به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا، دستور خروج این کشور از نهادهای سازمان ملل را امضا کرد.
دستور یادشده همچنین از مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا میخواهد تا سازمانها، کنوانسیونها یا معاهدههای بینالمللی که آنچه را «ترویج احساسات ضدآمریکایی» خوانده شد، بررسی کند.
این فرمان که شب سهشنبه در کاخ سفید امضا شد، شامل ادامه توقف حمایت مالی از آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز میشود. این آژانس پیشتر در ژانویه ۲۰۲۴ و در دوران ریاستجمهوری جو بایدن، از دریافت بودجه محروم شده بود.
در متن این فرمان همچنین به بازنگری در مشارکت آمریکا در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) اشاره شده است. ترامپ این فرمان را پیش از دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اشغالگر صهیونیستی در کاخ سفید امضا کرد.
دستور ترامپ تا حد زیادی منعکسکننده حرکتهایی بود که او در نخستین دوره ریاستجمهوری خود از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ انجام داد. ترامپ که از مدتها پیش جنگ خود را علیه سازمان ملل با انتقاد به نهادها و آژانسهای مختلف آن آغاز کرده است، همزمان با حضور بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی به واشنگتن دستور اجرایی خود را علیه سازمان ملل امضا کرد.
ترامپ هنگام امضای دستور خروج آمریکا از برخی از نهادهای سازمان ملل ادعا کرد که سازمان ملل ظرفیت فوقالعادهای دارد، اما به خوبی اداره نمیشود. به ادعای ویل شارف، منشی کارکنان کاخ سفید، امضای دستور یادشده پاسخی به آنچه سوگیری ضدآمریکایی در سازمان ملل خوانده شد، است.
خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل به معنای خاتمه مشارکت این کشور در فعالیتهای شورای حقوق بشر، شامل بررسی سوابق حقوق بشر کشورها و اتهامهای خاص در مورد نقض حقوق بشر است.