهیونیستی از مردم فلسطین به عنوان آزمایشگاهی برای آزمایش فناوری‌های نظارتی استفاده می‌کند.

 

به گزارش مرکز پایش ستاد حقوق بشر، اواخر ماه گذشته فاش شد رژیم صهیونیستی سلاحی را در یک ایست بازرسی نظامی در خیابان شلوغ الشهدا در شهر رام الله فلسطین نصب کرده است که با هوش مصنوعی کنترل می‌شود.

بر اساس گزارش پایگاه خبری کودا استوری codastory، مروه فتفتا که یک فلسطینی است در واکنش به این خبردر توئیتر خود نوشت: "زمانی که می‌گوییم یک آزمایشگاه تست نظارتی به معنای کامل هستیم باور کنید. "استفاده اسرائیل از فلسطینی‌ها به عنوان آزمایشگاه تست نظارتی فتفتا مدیر سیاست خاورمیانه (غرب آسیا) و شمال آفریقا در گروه حقوق دیجیتال موسوم به "اکسِس ناو" (Access Now) و تحلیلگر سیاسی در اندیشکده "الشبکه" است که برای "آموزش و ترویج بحث‌های عمومی در ارتباط با حقوق بشر فلسطینی‌ها و خودمختاری" تلاش می‌کند.
 

کودااستوری با وی درباره استفاده اسرائیل از فناوری‌های جاسوسی در فلسطین گفتگو کرد.خلاصه‌ای از این گفتگو در ذیل می‌آید.
 

شما اخیرا در توئیتر نوشتید فلسطین یک آزمایشگاه تست نظارتی است. ممکن است در این باره بیشتر توضیح دهید؟


اگر نگوییم همه فناوری‌های نظارتی که توسط مقامات اسرائیلی تولید و صادر می‌شوند، از سرزمین‌های اشغالی سرچشمه می‌گیرند می‌توان گفت شمار زیادی از آن‌ها اینگونه هستند. یا ارتش اسرائیل نمونه اولیه و آزمایش این فناوری‌ها را انجام داده است یا شرکت‌های خصوصی، که توسط نیرو‌های اطلاعاتی و نظامی سابق اسرائیل ایجاد شده اند. اسرائیل نمی‌پذیرد تعهداتش برای حمایت از حقوق بشر تحت قوانین بین المللی شامل سرزمین‌هایی نیز می‌شود که آن‌ها اشغال کرده است. در عین حال، آن‌ها سرزمین‌های اشغالی را فرصتی مهم و قابل توجه برای نمونه سازی، استقرار، آزمایش و ارتقای انواع سلاح‌ها و فناوری‌های نظارتی قلمداد می‌کنند.
 

طی چند هفته گذشته شاهد قطع شدن اینترنت در واکنش به اعتراضات گسترده در ایران بوده ایم. با وجود وضعیت روابط دیپلماتیک بین اسرائیل و ایران، آن‌ها تا چه اندازه از یکدیگر در زمینه ایجاد یک وضعیت نظارتی یاد می‌گیرند؟


فکر می‌کنم فارغ از اینکه شما عضو کدام طیف سیاسی هستید، دولت‌های استبدادی و رژیم‌های سرکوبگر از همین تاکتیک‌ها استفاده می‌کنند. همه آن‌ها یک دفترچه راهنمای ظالمانه دارند. آن‌ها می‌دانند که جریان اطلاعات فرآیندی مهم است. این فرآیند برای سازماندهی مهم است. این اطلاعات برای مستندسازی مهم است. این اطلاعات برای پاسخگویی مهم است. به همین دلیل است که اینترنت به دشمن دولت تبدیل می‌شود. از نظر آنها، زمانی که اعتراض یا مخالفتی وجود دارد، قانون شماره یک این است که از جریان آزاد اطلاعات جلوگیری کنند، خواه این روند شامل ارائه گزارش به متا برای حذف محتوا همانند دولت اسرائیل باشد، یا قطع کردن اینترنت یا سرکوب‌هایی که توسط رژیم‌هایی همانند ایران انجام می‌شود.


 مردم برای مقاومت چه اقداماتی باید انجام دهند؟


باید مستند سازی کنند. فکر می‌کنم نکته مهم‌تر در اینجا این است که این موضوع به شهروندان عادی بستگی ندارد. این در واقع به جامعه بین المللی بستگی دارد که دولت اسرائیل را در قبال همه این تخلفات پاسخگو کند. اغلب دولت ها، به ویژه دولت‌های اروپایی و آمریکا زمانی که صحبت از فناوری‌های نظارتی به میان می‌آید، زنجیره تهیه و تدارک را نادیده می‌گیرند. آن‌ها درک نمی‌کنند زمانی که از فناوری در ارتباط با یک جامعه تحت ستم و تحت اشغال استفاده می‌شود، به زودی می‌توان آن را در مکان دیگری مستقر کرد. فکر می‌کنم برای مردم نه تنها در فلسطین بلکه در مکان‌های دیگر مهم است این موضوع را درک کنند زنجیره‌های تأمین فن آوری‌های نظارتی به ویژه در ارتباط با فلسطین چگونه کار می‌کنند. البته فلسطینی‌ها می‌توانند اعتراض کنند. اما ما باید این موضوع را درک کنیم که چه چیزی این اقتصاد را هدایت می‌کند. این تقاضا از خارج است و البته تامین کنندگانی وجود دارند که خوشحال و راضی هستند.
 

 

ارسال نظر: