X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: دوشنبه 25 بهمن 1400
تعداد بازدید خبر : 179
تاریخ ثبت : دوشنبه, 25 بهمن,1400 | 04:51 ب.ظ
تاریخ انتشار : دوشنبه, 25 بهمن,1400 | 01:43 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : دوشنبه, 25 بهمن,1400 | 04:51 ب.ظ

گزارش گاردین از شکنجه یک زندانی ‌بی‌گناه در گوانتانامو

  • گزارش گاردین از شکنجه یک زندانی ‌بی‌گناه در گوانتانامو
یک زندانی گوانتانامو می‎گوید که به مدت شش سال در این زندان نگهداری و شکنجه شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، مادر یک زندانی در گوانتانامو که فرزندش به مدت شش سال در این زندان نگهداری و شکنجه شده، می‎گوید که همچنان منتظر عذرخواهی یا دریافت غرامت است.

بر اساس گزارش گاردین، «مورات کورناز»، بدون هیچ توضیحی در اکتبر ۲۰۰۱، یک ماه پس از حملات ۱۱ سپتامبر، در پاکستان دستگیر شده بود.

«کورناز»، یک شهروند ترکیه‌ای تبار آلمان است که می‌گوید برای مطالعه در مدرسه‌ای به لاهور سفر کرده بود، اما با وجود اینکه هیچ ارتباطی با القاعده نداشته و حتی از هیچ اردوگاه تروریستی بازدید نکرده بود، به آمریکا تحویل داده شد. او هزار و ۶۰۰ روز را با تحمل انواع شکنجه در گوانتانامو گذراند.

وکیل «کورناز»، می‎گوید «جورج دبلیو بوش یک خلاء قانونی در دریای کارائیب ایجاد کرد و تمام تدابیر رویه‌ای را که جهان غرب از عصر روشنگری درک می‌کرد، از بین برد.»

به گفته وی، «زندانیان در خلیج گوانتانامو به عنوان جنگجویان دشمن نگهداری می‌شدند و با آن‌ها مانند قانون شکنان در قرون وسطی رفتار می‌شد.»

بیش از ۲۰ سال پس از افتتاح این زندان، ۳۹ زندانی هنوز در این اردوگاه باقی مانده‎اند.

مادر «کورناز»، می‎گوید «من دولت آلمان را مسئول آنچه اتفاق افتاده می‌دانم؛ باید سریعتر عمل می‌کردند؛ بالاخره مورات اینجا به دنیا آمده بود.»

سه مامور اطلاعاتی آلمان یک سال پس از بازداشت «کورناز»، او را در گوانتانامو بازجویی کردند و به این نتیجه رسیدند که او بی گناه است و تهدیدی برای امنیت ملی به حساب نمی‌آید.

نه پنتاگون و نه سازمان سیا با ایده آزادی «کورناز» در آلمان مخالفت نکردند، اما دولت وقت آلمان، اقدامی نکرد و این جوان ۲۰ ساله از آن زمان همچنان در اردوگاه تحت شکنجه قرار داشت.

طبق گزارش میزان، وکیل «کورناز»، می‎گوید «آلمان به جای استفاده از این فرصت برای یک اقدام بشردوستانه، برای کمک به فرار از شکنجه و محاکمه عادلانه مورات کورناز، پیشنهاد آمریکا را رد کرد و حق اقامت و بازگشت او به آلمان را پس گرفت؛ آلمان مسئول شکنجه کورناز نبود، اما مسئول این بود که مشکلات او بسیار بیشتر از آنچه باید طول می‌کشید، طول بکشد.»

ارسال نظر: