X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: پنجشنبه 11 مهر 1398

جرم امنیتی و جرم سیاسی در قانون متفاوت است/قاضی باید با حوصله گزارش ضابط را دقیق بخواند

آیت الله رئیسی گفت: اگر پرونده‌ای با شاکی خصوصی آغاز شد، وظیفه دادگاه طبق نص قانون آن است که کار را با مصالحه قبل از صدور حکم تمام کند و شورای حل اختلاف به معنای کمک دست به شما کمک کند تا این مسئله حل شود و این یک راهکار است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه امروز در دیدار قضات محاکم دادگستری کل استان تهران گفت: از خداوند منان به خاطر توفیق حاصل شده سپاسگزارم و از زحمات همه قضات و به ویژه قضات حاضر که زحمت رسیدگی به پرونده‌ها با کثرت ورودی پرونده‌ها را به دادگاه‌ها و کمبود وقت به عهده دارند، تشکر می‌کنم.

وی افزود: بدون تردید تلاش‌های شما در محاکم که از سویی ثمره کار در دادسرا و بخش‌های اجرایی در احکام شما ظاهر می‌شود و از سوی دیگر حکم متقن شما در دادگاه زمینه را برای تایید حکم توسط دادگاه عالی و تجدیدنظر فراهم می‌کند، بسیار موثر است. قاضی باید با حوصله گزارش ضابط را دقیق بخواند.

رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: ما این نظر را قبول داریم که حکم چنان در مرحله اول همراه با استقلال و با استناد کافی صادر شود که مرحله دادگاه تجدیدنظر فقط برای این تضمین طی شود که حقوق مردم حفظ گردد. آیت‌الله رئیسی افزود: دقیق آن است که اگر هیچ مرحله دیگری از مراحل اعاده دادرسی نبود، حکم مرحله اول به صورت متقن بتواند مورد استناد قرار بگیرد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه در حال حاضر کثرت ورود پرونده در محاکم داریم، گفت: این موضوع در رسیدگی‌ها دقت نظر را کاهش می‌دهد؛ اما آنچه که امام علی (ع) می‌فرمایند، این است که قاضی باید با حوصله باشد و حرف متهم، شاکی، اصحاب دعوا و شاهد را با حوصله بشنود.


آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: قاضی باید با حوصله گزارش ضابط را دقیق بخواند و نسبت به نکات برجسته آن حساس باشد که امید است با اقدامات انجام شده و همت شما شاهد کاهش ورودی‌ها باشیم. تلاش همگان به ویژه دولتمردان باید برای کاهش ورود پرونده‌ها به عدلیه باشد.

وی افزود: از معضلات جدی قوه قضاییه افزایش ورود پرونده‌هاست و از کار‌هایی که در این دوره در راس قرار دارد، این است که تلاش همگان به ویژه دولتمردان باید برای کاهش ورود پرونده‌ها به عدلیه باشد. یعنی ناهنجاری‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تبدیل به هنجار‌ها شده و این هنجار‌ها باعث شود ما شاهد کاهش ورود پرونده‌ها باشیم.

رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: همچنین در برخی موارد که در غیر دادگستری‌ها قابل حل و فصل است، حتما تدبیری اندیشیده شود که پرونده وارد دادگستری نشود که این‌ها ساز و کار قانونی می‌طلبد و البته در حال دنبال کردن آن هستیم.

آیت‌الله رئیسی بیان کرد: ساز و کار‌هایی هم وجود دارد که دست شماست و اگر پرونده‌ای با شاکی خصوصی آغاز شد، وظیفه دادگاه طبق نص قانون آن است که کار را با مصالحه قبل از صدور حکم تمام کند و شورای حل اختلاف به معنای کمک دست به شما کمک کند تا این مسئله حل شود و این یک راهکار است. وی گفت: البته در جایی که امکان آن وجود دارد، قاعده این است که فلش به سمت شورای حل اختلاف باشد؛ زیرا اساس تاسیس این شورا برای گسترش صلح و سازش است.

رئیس قوه قضاییه بیان کرد: بالاترین موارد ورودی پرونده به دادگستری طبق آماری که به دست من رسیده، عبارت است از توهین و تهدید و دیگر موارد که می‌شود از طریق محاکم و از طریق شورای حل اختلاف حل شود و شورای حل اختلاف باید کارهای ریش سفیدی انجام بدهد که بسیار خوب است و انتظار این است که مرحله رسیدگی در دادگاه را مرحله پایانی بپندارند.