به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، «ریم السالم» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور خشونت علیه زنان و دختران در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی با بیان اینکه وضعیت غزه به ابعاد بیسابقهای از فاجعه در تاریخ معاصر رسیده است، گفت: حملات اسرائیل به زنان فلسطینی بخشی از استراتژی نسلکشی سیستماتیک است و کشتار زنان صرفاً به دلیل فلسطینی بودن آنها جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت محسوب میشود.
وی افزود: کشتار زنان و هدف قرار دادن سلامت و باروری و تولیدمثل به عنوان ابزار نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه مورد استفاده قرار میگیرد. وقتی به اقدامات اسرائیل به طور کلی نگاه میکنیم، مشخص میشود که هدف اسرائیل نابودی ظرفیت زاد و ولد فلسطینیها است.
السالم در ادامه با تاکید بر اینکه کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد پیشگیری از نسل کشی نیز کشتار گروهی انسانها را ممنوع می کند، گفت: وقتی همه قطعات پازل را کنار هم میگذاریم، متوجه میشویم که نابودی بخش بهداشت، رها شدن نوزادان و ایجاد شرایط وحشتناک برای زنان باردار و شیرده، همه ابزارهایی هستند که اسرائیل برای هدفش، یعنی نسلکشی به کار گرفته است و هدف آن از بین بردن کامل یا تداوم تولید مثل در فلسطین است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل با اشاره به آمارهای صندوق جمعیت سازمان ملل و تأثیر مخرب حملات اسرائیل بر زنان و کودکان غزه و فلسطین، بیان کرد: ۸۰۰ هزار زن در غزه به اجبار از خانههای خود آواره شدهاند و حدود یک میلیون زن و دختر به شدت در وضعیت ناامنی غذایی قرار دارند. ۷۰۰ هزار زن در سنین باروری از سوءتغذیه شدید رنج میبرند و نمیتوانند حتی مواد اولیه بهداشتی را تهیه کنند.
وی یادآور شد: نرخ سقط جنین به دلیل مراقبت های پزشکی ناکافی، آسیب های روانی و بمباران ۳۰۰ درصد افزایش یافته است. بمباران تنها کلینیک IVF در غزه، ممانعت از دسترسی زنان باردار به مراقبتهای اضطراری مامایی، تخریب زیرساختهای بهداشتی و قطع آب، سوخت، برق و تجهیزات پزشکی، همه شواهدی هستند که حملات سیستماتیک اسرائیل به ظرفیت باروری زنان فلسطینی را نشان میدهند.
السالم همچنین گفت: کارشناسان حقوق بشر خواستار استفاده از اصطلاح «نسلکشی زنان» برای توصیف جنایات علیه زنان در غزه شدهاند که صرفا به دلیل فلسطینی بودن کشته میشوند.این فقط در مورد نسل کشی نیست، بلکه در مورد کشتار عمدی و از بین بردن کامل مفهوم مرزهای قانونی در جنگ نیز هست. اسرائیل با اقدامات خود که در طول ماهها در غزه به اجرا درآورده است، معنای تعهد به «حفاظت از غیرنظامیان در درگیری» و سایر «خط قرمزها» بهویژه خطوط قرمز مربوط به زنان، کودکان و اسیران جنگی را زیرپا گذاشته است.
وی تاکید کرد: مفهوم «زنکشی» که برای توصیف خشونت علیه زنان به کار میرود، دیگر برای توضیح وضعیت غزه کافی نیست. همین امر در مورد خشونت علیه باروری که به عنوان وسیله ای برای تبعیض علیه زنان در زمان درگیری و جنگ استفاده می شود، صدق می کند، اما خشونت سیستماتیک، گسترده و عمدی علیه غیرنظامیان در غزه به ویژه زنان بی سابقه است.
طبق آمارهای وزارت بهداشت غزه، حملات رژیم صهیونیستی به کشته شدن ۱۷۸۴۱ کودک و ۱۲۲۹۸ زن منجر شده است.
پیش از این نیز دفتر حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرده بود که حدود ۷۰ درصد از کشته شدگان جنگ غزه را زنان و کودکان تشکیل میدهند.